VALIKKO

Lentävä joogamatto

22.3.2018 19:01

Edulliset markettien jooga- ja treenivaatteet testissä, osa 1

Lidlin 01-02/2018 kauppaan tullutta joogamallistoa

Ei kaupallisessa yhteistyössä

Rakastan muotia ja harrastan päivästä riippuen erilaisia joogalajeja (yin, flow, hatha, astanga) sekä epäsäännöllisesti kuntosalia ja lihaskuntotunteja, aerobista treeniä satunnaisesti. Treenatessa ei kuulu miettiä vaatteita tai miltä näyttää, vaan vaatteiden tulee sopia lajiin ja ikään kuin unohtua mielestä. Virttyneitä vanhoja rintaliivejä ei kannata siirtää urheilukäyttöön, koska ne eivät enää tue ja olkaimet vain valuvat ja hakaset painavat. Rinnat tekevät liikkuessa jopa kahdeksikon mallista liikettä, jos niitä ei tue esim. juoksussa ja hypyissä. Juoksussa kannattaa satsata takapuolta tukeviin trikoisiin ja omalle askellukselle sopiviin kenkiin (pronaatio). Omat mittani ovat 166 cm ja paino 59,5-61 kg, kengän koko 36-37, joten löydän vaatteita ja kenkiä itselleni helposti. Tässä muutamia viime kuukausien treenivaatelöytöjäni ja kokemukseni niistä.

1. Lidlin joogamallisto

Materiaali polyesteri, polyamidi, elastaani. Koot XS – L/XL. Hinta 4,99 – 9,99 € (5,99 – 11,99 €)
Varsinaisen kampanjan loputtua osa tuotteista on vielä 1-2 € halvempia kuin tammi-helmikuussa 🙂 Kahdet trikoot, yksi toppi, urheiluliivit ja joogatakki. Ihanan pehmeät, pysyvät hyvin paikoillaan. Saumattomat.  Pitävät kutinsa pesun jälkeenkin. Housut eivät juurikaan kuulla läpi. Parannusta muutaman vuoden takaisiin joogatrikoisiin, jotka muistuttivat enemmän sukkahousuja, päämateriaalina oli silloin viskoosi. Toppi oli silloinkin mukavasti lycraa, mutta jotenkin kodin ulkopuolella takapuoli teki mieli peittää pidemmällä paidalla, jos käytti alla olevia ohuita harmaita joogatrikoita. Vertailun vuoksi alla Lidlin vanhaa joogamallistoa, ehkä vuodelta 2015. Lidlin juoksutrikoot 2015 syksyllä puolestaan eivät vakuuttaneet, vaikka niitä kahdet ostinkin, sillä vetoketjut lahkeissa aukeilivat ja yksi meni rikkikin vain lyhyen käytön jälkeen, lisäksi housuja joutui nostelemaan.

Yllä: Lidlin joogamallisto 2018, saatavilla vielä hajakokoja (esim. viikolla 11 Jyväskylän Seppälän Lidl)
Lidlin vaaleanpunaisista joogatrikoista tuli uudet lempparit
Lidlin topissa olkaimet risteävät selässä kauniisti samalla tavalla kuin keskitason tukea antavissa liiveissä, harmaa tai musta toppi

 

Vertailu: Lidlin mustat matalan tuen liivit 6,99 € ovat aivan yhtä mukavat kuin nämä siniset Röhnischit 34,90 €

 

Vertailu: Vanhaa Lidlin joogamallistoa, vanhasta on kehitetty parempi versio

2. H&M

Tilaan hyvin harvoin verkosta vaatteita, koska tykkään hiplailla ja sovitella ja olen huono odottamaan. Ostan siis yleensä kaupasta mukaan. Tammikuussa joululomalla H&M:n verkkokaupasta tilatut topit ovat polyesteria ja 7% elastaania. Alla oleva liivitoppi on kaunis yksityiskohta selkäpuolella, mutta vaatii alleen vielä oikeat treeniliivit. Ainakin nipple gate eli haloo nänneistä syntyy, jos et laita 🙂 Hinta 24,95 € ja vaaleanpunainen puoleen hintaan. Esim. alaspäin katsovassa koirassa topin löysä helma liitelee korvissa mutta rintaliiviosa istuu hyvin paikoillaan.

3. Cybershop

Kauppa löytyy mm. Tampereen keskustasta, Kuopion Matkuksesta ja Helsingin Forumista. Trikoita, joissa näyttävät kuosit ja toppeja, joissa jooga-aiheita. Minun pituiseni tosin joutuu vähän nykimään housuja aloilleen mutta kauniithan ne ovat, eivät näy läpi ja hintakin vain noin 25 €. Halvempiakin Cybershopista löytyy mutta tarkista läpinäkyvyys, osa trikoista on ohutta materiaalia.

4. S-ryhmän Danskin ja Cheetah

Cheetah, lastenosasto 176 cm, 12,95 €

Danskinilla ja Cheetahilla on edullisia ja iloisen värisiä trikoita, toppeja, t-paitoja ja pitkähihaisia. Jos olet alle 176-senttinen, kannattaa tsekata myös lasten valikoima näiltä merkeiltä. Topit alkaen n. 9,90 €. Alla Danskinin kirjava t-paita n. 14,90 €. Selästä kuultaa aavistuksen läpi.

 

5. Brändituotteita eli ihan kauniita mutta eivät sen 70 €:n arvoisia oman kokemuksen mukaan

Viimevuotisissa käännettävissä Reebokin Les Mills-housuissa on kiva idea: kahdet housut samalla hinnalla, n. 70 €, joista sain 25 % työpaikka-alennusta. Kuviopuolen pinta on kuitenkin kulunut normaalissa käytössä hieman nuhjuiseksi.
Nóli Yogan verkkokaupasta tilatut Black Bird- ja Blue Bird-trikoot olivat joululoman harvinainen nettiostos. USA:sta verot napsahtivat päälle eli 70 €/kpl loppuhinta oli alesta huolimatta mielestäni suolainen. Kauniit, mutta vaikka aiempi tilaaja kehui että liimatut lintukuviot ovat pysyneet hyvin, kankaassa kiinni, niin minulla ovat lyhyestä pesuohjelmasta huolimatta alkaneet irrota.
Mitä tästä opimme? Osta järkevän hintaisia, yksinkertaisia, pehmeitä, päällä hyvältä tuntuvia ja silmää miellyttäviä vaatteita. Onko kallimpi parempi kuin edullinen vaihtoehto? Ei välttämättä. Jättäisinkö syömättä, jotta voisin ostaa jonkin hintavan tavaran, jota himoitsen? En.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.