VALIKKO

Lentävä joogamatto

21.6.2019 07:00

Helppo kasvisruokaresepti: Nopea pasta Mifu-ruokarakeesta

 

Kahden aikuisen taloudessa voi kokeilla erilaisia ruokia melko ennakkoluulottomasti, ja olemme jo pidempään lisännyt kasvisruoan osuutta sekaruokavaliossamme. Avokadopasta oli pitkään suosikkimme, mutta nykyään sen rinnalle nousee helposti esimerkiksi kaurajauhis-munakasrulla, uunifetapasta ja tofu-kasviswokki. Mifussa makuvaihtoehtoja on useita, mutta tähän reseptiin käy varsinkin Välimeren tomaatti tai Sweet and sour. Original puolestaan on omaan makuuni turhan mauton. Nappaa tästä ohje nopeaan Mifu-kasvisruokaan, joka on lihaton laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton.

 

Nopea Mifu-pasta 2-4 hengelle:

Ainekset:

Valio Eila Mifu-ruokarae (esimerkiksi maku Sweet & sour tai Välimeren tomaatti) 330 g

2 valkosipulinkynttä

puolikas chili

1-2 tomaattia tai puoli rasiaa kirsikkatomaatteja

noin 100g/ruokailija hyvää pastaa (huomaa pastan valinnassa mahdollinen erityisruokavaliosi)

mustapippuria

suolaa

oliiviöljyä paistamiseen

Lautaselle koristeluun:

tuoretta basilikaa ja raastettua parmesaania

 

Tee näin:

Paista pannulla pienessä öljytilkassa valkosipuli, tomaatit ja chili, lisää Mifu. Mausta.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Juomasuositus: Minä, osa-aikainen eteläpohjalainen, löysi aikuisten juomakaupasta Seinäjoelta tällaisen italialaisen punaviinin, jossa on Jussipaita etiketissä, mutta puoliso pärjää usein kaurajuoma palanpainikkeena.

 

Asenteeni ruoanlaittoon on nykyään aika mutkaton ja teen usein ruokaa ilman reseptejä, kokeilunhaluisesti. Välillä taas etsin inspiraatiosta lehdistä, netistä ja Instagramista. Kokkauksen oheen ja ruokailun oheen valitsen mielelläni valko- tai punaviiniä. Jaoin tämän reseptin vain Facebookissa keväällä ja joku seuraaja sitä olikin kokeillut, täältä blogista resepti löytyy nyt. Tarkoitukseni on kesällä taas reipastua reseptien jakamisessa blogiin, ja esimerkiksi pihassamme pontevasti puskevat raparperit ajavat etsimään jälleen uusia ideoita raparperiruokiin. En ole leiponut kuukauteen, mutta pakastimessa on vielä runsaasti viime syksyn marjoja ja omenaa, joten leipomistakin lomalla on luvassa.

 

Lisää kasvisruokia? Katso blogistani resepti vaikkapa sitruunapastaan tai kaurajauhis-munakasrullaan (jossa toimisi varmasti loistavasti myös härkis) tai tämän kevään hittiin, Liemessä-blogin uunifetapastaan.

 

Muista myös arvontani Instagramissa ja Facebookissa, jos seuraajamäärät täyttyvät, linkit ovat blogin biossa. Olen Stoorin Viikon bloggaaja 24.-30.6., ja se tietää taas uutta arvontaa Instagramiin. Kannattaa siis seurailla Stoorin Insragram-tarinoita noina päivinä @stoorifi.

 

Haluatko lisätietoa Mifusta? Nämä tiedot löytyvät K-Ruoan sivuilta:
MiFU sisältää runsaasti hyvälaatuista maitoproteiinia ja vain vähän tyydyttynyttä rasvaa. MiFUssa on rasvaa vain 3 % ja siitä tyydyttynyttä rasvaa ainoastaan 0,2 %. Sadassa grammassa MiFU ruokaraetta on 14 grammaa korkealaatuista ja hyvin imeytyvää maitoproteiinia. MiFU on laktoositon, gluteeniton, soijaton, kananmunaton ja hiivaton, joten se sopii myös useimpiin erityisruokavalioihin. Miedon makuiset rakeet saavat makunsa maustekastikkeista, jotka sisältävät suomalaista rypsiöljyä ja mausteita.

MiFU on parhaimmillaan lämpimissä ruoissa, mutta ruokarakeen valmistus ei vaadi esivalmisteluja tai kypsennystä. MiFUn voi lisätä lämpimiin ruokiin sellaisenaan tai paistaa pannulla, jolloin rakeet saavat ruskean paistopinnan. Paistettaessa tai kuumennettaessa se säilyttää rakenteensa ja on suutuntumaltaan miellyttävän pehmeä. Ravista pakkausta ennen ruokaan lisäämistä, jotta maustekastike sekoittuu tasaisesti ruokarakeiden joukkoon. Yhdestä MiFU-rasiasta syntyy ateria 3–4 ruokailijalle. Pakkaus säilyy avattuna jääkaapissa 5-8 päivää. MiFUt löytyvät kaupasta juusto-osastolta, samasta hyllystä tofujen kanssa.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.