VALIKKO
25.8.2016 09:00

VAATEKAAPPI UUSIKSI

Nyt kesän aikana meillä oli kaksi kertaa kirpparipöytä, johon heitin muutaman euron hintaan muun muassa ne kaapeissa lojuneet vanhoja vaatteita täynnä olevat kirppiskassit. Kävin myös koko mun vaatekaapin läpi ja karsin sieltä sellaiset vaatteet, joita a) en ole käyttänyt kertaakaan b) olen käyttänyt vain noin kerran vuodessa c) ei pysty yhdistelemään lainkaan muihin vaatteisiini.

Nyt kevään ja kesän aikana mulle tuli visio klassisesta selkeästä vaatekaapista (pienellä tvistillä tietenkin) ja päätin toteuttaa sen nyt.

style2

Vaatekaupoissa työskentelevät osaavat varmaan samaistua siihen, kun uutuuksia tulee joka tuutista ja et vaan voi välttyä ihastumasta niihin. Siitä sitten laittaa omaan varausboksiin vaikka ja mitä ja ostaa sellaisia vaatteita, jotka on todella ihania, muttei kaikki kuitenkaan välttämättä niitä käytännöllisimpiä.

Mullakin oli vaatekaapin sisällöstä varmaan 50% eri kuosisia yläosia, jotka oli ihan kivoja, mutta joita ei vaan tullut sitten käytettyä. Päätin heivata ne kirpparin kautta uusille omistajille ja siirtyä vähän järkevämpään ajattelutapaan ja ostoskulttuuriin.

style4
style

Farkuista en osaa niin helposti luopua, kuin muista vaatteista. En usko, että kukaan farkkumyyjä omistaa vain muutamat farkut. (Hihkaise ihmeessä, jos pystyt kumota mun väitteen!) Itselle kuitenkin farkut on se tärkeä osa vaatekaapin sisältöä. Mustat pillit on must mutta niiden sisaruksiksi kaivataan vaaleeta pesua, raakafarkkua, boyfriendiä ja miksei myös kaikkea siltä väliltä.

style3

Mitä mä sitten päivitetyltä vaatekaapilta tahdon? Mustaa, valkoista, harmaata ja sinistä. Vaaleita sävyjä, joitain korostusvärejä. Mukavaa, rentoa, asiallista. Yhdisteltävyyttä.

Oon nyt panostanut ihan perus t-paitoihin ja muihin kliineihin yläosiin. Muun muassa täysvalkoinen collaripaita ja sinivalkoraitainen pitkä kauluspaita ovat myös muuttaneet vaatekaappiini. Nyt ostoslistalta löytyy esimerkiksi mustien perus pillifarkkujen kaveriksi siniset vastaavat. Täydelliset syysnilkkurit oli myös hakusessa, mutta ne löysinkin jo Vagabondin syysmallistosta.

Pysykäähän muuten jyväskyläläiset kuulolla, sillä 1.10 on tulossa blogikirppis, johon pyrin roudaamaan kaikki loput ”turhat” vaatteeni!

Kuvat Clean wardrobe -boardistani Pinterestistä

Kommentit

 • Irina

  Mulla on ollu vähän sama meininki, varsinkin kun oon muuttanu niiiin monta kertaa lähiaikoina. Farkut on mullekin se pahin, yyh. Tsemppii Lardagi!

   0
  • Laura

   Muuttaminen kyllä helpottaa kun on pakko käydä kaikki vaatteet läpi 😀 Farkkusisko siellä <3

    0
 • Vera

  Olipa mukava postaus!:-) Olis kiva nähdä sitten miten tää sun vaatekaapin muutos edistyy ja mistä kulmakivistä sitten sun vaatekaappi koostuu <3

   0
  • Laura

   Kiitos, Vera! Ihana kuulla, mä ajattelinkin pitää teidät ajantasalla tämän suhteen 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.