VALIKKO

Lentävä joogamatto

21.6.2018 23:09

Englanninmaikkojen ensipuraisu Isoon Omenaan, part four: Puistot ja ympäristö

New York-postaussarja matkaltani ystäväni, toisen englanninopettajan kanssa  päättyy tähän. Matkan kesto oli alunperin viikon 5.-13.6., mutta myöhästyimme Finnairin paluulennolta, saimme seuraavan lennon vasta yli vuorokauden päästä ja olimme kotona Keski-Suomessa kaksi vuorokautta myöhässä. Tein reklamaation asiakaspalvelusta tai oikeastaan sen puutteesta Finnairille ja haen hyvitystä korvaavasta lennosta ja bussista vakuutusyhtiöltä.

1. Luonnon rauhaa puistoissa
Lähipuistomme Bryant park. Edellisissä postauksissa mainitsin jo ilmaisjoogat ja muut tapahtumat.

 

 

 

Central Park, valtava, kaunis, täynnä nähtävää ja ihan sen 2 dollarin kartan ja oppaan reittivinkkien arvoinen. High Line ja Madison Square Park ehdittiin myös. Kuvat alla Central Park ja John Lennonin muistomerkki, josta oli haastava saada kuva ilman turistin ketaleita. Mielestämme kuolleiden muistomerkeillä on kyseenalaista ottaa selfietä.

 

 

2. Kävele, katso ylös, uskalla liikkua myös
pimeällä ja nauti lähietäisyydeltä siitä, mikä on NY:n tavaramerkki – skyline: kuvissa Empire State Building, Chrysler Building, Flatiron Building, Rockefeller Center. Kaupungin kaduilla ja puistokaduilla on selkeä logiikka, ja metrolla pärjää hyvin, kun tsekkaa suunnan Uptown/Downtown ja express vai local. Metrokortin voi ostaa tietyksi ajaksi tai tietylle summalle ja samalla kortilla ilman uutta panttimaksua voi ladata lisää. Yksittäinen metromatka on yllättävän kallis, 2.75 dollaria. Kuuluisiin keltaisiin takseihin emme astuneet kertaakaan. Mieluiten matkustaisin ratikalla, nyt metro taisi käväistä maanpinnalla lähinnä vain Harlemissa. Turisteja kuljettavat hevosajelut ja kahden istuttavat pyörävaunut ovat liian turistisia. Vuokrattavat citibiket olivat suosittuja ja jos olisimme tajunneet ajoissa, olisimme itsekin käyttäneet niitä joinakin päivinä. Kävelyä tulee suurkaupungille tyypillisesti paljon metrosta huolimatta.

 

 

Jokivarret, tässä Turtlesin huumorin keinoin.

3. Lentokentät: leiki koditonta tai kokeile ne diner- ja kahvipaikat, joihin et muuten ehtinyt. JFK-lentokentällä vietimme kokonaisen vuorokauden lennolta myöhästymisen takia. Terminaaleihin liikutaan Air Train-junalla ja kävimme odotellessa lähes kaikissa matkustajaterminaaleissa. Kotimatkalla myös Lissabonin lentokentän hyvin varusteltu terminaali 1 tuli tutuksi. Suomeen menevässä koneessa olin poikkeuksellisen iloinen kotiinpääsystä ja kotona lämpimästä suihkusta 72 tunnin suihkutauon jälkeen.

Matkan kokonaiskuluja ilman myöhästymisen
lisäkuluja tai niiden kanssa en ole vielä uskaltanut laskea. Aikaeroon reagoin mennen tullen aika vahvasti, kun taas Aasiaan päin suuntautuvissa matkoissa olen heti matkapäivän jälkeen ollut hyvässä vireessä. Reissu oli kokonaisuutena positiivinen, joskaan näin elämyksellisiä reissuja en ihan joka kerta kaipaa 🙂 Hyvää Juhannusta!

 

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.