VALIKKO

Lentävä joogamatto

23.10.2019 18:07

Helsingin Kirjamessut 2019: Messutärpit ja messutarjous kirjapalveluun

Yhteistyössä: Messukeskus.

Syksyllä maailmalla ja Suomessa on useita kirjamessuja, ja syksyn pimeneviin iltoihin on helppo hankkia lukuvinkkejä ja ihan konkreettista luettavaa messuilta. Kaltaiseni talven vihaaja ei millään haluaisi kömpiä sohvalta ylös, kun kaamoksen kourissa olisi mukava vain uppoutua rauhalliseen olemiseen kirja toisess ja kahvikuppi toisessa kädessä. Kirjamessut poikivat sivutuotteena paljon juttuja kirjallisuudesta ja lukuvinkkejä myös lehtiin ja blogeihin, joten vaikka et pääsisikään itse paikan päälle messuille, voit poimia lukuvinkkejä monesta paikkaa. Myös Helsingin Sanomissa on keskiviikkona 23.10. kirjallisuusliite lehden B-osassa.

Tänä vuonna Helsingin Kirjamessut & Viini & Ruoka 2019 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 24.-27.10. Kokosin tähän ennakkoon muutaman vinkin jokaiselle päivälle, toivottavasti postaus auttaa sinua valitsemaan itselle mielenkiintoista ohjelmaa runsaasta tarjonnasta. Vuoden 2019 messut ovat ennätyssuuret ja mukana on yli 340 yritystä. Ohjelma pyörii 14 lavalla yli 1100 esiintyjän voimin ja esityksiä on lähes 900. Teemamaa on Ranska.

Instagramissani @lentavajoogamatto on ollut pari messulippuarvontaa, ja monia osallistujia houkuttaa kommenttien perusteella myös ihan perinteinen kiertely ja lahjakirjojen hankkiminen pukinkonttiin tai isänpäiväksi. Messuilla on perinteisesti paljon kirja-alennuksia mukana olevilta kirjakauppiailta ja kustantajilta.

Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmen mukaan messujen pitkäaikainen tavoite on innostaa kaikenlaisia ihmisiä lukemaan. Lukeminen on koko perheen asia, ja messuohjelmassa erityisesti lapset ja lasten vanhemmat on huomioitu. Ronja Salmen vinkit messuille voit lukea täältä. Jutussa hän vinkkaa muun muassa, että väljintä ja rauhallisinta messuilla on torstai-iltapäivänä ja sunnuntai-iltana.

Lukemisesta ja lukutaidosta käydään Suomessa paljon keskustelua. Ajankäytöstämme kilpailevat lukemattomat asiat, eikä kaikkia kiinnosta samat asiat. Itselleni lukeminen on ykkösharrastuksia liikkumisen lisäksi, ja pidän kirjallisuutta esillä blogissani ja blogin somessa paljon. Lukeminen ja kirjoista somettaminen ja bloggaaminen mahdollistavat minulle – introvertille ja kiireisestä maailmasta kuormittuvalle suorittajalle – sekä lepohetkiä kiireestä että tavan olla somesisällön tuottaja joutumatta levittelemään omaa elämääni muille liikaa. Mielestäni voi yhtä hyvin lukea lehtiä, kirjoja, sarjakuvia, blogeja tai kuunnella äänikirjoja – kunhan altistaa itseään välillä teksteille ja antaa mielikuvituksensa ja kielitaitonsa kehittyä. Luen itse (vanhanaikaisesti) mieluiten painettuja kirjoja, mutta tavoitteeni olisi innostua kokeilemaan rohkeammin e- ja äänikirjoja sen yhden ja ainoan kokeiluni jälkeen, vaikkapa alla olevasta Storytelin linkistä.

 

Nappaa tästä linkistä messutarjous kuukauden ilmaiseen kokeiluun Storytelin äänikirjojen ja e-kirjojen palveluun!

 

Kirjamessut ovat auki (myös Antikvaariset Kirjamessut, Levymessut, Postimerkkimessut):

to-la 10-20, su 10-18

 

Jokaisena päivänä messuilla:

Haastatteluita, kirjakeskusteluita, yhteiskunnallisia keskusteluitalukupiiri, näytteilleasettajat. Lasten alue ja runsaasti päiväohjelmaa lapsille.

 

Ohjelmapoiminnat:

Torstai:

Avajaiset klo 10-10.15

Äänikirjalukupiiri: Suvi Ratisen Matkaystävä klo 10.15-11.15, Lonna (Luin kirjan ja tein siitä IGTV-videon, ihan mahtava esikoisromaani!)

Kansainvälisiä kirjailijavieraita David Corn, Michael Isikoff ja Bob Sears klo 18.30, Hakaniemi-lava

Lyriikkakeskustelu: Olavi Uusivirta klo 18.30-19, Senaatintori

Perjantai:

Kalle Päätalo 100 v klo 12-13, Töölö-lava, ja 13 Gummeruksen osasto, pullakahvit 100 ensimmäiselle klo 13-, Gummerus 6e50

Anna Perho: Suorat sanat – Miten puhun asioista, joistamieluiten vaikenisin? Klo 17.30-18, Esplanadi

Ranskan vallankumouksen perintö ja kulttuurilehdet klo 19-19.30, Töölö

 

Lauantai:

Mercedes Bentso klo 10.30-11, Kallio

Veitola – Toisinpäin klo 11.30-12, Senaatintori

Éric Vuillard (Ranska) klo 13, Senaatintori-lava

Sofi Oksanen: Koirapuisto klo 15, Senaatintori-lava

Pajtim Statovci: Bolla klo 14, Senaatintori-lava, sekä Bollan lukupiiri klo 16.30, Lonna-sali. Kirja-arvioni blogissa täällä.

HS: Loiri (Jari Tervon elämäkertateos) klo 15.30, Senaatintori

 

Sunnuntai:

Antti Rönkä (esikoiskirjailija): Jalat ilmassa klo 10.30, Kallio-lava, ja 13 Suomalaisen ja 14.30 Akateemisen kirjakaupan osastot

Minä olen Anna Puu (elämäkerta) klo 13 Senaatintori

Pekka Töpöhäntä 80 v klo 13, Kumpula-lava

HS: Median haasteet klo 17.30, Senaatintori

 

Tutustu myös Helsingin Kirjamessujen sekä 2019 Viini ja Ruoka 2019 – nettisivuihin. Messulehteä jakaa ainakin Suonalainen kirjakauppa. Suuntaatko tänä vuonna messuille vai nautitko niistä suosiolla etäämmältä vaikkapa lehti- ja blogijuttujen välityksellä? Minä olen menossa marraskuussa Jyväskylän Kirjamessuille, joista kokoan vinkkipostauksen ja järjestän mahdollisesti lippuarvonnankin marraskuussa, pysyhän kuulolla. Instagramissani @lentavajoogamatto on useita kirja-arvioita IGTV:ssä ja profiilissani. Lukuintoa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.