VALIKKO

Lentävä joogamatto

22.11.2018 21:56

Edulliset markettien jooga- ja treenivaatteet testissä, osa 2

Rakastan muotia ja harrastan päivästä riippuen erilaisia joogalajeja (yin, flow, hatha, astanga) sekä epäsäännöllisesti kuntosalia ja lihaskuntotunteja, aerobista treeniä satunnaisesti. Treenatessa ei kuulu miettiä vaatteita tai miltä näyttää, vaan vaatteiden tulee sopia lajiin ja ikään kuin unohtua mielestä. Virttyneitä vanhoja rintaliivejä ei kannata siirtää urheilukäyttöön, koska ne eivät enää tue ja olkaimet vain valuvat ja hakaset painavat. Rinnat tekevät liikkuessa jopa kahdeksikon mallista liikettä, jos niitä ei tue esim. juoksussa ja hypyissä. Juoksussa kannattaa satsata takapuolta tukeviin trikoisiin ja omalle askellukselle sopiviin kenkiin (pronaatio). Omat mittani ovat 166 cm ja paino 60-61 kg, kengän koko 36-37, joten löydän vaatteita ja kenkiä itselleni helposti. Tässä muutamia viime kuukausien treenivaatelöytöjäni ja kokemukseni niistä. Mukana on myös isompia kokoja tarjoavia merkkejä.

Ei kaupallisessa yhteistyössä

Lidlin joogamallisto

 

Merkki: Crivit. Lidlin joogapaita (harmaa) maksoi syyskuussa 5,99. Se oli ilmeisesti jäänyt jostain aiemmin julkaistusta mallistosta myyntiin. Selästä avonainen ja hihoissa reiät peukaloille. Joogatopit lanseerattiin jo kevään joogamallistossa, sitten niitä onneksi palautettiin myyntiin uudestaan syyskuussa euroa halvemmalla 4,99 €/kpl. Teknistä kangasta, pysyvät hyvin aloillaan ja vastaavat kokoaan. Lidlin koot ovat yleensä XS tai S-XL, tosin mitoitus ei ole erityisen reilu. Esimerkiksi S vastaa kokoaan hyvin. Uusin treenihousumallisto tuli myymälöihin 5.11. ja tykästyin mustavalkokuosiin. Nämä treenitrikoot kustansivat 7,99, pari muutakin kuosia tarjolla. Pysyvät treenatessa valumatta. Aavistuksen lyhyt lahje 7/8. Samaan aikaan marraskuussa myyntiin tullut treenipaita sen sijaan ei vakuuttanut ollenkaan, ”tekninen” kangas näytti neulepuseron kankaalta, josta lähtee lanka juoksemaan milloin tahansa. T-paita jäi kauppaan, vaikka valkoisesta treenitopista haaveilenkin, ehkäpä tilaan tämän Mandukan Yogoben nettikaupasta. Ostan harvoin yli 20 €:n yläosia, mutta tuossa olisi yksityiskohdat kunnossa. Lidlissä pyörii paljon edellisten mallistojen vaatteita, jotka välillä kerätään pois eli joogamallistokin saattaa tehdä taas comebackin. Sileät joogatrikoot keväällä olivat aivan ihania ja ovat kestäneet käyttöä ja pesua hyvin.

 

S-ryhmä

Ruokakauppakierroksella Prismassa tai hyvin varustellussa S-marketissa on tarjolla edullisia treenivaatemerkkejä Danskin ja Cheetah. Pari viikkoa sitten mukaan tarttui lootuskukkakuvion takia nämä Cheetahin treenitrikoot 19,90 €. Kokoja yleensä XS-XL tai XXL-XXXL. Mitoitus on suht väljä ja XS-koko menee myös muodokaspeppuiselle S-koon käyttäjälle. Lyhytjalkaisena en halua pitkälahkeisia treenihousuja tai farkkuja, joissa kangasta kasautuu nilkkoihin, joten ostan usein, jos mitoitus ja kuosi osuvat molemmat nappiin. Kyllähän puristamattomat treenihousut on ihanat treenaamisen lisäksi oleiluun, jota ainakin itse harrastan talven pimeässä välillä enemmän kuin sitä itse treeniä.

Stadium

Black Weekend-etu – 25 % su 25.11. asti. Kuvan SOCin joogapaita 9,90.

Stadiumissa on edullisia jooga- ja muita treenivaatteita SOC-mallistossa. Tämä joogapaita löytyi kesän alesta. Ihana off shoulder-malli, en  ole vieläkään kyllästynyt siihen ja minulla on muitakin olkapäät paljaaksi jättäviä paitoja sekä mekkoja. S on jopa hieman reilu hartioista, vaikka minulta lihasta löytyykin. SOCilla on myös edullisia saumattomia alusvaatteita eli housujen rajat eivät erotu tiukkojenkaan trikoiden alta.

Lisäksi

Tigerin joogasukat, joogatiilet

Tigeristä löytää noin kolmella eurolla tai hieman isommalla satsauksella vaihtuva valikoima liikuntavälineitä. Lootuskukkahousujen kanssa kuvassa oli viimeisin joogatiilimalli 3 €/kpl. Stuck on yoga/Stick with me-liukukuestesukat olivat elokuussa hauska heräteostos, myös 3 €/kpl. Bonuksena yllä oleva Hard Rock Cafe Helsingistä alerekistä löytynyt toppi 14,95 €. Nyöreillä saa kiristettyä selkäosan, ja vaikka jouduin ostamaan L:n, kun kokoja oli jäljellä vain L ja XL, toppi ei roiku edes kainaloiden alta. A-mallinen. Ihana löytö ja ollut päällä jo monella joogatunnilla!

 

Bonuksena ei kovin edullinen mutta suomalainen ohX40-merkki. Ostin Magnesian joogafestareilta elokuussa joogamattokassin alennuksesta 89 €, ja se toimii paljon pyöräilevälle hienosti reppuna kahden hihnansa ansiosta. Mattokassista tulee siis pystysuunnassa reppu. ohX40-merkiltä löytyy myös ihania joogavaatteita, mutta pidättäydyin ostamasta muuta. Edellinen joogamattokassini olikin varmaan Tigeristä ja sen hihna jo rispaantunut ja hankala kuljettaa.

 

Kannustan aina sovittamaan treenivaatteet, käyttämään treeniin omia vaatteitaan ja pitämään silmät auki. En itse ole merkkiuskollinen, ja esimerkiksi Lidlin vaatteet ovat toimineet loistavasti. Liikkuessa on tärkeää, että vaatteet tuntuvat hyviltä eivätkä ne häiritse menoa, vaatteiden asentoa ei tarvitse  korjailla ja rankemmassa lajissa rinnat ja pylly saavat tukea vaatteesta. Kalliita merkkejä ei kuitenkaan ole pakko hankkia, eikä esimerkiksi kuntosaleilla tarvitse ajatella, että päällä pitäisi olla jotakin brändiä (ainakaan itse en sellaisilla saleilla käy). Joogaohjaajana on tietysti mukava välillä ihan säväyttääkin kivannäköisillä vaatteilla, mutta itse liikkuminen on kuitenkin pääasia. Onko sinulla lempitreenivaatemerkkiä? Oliko tästä jutusta hyötyä?

 

Lue myös: Jooga- ja treenikamppeita testissä osa 1

Lajikokeilu: Yogafunc 

Lajikokeilu: Yinjooga

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.