VALIKKO

Lentävä joogamatto

15.4.2019 10:42

Kevätpäivä (tai kaksi) Helsingissä: Teatterimuseo, Helsinki Coffee Festival ja Oodi

Pidän Helsingissä kuljeskelusta ja ratikalla ja metrolla liikkumisesta kovasti, ja vaikka maakunnista matkatessa pääkaupunkiin kestää neljästä viiteen tuntiin, huomaan keksiväni syitä matkoille muutaman kuukauden välein. Suuntasin tällä kertaa Helsinkiin yhdeksi yöksi ennen Vilnan matkaa. Ulkomaanmatkojen yhteydessä lentokentälle mennessä koitan aina löytää aikaa käydä vähintäänkin Ateneumissa, nyt varsinainen syy tulla kaupunkiin vuorokausi ennen lentoa oli Helsinki Coffee Festival, jonne sain vapaalipun blogin kautta.

Teatterimuseo

Helsinki Coffee Festival järjestettiin Kaapelitehtaalla, jossa on useita museoita ja muita kulttuuritoimijoita, ja Teatterimuseo on yksi näistä. Minna Canthin syntymän 175-juhlapäivän kunniaksi Minnasta ilmestyy monia kirjoja ja näyttelyitä, ja Teatterimuseossakin on hänestä väliaikainen näyttely Kuohuva keho ja mieli. Lisäksi muun muassa Aleksis Kiven tuotantoa ja erilaista teatterin pukurekvisiittaa. Ehdin katsoa myös sisääntulokerroksen poliittisen valokuvan näyttelyn. Kaiken kaikkiaan Museokortin ostaminen vihdoin, ensimmäistä kertaa, on paras aseeni shoppailulakossa kauppakeskusten houkutuksia vastaan. Maaliskuun alussa ostin Museokortin vuodeksi (69 €) ja tiedän jo nyt, että käytän sitä paljon. Elämyksiä mieluummin kuin tavaroita.

Helsinki Coffee Festival

Helsinki Coffee Festival järjestettiin 12.-14.4.2019 viidettä kertaa ja itse osallistuin ensimmäistä kertaa. Kahviaddiktina ja lifestylepainotteisen blogin pitäjänä tapahtuma oli käymisen arvoinen, sillä maistatuksia oli runsaasti ja esimerkiksi tuotanto-oloista ja kahvin alkuperäistä pystyi keskustelemaan edustajien kanssa. Perjantaina oli ammattilaisten ohjelmaa ja la-su kaiken kansan ohjelmaa. Myös tee ja kylmät kahvi- ja teejuomat olivat vahvasti edustettuina. Ohjelmasta mainittakoon erikseen paneeli kahvin ja ilmaston suhteesta ja kahvimeditaatio.

Menin aavistuksen myöhässä meditaatioon enkä ehtinyt ottaa kahvipapuja ja kahvimukia nuuhkittavaksi ja kosketeltavaksi, mutta oli mukava rauhoittua ja tutkiskella tietoisesti kahvia, jonka ehdin napata joltakin ständiltä. Meditaatio ja mindfulness sopivat muutenkin hyvin käytettäväksi tietoiseen syömiseen. Kuljin tapahtumassa kahvipäissäni kolme tuntia ja päätin, etten enää koskaan edes töissä enkä kiireessä juo painunutta ja palaneenmakuista kahvia. Valitsin maisteltavaksi tummia kahveja, ja yllättäen pidin eniten kylmästä espressosta mantelimaitojuomalla. Illaksi ystävän luokse, jolle vein tuliaisena pussin espressoa ja kylmiä kahvi- ja teejuomia.

Keskustakirjasto Oodi

Olen aikamoinen lukutoukka ja kirjastofani, ja viimein pääsin katsastamaan Keskustakirjasto Oodin, kun olin reissussa pelkillä käsimatkatavaroilla. Olen seurannut Oodin avautumisen jälkeen velloneita keskusteluja siitä, onko tässä kirjastossa tarpeeksi kirjoja ja onko siellä liikaa oheistoimintaa kirjastoksi (muun muassa elokuvateatteri) ja liiaksi hälyä. Pidän Oodin avaruudesta ja myös ajatuksesta, että se on kaikelle kansalle, ei vain himolukijoille. Kenties joku, joka sinne menee tekemään jotain muuta kuin lainaamaan kirjaa, innostuu myös siitä lukemisesta.

Otin Oodin kolmannen kerroksen kahvilasta cappuccinon ja kirjoitin tämän blogitekstin loppuun. People make the library – ihmiset tekevät kirjaston, kuten Oodin ensimmäisen kerroksen näyttelyssä sanotaan. Portaikon sanat ovat minusta hienot ja kirjasto saa olla muutakin kuin kirjojen säilytyspaikka. Nyt keväinen päiväni jatkuu lähijunalla Helsinki-Vantaalle ja lyhyellä lennolla Vilnaan, pysy kanavilla!

Onko sinulla kokemusta näistä kolmesta paikasta? Mukavaa pääsiäisen odotusta! Seuraile tarinoita Ig @lentavajoogamattoblogi ja Facebookissa @lentavajoogamatto.

Lue myös: Talvipäivä Helsingissä 

Syyspäivä Helsingissä

Kesäpäivä Helsingissä

Kommentit

  • Nimetön Satu

    Mielenkiintoinen postaus, mukava lukea tapahtumista ja paikoista ja matkajutuista 🙂

     1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.