VALIKKO

Lentävä joogamatto

14.10.2019 10:27

Seitsemän vinkkiä Helsinkiin syyslomaviikoille 42-43

 

Syksyn odotetuimpia asioita vapaa-ajalla on syysloma ainakin opettajille ja varmasti myös monien koulululaisten perheille. Vinkkaan tässä muutaman oman suunnitelmani ja haaveeni Helsinkiin. Kaksien isojen messujen osuminen peräkkäisille viikoille tarkoittaa kahta peräkkäistä Helsingin-matkaa, ja sehän sopii tällaiselle piilokaupunkilaiselle, joka on päätynyt viimeksi asumaan maaseudulle.

 

1. I love me-messut

Pohjois-Euroopan suurin hyvinvointitapahtuma I love me kerää 18.-20.10. kaikki muodista, kauneudesta, terveydestä ja luonnonmukaisuudesta kiinnostuneet Messukeskukseen syksyn upeimpaan tapahtumaan. I love me esittelee tulevan kauden hius- ja meikkityylit, muodin kuumimmat trendit, koru- ja kellomaailman viimeisimmät tuulet sekä uusimmat kauneuden ja terveydenhoitotuotteet ja -palvelut. Sain lipun tänne kaupanpäällisiksi Karmakiller-joogafestivaalin lipun ostettuani. Karmakiller kuitenkin peruutettiin vähäisen lipunmyynnin takia, mutta onneksi minulla on silti pääsy I love me-messuille hyvityksenä peruutuksesta. Osallisun lauantain ohjelmaan. Aiheista minua kiinnostaa eniten hyvinvointi, ja onneksi I love me:ssa on I love jooga-osasto, jossa pyörii joka päivä paljon erilaisia jooga-, mindfulness- ja kehonhuoltotunteja. Myös vastuullinen muoti ja muotinäytökset kiinostavat. Hae lisävinkkejä ja inspiraatiota vaikkapa Stoorin blogien Purkkisirkuksen tai Munkin matkassa messutärpeistä.

https://iloveme.messukeskus.com

 

2. Amos Rex ja Le Chat Doré-kahvila

En ole vielä ehtinyt käydä Amos Rexissä, vaikka olen museofani ja omistan Museokortin. Helsingissä käydessä vapaa-ajan ohjelmani on usein aika täynnä, ja jonottaminen museoon ei ole viikonloppumatkoilla innostanut. Lentokentälle menemisen tai sieltä tulemisen ohessa jonottamiseen ei olisi aikaakaan, koska jo pelkkä matka täältä maakunnista Helsinkiin kestää nelisen tuntia. Nyt Amos Rexissä on avannut suomalaisen modernistin Birger Carlstedtin näyttely, minne saan todennäköisesti yhdistettyä myös treffit erään ystäväni kanssa. Minua kiinnostavat erityisesti lisätyn todellisuuden venäläinen kabinetti sekä rekonstruoitu Le Chat Doré-kahvila, joka palvelee oikeastikin kahvilana näyttelyn ajan.

https://amosrex.fi/nayttelyt/birger-carlstedt-kultainen-kissa/

 

3. Kissani Jugoslavia-näytelmä

Pyrin käymään teattereissa ainakin pari kertaa vuodessa. Olen lukenut kaikki Pajtim Statovcin kolme romaania, ja Kansallisteatterin näytelmä perustuu niistä ensimmäiseen, samannimiseen kirjaan. Näytelmä on saanut hyviä arvioita. Menen tänne ex-työkaverini kanssa, joka muutti hoitovapaansa ajaksi Helsinkiin. Siis jotkut saavat asua Helsingissä ja nauttia kaupungin kulttuuritarjonnasta koko ajan! Vielä minäkin muutan takaisin kaupunkiin. Avomies on vielä vakuutettava asiasta. Tälle vuodelle teatterimatkoja tulossa vielä Piukat paikat Vaasaan ja Lapualaisooppera Seinäjoella. Jyväskylän Phantom kiinnostelisi myös, mutta kun kaikki sijaitsee matka päässä asuinkunnasta, viikonloput saattavat jo loppua kesken tältä vuodelta.

 

4. Kirpputori Relove (Freda ja Töölö)

Tästä kirpputori-kahvilasta olen lukenut paljon hyvää blogeista, joten nyt olen vihdoin suuntaamassa tänne itsekin. Olen vähentänyt shoppailua, mutta rakastan laadukkaita kirppareita ja kirpputori-kahviloita varsinkin isommissa kaupungeissa ja ulkomailla. Olen bongaillut kirppareilta itselleni pajon aitoja merkkituotteita ja sukulaislapsille hyväkuntoista vaatetta. Ihanimmat kirppistunnelmat olen löytänyt Geneven ulkoilmakirpparilta ja Pariisista.

https://www.relove.fi

 

5. Helsingin kirjamessut

Helsingin kirjamessut & Ruoka & Viini 2019 järjestetään Messukeskuksessa 24.-27.10. Sain tänne bloggaajapassin ja kyseessä on ensimmäiset kirjamessuni koskaan. Pitkä matka Helsinkiin rajoittaa jonkin verran osallistumista, mutta tammikuiset Matkamessut avasivat osaltani ”vilkkaan” messuvuoden (eli neljät messut tänä vuonna!). Teemamaana on Ranska ja ohjelmaa on 900 erilaista 14 lavalla. Jokaisena messupäivänä on yksi tai kaksi lukupiiriä, joista minua eniten kiinnostaa lauantain Pajtim Statovcin Bolla. Ostan messuilta mahdollisesti pari joululahjakirjaa. Kokoan messuista myöhemmin messuviikon alla omat tärppini. Lippuarvonta Instagramissani @lentavajoogamatto on käynnissä ma 14.10. klo 21.00 asti.

https://kirjamessut.messukeskus.com

 

6. Puu-Vallila ja Helsingin Kahvipaahtimo

Minusta Helsinki on aivan ihana retkikohde, ja seuraan instagramissa tiliä @myhelsinki. Sieltä nappasin tämän kahvilavinkin. Rauhallista kävelyä ja iso maitokahvi kauniissa miljöössä siis luvassa. Rakastan suuresti vanhoja, söpöjä puutaloalueita, vaikka keskisuomalaisessa 50-vuotiaassa puutalossa asuminen ei lopulta ollutkaan minulle unelmien täyttymys.

 

7. Allas Sea Pool

Ollut listallani jo pidempään merellisen maisemansa ja ulkoaltaan takia. Nähtäväksi jää, onko kohde säästettävä kesälle, koska vihaan kylmää vettä. Myös joogatunteja järjestetään.

https://www.allasseapool.fi/fi

 

Extravinkki: Muista myös Valokarnevaali Linnanmäellä viikon 42 viikonloppuna.

Mitä mukavaa pikkureissua tai stayvacationia sinun syksyysi kuuluu? Tiedon uusista blogiteksteistäni saat parhaiten somesta @lentavajoogamatto (Fb ja Ig), ja Insta-tarinoissa on lähes päivittäin juttuja, jotka eivät päädy blogiin asti. Ennen Helsingin-viikonloppua piipahdan vielä Amsterdamissa.

 

Lue myös:

Syyspäivä tai kaksi Helsingissä 2018

Teatterimuseo, Oodi ja Helsinki Coffee Festival

Kommentit

 • Emilia

  Reloven kahvilasta saa ihanan chailatten! Vähän alkoi itseä nyt kiinnostelemaan kirjamessut näin lomaviikon alkaessa..

   1
  • Lentävä joogamatto

   Kiitos kommentista 🙂 Kirjamessut on varmasti hyvä idea. Mulla jäi tällä kertaa kuitenkin Relove väliin, koska Amsterdam, I love me-messut ja matkatavaroiden kanssa liikkuminen vei voimat. Ensi kerralla ehdottomasti sitten kahville ja ostoksille Reloveen. Huomaan kyllä, että haalin aina liikaa tekemistä Helsingin-reissuille enkä ehdi kaikkea, mitä suunnittelin.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.