VALIKKO

Lentävä joogamatto

15.10.2018 01:09

Etelä-Saksassa autolomalla: Esimakua Baden-Württenbergistä

Varasimme syyslomalle viiden vuorokauden reissun Etelä-Saksaan Baden-Württembergin osavaltioon. Saksa ei ole paska maa, niin kuin Seppo Räty aikanaan totesi, vaan minulle ja miehelleni mieluinen maa ja tuttu työharjoitteluiden ja opiskeluvaihtojen ajalta, osaamme myös kieltä. Myös ensimmäinen yhteinen reissumme oli aikoinaan Saksan Müncheniin autoa ostamaan, ja sen jälkeen meille on tullut kahdeksan vuotta ja suunnilleen saman verran yhteisiä matkoja plakkariin. Lennot olivat Helsinki-Vantaalta Stuttgartiin ja takaisin. Mies halusi nähdä DTM:n rata-autosarjan kauden päätöskilpailut Hockenheimringillä, ja koska minä olen lähes aina valmis lähtemään reissuun, myönnyin matkaseuraksi. Minä sain vaikuttaa majapaikkoihin ja muihin reissukohteisiin.

Lentokentältä nappasimme vuokra-Fordin reissun alkuajaksi ja suuntasimme Metzingenin OutletCityyn shoppailemaan. Saavuimme Heidelbergiin perjantai-iltana ja ruuhkassa lähes tuplasimme arvioidun ajoajan Stuttgartista Heidelbergiin. Heidelbergin  vanhakaupunki on ollut ehdolla Unescon maailmanperintölistalle, joten minulle oli selkeä valinta viettää viikonvaihde kisapäivien lauantain ja sunnuntain ympärillä Heidelbergissä. Heidelberg on ilman ruuhkaa puolen tunnin ajomatkan päässä Hockenheimista. Autot eivät ole koskaan olleet lähellä sydäntäni, mutta rakkaiden puolesta voi seisoa vaikka koko päivän sateessa festareilla tai puoli päivää autokisoissa. Sää Saksassa on ollut viime päivinä ihanan kesäinen ja hieman poikkeuksellinenkin, päivisin 25-26 astetta. Tarkempaa juttua tulossa lähipäivinä. Tässä nopea päivitys täyden ja pitkän päivän illalta, kun olimme liikkeellä 12 tuntia autokisoissa ja Heidelbergissä, pieni lepo huoneessa ja lyhyt salitreeni hotellilla ennen nukkumaanmenoa.

Voit seurailla blogia myös Facebookissa @lentavajoogamatto ja Instagramissa @lentavajoogamattoblogi.

Sinua voisi kiinnostaa myös Saako kliseisistä matkakohteista postata?

Kommentit

 • Katriina

  Tuo Seppo Rädyn tokaisu kohta 30 vuoden jälkeen näyttää olevan suosittu. On muunmaalaisiakin urheilijoita/muskelimiehiä , jotka tokaisevat sitä sun tätä, kuten vaikka Boris Becker tai Arnold Schwarzenecker. Voittoon miehet tarvitsevat muskeleita, eivät aivoja. Täällä ”paskamaassa” ja varsinkin Kurpfalzissa, Heidelbergin ympäristössä, suomalainenkin viihtyy niin hyvin, että jää asumaan loppuelämäkseen. Tohmajärvelle ei tehnyt Porin puolesta muinoin mieli muuttaa. On kivaa lukea, mitä kerrot lisää matkastasi, varsinkin kun osaat saksaa, etkä ole englanninkielisten tietojen varassa.
  Hockenheim Ringissä voi ajaa tiettyinä päivinä yksityisautolla ns. Touristenfahrten. Vein muinoin sinne kolme polvea suomensukuani kahdella autolla ajelulle. Odotin ainakin, että miespuoliset vaarista alakoululaisiin olisivat tykänneet, mutta kun ei niin ei.

   0
  • Lentävä joogamatto

   Katriina, minä tiedän montakin sukulaistani, jotka olisivat nauttineet mainitsemastasi ajelusta Hockenheimringillä 🙂 Harmi, etteivät mieltymykset aina osu yhteen tai sitten kaikki eivät osaa näyttää kiitollisuuttaan ja tykkäämisiään. Minusta on mukava miettiä tekemistä muidenkin kuin itsen kannalta. Monesti, kun tekee jotain vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelta, tulee ihan uusia elämyksiä. Mullakin on sukulainen Saksassa – erittäin monipuolinen maa ja voisi käydä vaikka kaikissa osavaltioissa. Onko Saksa ollut suomalaiselle helppo maa asua?

    0
 • Nimetön Katriina

  Juu, ei sen vaikeampi kuin Suomikaan vuosikymmeniä sitten – varsinkaan maaseudulla. Helpottui, kun verkostuimme (ennen kuin joku keksi facebookin!), muodostimme pienet suomalaiset yhteisömme ja juttelemme ja hassuttelemme ihan naamakkain. Viime kuussa hassuttelimme , että pitäisi vihdoin pyrkiä integraatiokurssille, kun meille ei sellaisia aikanaan ollut. Vogel friss oder stirb, sanoo sanalasku, kun ei ole muuta vaihtoehtoa. Suomi on nykyään vaikeampi maa asua.

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.