VALIKKO

Lentävä joogamatto

5.8.2018 22:59

Kokemuksia Magnesia-joogafestareilta Helsingissä

 

 

 

 

 

 

 

Helsinki on maailman mittakaavassa hyvin pieni pääkaupunki, mutta jotain isomman paikan taikaa siinä on minulle aina ollut. Teininä käytiin Kouvolasta Lahdessa tai jos oikein rohkaistuttiin, Helsingissä asti, ja matkustettiin Itikseen pummilla. Myöhemmin olen kiltisti aina maksanut joukkoliikenteestä, ja nykyään yleistyneet mobiililiput tulevat halvemmaksikin kuin kertaliput. Jokaisella suomalaisella tuntuu olevan mielipide Helsingistä, onpa siellä käynyt tai ei. Tällä kertaa matkustin Helsinkiin Magnesia-joogafestarille, jolla olin viime vuonnakin.

Tänä vuonna viivyin kaikki kolme päivää ohjelmasta itseä kiinnostavia joogatunteja ja luentoja poimien. Festivaali järjestettiin Lonnassa, joka on yksi Helsingin monista viime vuosina yleisölle avatuista saarista, jotka ovat olleet esim. armeijan käytössä. Paikka luennoille ja joogaan sekä taide- ja käsityöworkshopeihin jonotettiin paikan päällä ja ohjelmaa oli runsaasti aamusta iltaan, enimmäkseen sisällä makasiineissa ja osa joogaharjoituksista ja musiikista ulkona.

Periaatteeni on, että jos ei seuraa johonkin reissuun löydy, lähden mieluummin yksin kuin jään kotiin ruikuttamaan. Yksin matkustaessa olemiseen tulee tietty rentous ja meditatiivisuus jo luonnostaan, kun ajatuksia ei tarvitse muotoilla puheeksi eikä neuvotella muiden kanssa, mitä tehdään ja milloin.

En esittele tässä joogakuvia itsestäni, koska se ei ole joogan pointti eikä minulla sitä paitsi ollut reissussa kaveria ottamassakaan kuvia. En harjoita kieltämättä hienolta näyttäviä päällä seisonta- tai käsitasapainoiluasanoita, vaan jooga on vuosien aikana muuttunut minulle fyysisestä harjoituksesta enemmän rentoutumiseksi, keskittymiseksi, mietiskelyksi, pakottomaksi tekemiseksi – jollekin toiselle vaikkapa neulominen tai puutarhatyöt voivat tuoda samat fiilikset.

En referoi sen tarkemmin Magnesiassa seuraamiani luentoja ja workshopeja tässä, koska joku muu tekisi varmasti niistä erilaisia tulkintoja kuin minä ja kuka minä olen sanomaan, miten kenenkin pitäisi maailma tai itsensä käsittää. Tässä kuitenkin pari ajatusta, jotka poimin viikonlopusta:

Kaikki opit ja opetukset opettavat eri nimillä samaa matkaa, rentoutta olemaan se elämä, joka olet. 
(Aaro Löf: 7 askelta henkiseen kasvuun-luento) 

What we do on the yoga mat is practise for the real thing (life). 
(Amir Jaan: The only way out is in, kundaliini-vinyasajooga)

Ihmissuhde on matka omaan itseen toisen peilaamana. On oltava yhteys itseen ja toiseen. Ihmissuhteet ovat luomis- ja muutosprosesseja. Miten elää niin, että on avoin muutokselle ilman odotuksia ja vaatimuksia muutokselle? 
(Jenniemilia: AWAKE – Herää eloon ihmissuhteissa-luento)

Sain kaikenlaisia oivalluksia, myös fyysisiä itse joogasta, ja osaa niistä valotan varmasti joogatunneillani. Henkisiä oivalluksia koitan hyödyntää arjessa varsinkin muutoksissa ja stressaavissa tilanteissa. Hyvää elokuuta, joka jatkuu aika kesäisenä, vaikka työt kutsuvatkin!

Lue myös:
Aiempi Helsinki-juttuni
Miksi joogaan

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.