VALIKKO
5.7.2016 08:00

YHDESSÄ VAI EROSSA?

Niin paljon mietteitä ja niin vähän vastauksia. Niin paljon rakkautta ja niin paljon murheita.

Niin monta yhteistä vuotta ja monia onnen hetkiä. Niin monta yhteistä riitaa ja kyyneleitä.

Mistä tietää, olisiko nyt kuitenkin aika erota? Mistä kuitenkin tietää, olisiko tämä henkilö kaikesta huolimatta se oikea? Vai odottaako mua tuolla jossain se oikeampi oikea?

sunset2

Pystyisikö menneet unohtaa ja jatkaa suhdetta puhtaalta pöydältä? Olenko hölmö, jos siihen suostun?

Pystyisikö toisen unohtaa ja jatkaa tästä yksin eteenpäin?

Oliko meidät tarkoitettu kuitenkin vain ystäviksi kumppaneiden sijaan?

Mitä, jos meidät onkin tarkoitettu yhteen ja en tulekaan löytämään yhtä rakastettavaa ihmistä vierelleni? Teenkö virheen, jos päästän irti?

Rakastaisiko joku mua kuitenkin vielä enemmän? Pystyisinkö mä rakastamaan jotain toista vielä tätäkin enemmän?

Sydän sanoo toista ja järki toista, kumpaa tulisi kuunnella?

sunset3

Tää teksti on todella henkilökohtainen ja alunperin en tätä edes aikonut julkaista. Nää mietteet on muutaman viikon takaa ja ajatukset on nyt jo paljon selkeämmät.

Olisi kuitenkin mukava kuulla, jos jollain muulla on ollut samanlaisia tuntemuksia..<3

 

Kommentit

 • Nimetön Tiedän tunteen

  Rakkaus on hyvin pitkälti tahdon asia. Myös sen oikean kanssa on välillä vaikeaa mutta sitten taas helpottaa. Jutelkaa aiheesta yhdessä, se voi selkeyttää montaa asiaa. Molempien on hyvä mennä itseensä ja miettiä onko valmis antamaan suhteelle enemmän ja näkemään hieman enemmän vaivaa sen eteen. Mieti myös, että voisitko elää ilman häntä vai et? Itsellä on ollut vastaavanlainen tilanne ja keskustelimme aiheesta ja päädyimme jatkamaan yhdessä. Yksin jatkaminen tuntui mahdottomalta ajatukselta vaikka arki oli yhtä taistelua. Parisuhde on jokapäiväistä oppimista ja kun molemmat tietävät missä mennään ja mihin pyritään, sen jatkuminen on varmasti mahdollista. Kun mieltä askarruttavista asioista puhuu heti, ei niin suurta ongelmaa yleensä synny.

   0
  • Laura

   Kiitos kommentista 🙂 Rakkaus on myös tahdon asia, mutta jos suhteessa ei tunne itseään onnelliseksi niin ei siihen mielestäni kannata enää jäädäkään. Ihanaa, että te päädyitte jatkamaan! Me kuitenkin päätimme jatkaa kummatkin omille teille.

    0
 • Janita

  Pyörittelin itse näitä ajatuksia kolmisen vuotta sitten, kun erosin edellisestä poikaystävästäni. Mietin, olenko hölmö, jos vielä annan anteeksi ja vielä yritän. Kun sitten lopulta sanoin homman irti, iski kamala katumus – velloin monta kuukautta surussani ja totesin, etten tule enää koskaan löytämään ketään niin rakasta. Nyt kuitenkin kolme vuotta ja yhtä uutta parisuhdetta myöhemmin voin todeta, että tein oikean ratkaisun. Eli oikeastaan se mitä yritän sanoa on, että kipua tulee varmasti. Toista rakastaa niin kovasti, eikä se rakkaus sammu hetkessä – jotenkin pitäisi vaan osata erottaa ne tunteet siitä, että onko siinä suhteessa oikeasti hyvä olla. Jos vastaus on edes vähän ei, niin eroa kannattaa harkita. Mulle se oli se ratkaisu, joka vapautti mut ja antoi mulle mahdollisuuden parantua kaikesta siitä negatiivisuudesta, jonka keskellä olin elänyt. Mutta jokainen tilanne on omanlaisensa, joten kannustan kuuntelemaan oikeasti omaa oloa ja miettimään, mitä sie tarvitset tunteaksesi olosi hyväksi.

   0
  • Laura

   Kiitos Janita kommentista! Sun teksti kuulostaa kovin tutulta.. 🙂 Pahinta mun mielestä on jäädä suhteeseen vain tottumuksen vuoksi. Jos ei ole 100% mukana suhteessa niin siinä tapauksessa mun mielestä vain loukkaa toista. Me tosiaan päätettiin erota, joka tässä hetken sisäistämisen jälkeen tuntuu ainoalta ja oikealta ratkaisulta 🙂

    0
 • Nimetön Nimetön

  Samoja mietteitä täällä myös. Asiaa ei yhtään helpota se, että tietää olevansa ainoa, joka näin miettii, eikä ole mitään tiettyä syytä erota. Paitsi. Se tunne omassa päässä. Entä kun en enää rakasta? Jäädä vai lähteä? Siinä olen samaa mieltä, että jos ei tunne itseään onnelliseksi toisen kanssa, on parempi jatkaa erillään.

   0
  • Laura

   Mä sanoisin, että jos susta tuntuu tolta niin lähde. Tuolla on varmasti sullekkin vielä vaikka mitä upeeta luvassa, joten ei kannata jäädä suhteeseen vaan tottumuksen takia. <3

    0
 • Nimetön

  Tuntuu, että tällä hetkellä tosi moni punnitsee samoja kysymyksiä ja myös täällä ruudun toisella puolella on pyöritelty monia ajatuksia tähän asiaan liittyen. Ehkä aika näyttää ja elämä ohjaa samalla kun yrittää olla tekemättä mitään liian nopeita päätöksiä. Tsempit <3

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.