VALIKKO

Lentävä joogamatto

19.6.2018 19:43

Englanninmaikkojen ensipuraisu Isoon Omenaan, part three: Nähtävyyksiä ja vaihtoehtoisia nähtävyyksiä

 

Osa 1/4 täällä, osa 2/4 täällä

Vaihtoehtoiset nähtävyydet

1. Metro

Kuten yllä olevan kuvan teksti kertoo, ihmiset matkustavat maassa olevassa kolossa. Tämä on paitsi nopein tapa mennä alhaalta ylös tai ylhäältä alas Manhattanilla tai muissa piirikunnissa, myös kahviloihin verrattava aitiopaikka tarkkailla ihmisiä, eri asuinalueita, käyttäytymissääntöjä ja todeta, ettei taaskaan osannut varata siirtymiin tarpeeksi aikaa. Siis Keski-Suomessa olisi tässä ajassa mennyt jo kolmen, neljän kunnan läpi!

 

2. Lasten ilo Central Parkissa

Kun ei ole kiire juuri sillä hetkellä ja ehtii kunnolla imeä ilmapiiriä ja muiden kiireettömyyttä itseensä. Ei kyllä minun lapsuudessa ollut sitä paitsi noin suuria saippuakuplia, 90-luvun lama-aikana.

3. Hassut nimet ja mielleyhtymät

Halpaa huumoria, myönnetään, mutta jos matkakumppani kaivaa kameran samalla hetkellä kuin naurultaan kykenee ja mies kotonakin nauraa tälle, niin on se hauska. Kyseessä miestenvaatekauppa Bleecker Streetin ostoskadulla West Villagessa, lähellä Carrien portaita (ja kyllä, respectable woman ja FM voi myöntää pitävänsä Sex and the Citysta).

4. Jätä nimesi historiaan

Jos käyt joskus John’s pizzerian, sen vanhassa kirkossa olevan, alakerran naistenvessassa, niin minä se töhersin tuonne mutta vain, koska kopin ovi oli täynnä kirjoituksia jo muutenkin. Kiva päiväys, kun ei tarvinnut miettiä, oliko se kuukausi vai viikonpäivä ensin.

5. Seuraa, minkälaisia versioita nimesi saa ulkomaalaisten ääntämänä

Miksi en voinut saada jotain trendikästä, kansainvälistä nimeä? Tämä on toisaalta hauskempaa. Aija, Eitsa… Joku niille pirulaisille on mennyt opettamaan suomea muun muassa lentokentän tullissa tai aamiaispaikan tiskillä, mutta eihän ne nimiä voi osata. Kuva, ilmeisesti valot, High Linen ilmassa kulkevalta puistoalueelta, vanhojen rautatiekiskojen reitiltä.

6. Turhat mutta ah, niin hupaisat tavarat

Minä olen aikuinen ihminen enkä kehdannut ostaa tuota I’m not bossy, I am the boss-kylttiä opettajanpöydälle, vaikka näinhän mä just aina teen selväksi opiskelijoille. Jokuhan voisi varastaa sen kyltin. Tai pahoittaa mielensä. Kynät sieltä luokasta ainakin lähtee kävelemään tai rikotaan. Piq-kaupassa nämä.

Ne klassiset nähtävyydet

Alla olevissa kuvissa ja kuvateksteissä omat suosikit ja mielestäni ekalla matkalla Isossa Omenassa mustit paikat. Sykähdyttäviä, vaikka nähty TV:ssä ja elokuvissa miljoona kertaa. Ole rohkea äläkä mene katsomaan vaan tee ihan oma must-listasi. Seuraava matkani NYC:iin tulee olemaan rennompi ja kuljeskelevampi, näin se on ollut missä tahansa matkakohteessa, jonne olen palannut.
Vapaudenpatsas Staten Islandin lautalta katsottuna
9/11-muistomerkki

 

Skyline, pimeässä tai valossa, alla Times Square

Pääkirjasto, entiselle osa-aikaiselle kirjaston lukusalinvalvojalle ihan taivas, ja lastenosastolta löytyy alkuperäinen Nalle Puh-pehmo A. A. Milnelta pojalleen. Hienon rakennuksen lisäksi mm. taidetta ja 60-luvun näyttely.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.