VALIKKO

Lentävä joogamatto

14.2.2019 15:44

Laiskan kokin uunifetapasta

 

Somehitiksi noussut uunifetapasta on saanut kotikokkien tekemänä jo useita versioita, sillä resepti on levinnyt somessa nopeasti ja ruoan keksijää, Liemessä-blogin Jenniä, on haastateltu monessa mediassa. Näin Jennin haastattelun Ylen Aamu-tv:ssä, mutta jostain syystä aamuväsymyksessä minulta meni täysin ohi hänen nimensä ja bloginsa. Mystisesti menetin myös kykyni täsmälliseen tiedonhankintaan netistä, joten astelin paria tuntia myöhemmin ruokakauppaan ilman tarkkaa reseptiä vain hokien mielessäni pakolliset ainekset ovat kirsikkatomaatit, feta, oliiviöljy, chili ja pasta. Tämän takia oma lopputulokseni eroaakin alkuperäisestä. Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

 

Lopputulos tai sen laittaminen tänne ja Instagramiin jopa hieman nolostutti minua. Aina, kun laiskana ja keskinkertaisena kokkina kokeilee jotain uutta, on iso riski epäonnistua. Toisaalta, mitä enemmän kokkaa, sitä enemmän uskaltaa myös sooloilla ja muokata. Tärkeintä on kuitenkin yleensä maku eikä ruoan ulkonäkö.

 

Suurin ero alkuperäiseen minulla on se, että Liemessä-reseptin kuvassa feta on laitettu uunivuokaan melkeinpä kokonaisena (ihanaa, yksi työvaihe jää pois) ja tomaatit kantoineen. Reseptin tektissä fetaa neuvotaan kuitenkin rikkomaan hieman ja poistamaan tomaatin mahdolliset kannat ja oksat. Siis mars ruokakauppaan ja ole oman elämäsi keksijä!

 

UUNIFETAPASTA (ALKUPERÄINEN)

2 nälkäistä henkilöä

250 g hyvää pastaa esim. Rummo
200 g fetajuusto (käytin Pirkka Parhaat)
1 dl oliiviöljyä
1/2 punainen chilipalko
1 rasia kirsikkatomaatteja
pippuria
ripaus suolaa

tarjoiluun:
basilikaa

Ladellaan siis kaikki paitsi pasta uunivuokaan, paistetaan ensin vartti 200 asteessa ja sitten nostetaan lämpö 225:een ja grillivastukselle ja jatketaan paistamista vielä 10 min. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

 

MUUNNOKSENI

Laiskan kokin 4-5 annosta, ettei tarvitse joka päivä kokata

400 g Torinon  kaura-porkkana-tortiglionipastaa (tähän käy periaatteessa mikä tahansa 20 sentin makaronista ylöspäin)

300 g fetajuustoa (Kotimaista)

oliiviöljyä mututuntumalla ja sitten vähän lisää

1/2 chilipalko (joka oli niin pehmeä, että silppusin vain pieneksi enkä kauniiksi renkaiksi)

pari kynttä valkosipulia

1,5 rasiaa kirsikkatomaatteja (375 g)

pippuria

vähäsuolaisena suolaa vain pastan keitinveteen mutta jos ei ole mitään suolarajoituksia, niin mielellään merisuolaa vuokaan

(Jostain syystä raastettua parmesaania tähän päälle ei enää tee mieli lisätä)

koristeluun: basilikaa  (paitsi ei epäluuloisten avopuolisoiden lautasille, vaikka tästä kasvisten syömisestä onkin keskusteltu)

 

Vartin paistoaika 200 asteessa ja sitten vielä noin vartti 150-175 asteessa, kun mies tulikin myöhässä kotiin töistä. Tämä versio ei paahdu pinnalta.

 

Huomaan minuun iskeneen samanlaisen piilossa olleen kokkaamisen, leipomisen ja kokeilemisen riemun kuin opettajien pitkien kesälomien aikana. Tänä keväänä opintovapaalla opiskelen etänä enimmäkseen kotona ja syön kotona, nyt samalla paikkakunnalla avopuolison kanssa. Kaipaan siis todellakin vaihtelua avokadopastaan, nyhtökauraan ja tortilloihin, puolivalmiiseen lasagneen ja kanawokkeihin. Syksyllä puolestaan työarjen ja puolisosta erossa asumisen aikoina kokkaaminen tuli usein kuitattua valmissalaateilla, noutoruoalla ja munakkaalla. Leipomista en yksin uskalla harrastaa, koska herkut tulee usein myös syötyä. Yksin on yleisestikin suurempi kynnys nähdä vaivaa ruoanlaittoon. Leipomiseen odottelen vielä kunnon inspiraatiota, mutta ensi viikolla lupaan tehdä ja jakaa tännekin helpon rahkatortun.

 

No, miltä uunifetapasta maistui? Minä tykkäsin kovasti, kilpailee tällä hetkellä uljaasti avokadopastan ja lohipastan ohella lempparipastani tittelistä. 🙂

Tältä se näytti toisella kerralla ja maistui vielä paremmalta ihan perus pennepastan kanssa

Lue myös: Kermainen sitruunapasta

 

Muista Lentävä joogamatto-blogini 1-vuotisarvonta 16.2. iltaan asti, ohjeet blogin Ig, Fb ja täällä Stoorissa. Ehtona seurata minua somessa ja kommentoida kahdesta palkinnosta itsellesi mieluisinta, somekanavan puuttuessa käytöstäsi voit kommentoida blogipostaustani. Hyvää ystävänpäivää, ihanat! Minulla on shoppailulakon lisäksi menossa herkkurajoitus ja juuri tämä ystävänpäivä sattuu herkuttomaksi, kun joka toinen päivä ”saan” herkkua syödä. Tämä on huima parannus siihen, että normaalisti minulla on 0-1 herkutonta päivää viikossa. Eilen meni vuoden toinen laskiaispulla, ja viikonloppuna anoppilassa on ainakin ihanaa peruspullaa tai jotain muuta hyvää.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.