VALIKKO

Lentävä joogamatto

25.7.2019 23:30

Helppo ja kesäinen raparperihyve

Kesällä on mukava leipoa sesongin tuoreista aineksista, jos malttaa leipoa hyvällä säällä ollenkaan. Totesin juuri tänään erään tuttavani kanssa, että varsinkin kauniilla kesäsäällä on mukava vain nostaa kahvipöytään jäätelöä ja säästää hellan vieressä seisominen huonomman sään varalle. Jos kaipaat kuitenkin jotain nopeaa leivonnaista, hyveet ovat sellaisia. Tähän saa myös tuhlattua hieman kaurahiutaleita, jotka ainakin meillä jäävät muuten kaappiin vanhenemaan.

Tässä raikas raparperihyve, joka maistuu vaikkapa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Hyve on K-ruoan omenahyveestä muokattu resepti. En ole kiisseleiden ystävä, joten raparperista tulee eniten leivottua tai tänä kesänä vihdoin kokeiltua myös raparperihillon valmistusta.

 

Raparperihyve (vuokaan)

(4 annosta)

3-4 isoa raparperinvartta tai 4-5 pienempää
75 g voita tai margariinia
2 dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
1/2dl mantelirouhetta
(1tl kanelia, sopii yllättävän hyvin raparperiin)
Lisäksi:
vaniljakermajäätelöä
tai
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

 

Tee näin:

30 – 60 min
Huuhtele raparperit ja leikkaa paloiksi. Kuori vain sen verran, mikä lähtee irti helposti. Lado raparperiviipaleet voideltuun uunivuokaan.
Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri, mantelirouhe ja kaneli.
Levitä seos raparperien päälle ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Tarjoa raparperihyve haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

 

Sinua voisi kiinnostaa myös nopea ja valmistaikinasta tehty raparperipiirakka:

Maistuva raparperipiirakka nopeasti

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.