VALIKKO

Lentävä joogamatto

27.7.2018 11:32

Kesäpäiviä, loppumattomia hellepäiviä

Kesäihmiselle tämä kesä on ollut aivan loistava, ei voi valittaa! Jotenkin arvostan vuosi vuodelta enemmän tätä opettajien pitkää kesäkeskeytystä ja sitä, että on sekä meneviä että tylsiä kesäviikkoja. Tänäkään kesänä en ole seuraavan lukuvuoden verkkokurssin suunnittelua tehnyt ja toisaalta taas, miksi pitäisikään. Ihmistyössä työasiat jäävät harvoin työpaikalle lukuvuoden aikana, mutta koulutyössä ei riviope juuri ilta- ja viikonloppulisiä saa, joten ainakin kesäkeskeytys olkoon rauhoitettu. 
Kesälomalla on muutenkin mukava miettiä ajankäyttöään ja valintojaan. Jo keväällä ja innostuessani vielä lomallakin tein taas Facebookin siivouksen, jossa sai mennä kaikki turhat sivutykkäykset ja ryhmät sekä ilmoitukset pois-tilaan sekä yli kolmasosa kavereista (pidän fb-kavereissa vain lähimmät ja oikeasti aktiiviset tuttavat). Lisäksi poistin kaksi turhaa sähköpostiohjelmaa käytöstä. TV:tä tai nettitelkkaria en katsele välillä viikkoon, pariin ollenkaan. Lähin uimaranta meitä on poistettu käytöstä työmaan takia, joten uimaan ei tule mentyä aivan päivittäin, mutta Häränvirran rannalla (ylin kuva) Äänekosken keskustassa on hyvä pohja ja kirkas vesi. Sinne menossa taas kohta. 
Aurinkoinen ja lämmin kesä näyttää Suomen parhaat puolet, vaikka loman lopun lähestyessä syksy hiipii jo mieleen ja alkuviikosta ostin uuden mustan trenssitakin. Alla olevat kuvat ovat Etelä-Pohjanmaalta miehen kotiseudulta, missä viime viikonloppuna juhlimme erään sukulaisen uutta työpaikkaa, vietimme leppoisia kesäpäiviä muun muassa mölkkyä pelaillen (jes yksi voitto minullekin!) ja pistäydyimme Tuurin kyläkauppaan. Kesän edullisin viiden kilon mansikkalaatikko, 25 €, bongattiin ja ostettiin Keskisen ruokapuolelta viime lauantaina. Pienen puoleisia mansikoita mutta hyviä. Palsanmäet ilahduttivat Keskisellä pidetyssä huutokaupassa, vaikka avomieheni ei huutanutkaan loppuun asti isoa televisiota meille. Ei ne tavarat vaan se huumori ja hyvä fiilis, jonka nämä viimeisen päälle ammattilaiset Palsanmäet ympärilleen luovat. 

Pitäkäähän itsestänne huolta helteiden keskellä. Järki käy nyt tavallista hitaammalla, ja esimerkiksi treenatessa on vain pakko vähentää painoja, koska keho ei jaksa samalla tavalla. Eilen kävin haastamassa itseäni henkisesti ilmajoogassa, mutta totesin, että ihan samat pelkoreaktiot lähtevät liikkeelle kuin ennenkin. Ylösalaiset asennot ilmajoogaliinassa samoin kuin maajoogassa ovat inhokkejani, kuten myös tasapainoilut käsien varassa, mutta annoinpa taas mahdollisuuden itselleni käydä epämukavuusalueella ja selvisin. Perinteisesti olen käynyt yhdessä tanssijumpassa vuodessa toteamassa, ettei tanssillisuus ole mun juttu, ja sama on todettava ilmajoogan akrobaattisuuden kanssa. Joukkuepelit ja kilpailut jätän väliin kokonaan, aina. Nyt kuitenkin mukavuusalueelle rannalle ja sitten thaimaalaista ruokaa syömään!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.