VALIKKO

Lentävä joogamatto

11.7.2018 00:25

Epäsosiaalisen viikon sosiaalinen päätös

Edellisen viikon olen kärsinyt writer’s blockista ja itsesensuurista. Mielialat vaihtelivat säätilan mukana, ja stressasin jo ennakkoon, miten selviän tulevasta 10 päivän putkesta ystävien ja sukulaisten näkemistä sekä kesäloman toisesta ulkomaanmatkasta. Sisäinen introverttini, joka on opetellut ulkoa päin katsoen sosiaaliseksi työ- ja yksityiselämässä, on hieman hätääntynyt, kuinka monta kertaa jaksaa kattaa ruokapöydän säyseästi. Miten usein tulen olemaan ärtyisä, vaikken tarkoita olla. Osaanko keskustella ja oikeasti kuunnella myös muita. Onneksi ympärillä on ihmisiä, jotka ymmärtävät tilan kaipuun ja osaavat ottaa ja antaa tilaa sekä aikaa.

Viikko sitten tajusin, etten ollut käynyt kampaajalla lähes kolmeen kuukauteen, ja siinä Haajon Mailiksen kanssa kampaajantuolissa höpötellessä tajusin, että kyllähän ihmiset ovat pohjimmiltaan ihania, kotoa on hyvä lähteä muuallekin kuin jumpalle, ja hiusten juurikasvu (hirveä vaiva) sai samalla taas huutia. Aurinko tuli esille ja sateet loppuivat parahiksi ennen viikonvaihteen kesävieraita. Kesä on sitä, että voi hengata lähes koko päivän ulkona, olla reipas ja saamaton ja todeta ystävien kanssa, että juttu jatkuu siitä, mihin se viimeksi jäi, vaikkei ehditä nähdä tarpeeksi usein.

Tunteet ja ajatukset tulevat ja menevät ja me emme ole yhtä kuin ne. Välillä on kuitenkin hyvä ladata itseään rauhassa jossakin, missä voi taas valmistautua menevämpiin päiviin ja viikkoihin, ilman että jokainen hetki on täynnä tekemistä. Ja jos joku kadehtii opettajien pitkiä ja säännöllisiä lomia, voi tulla ihan itse tarkkailemaan tunteja ja muita opettajien töitä, että kuinka helppoa se meidän työ on. Kunnolliset lomat ovat ainakin minulla ihmistyössä jaksamisen edellytys. Myöhemmin tällä viikolla ensitunnelmia kuvina Barcelonasta (en sittenkään kertaillut espanjaa niin paljon kuin kuvittelin eli enimmäkseen englannilla varmaan mennään) ja matkan jälkeen sitten kunnon postaukset kaupungista, luvassa ainakin viinitilalla käynti ja urheilukohteita. Stressittömästi, ainakin sen jälkeen kun istuu turvallisesti lentokoneessa ja syö lounasta aamuseitsemältä 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.