VALIKKO

Lentävä joogamatto

9.9.2019 19:09

Lempparini podcasteista, blogeista ja sometileistä

Jaan tässä kolmikymppisen naisoletetun lempparit podcasteista ja blogeista sekä sometileista. Tubettajia en seuraa ollenkaan, syynä joko se, että tubettajat eivät oikein kuulu mun sukupolvikokemukseen tai se fakta, että introverttina opettajana siedän äärimmäisen huonosti ylimääräistä puhetta ja ääntä. Luen mieluummin tai katselen kuvia. Jos kiinnostut jostakin, löydät ne googlettamalla.

Pari viime vuotta olen lukenut blogeja ahkerasti ja puolitoista vuotta olen blogannut itse. Luen ja kirjoitan mieluiten faktapohjaista, kuten matkajuttuja tai kirja-arvosteluita ja kaikista vähiten kiinnostun arkipäiväisistä kuulumisista. Tosin Instagram-tarinoissa juuri arjesta tulee monesti ne inhimillisimmät ja hauskimmat jutut, ja niihin 24 tuntia näkyvät tarinat sopivatkin minusta paremmin kuin blogi. Podcasteja olen kuunnellut vasta viime kuukausina ihan muutamaa, ja vaikka olen melko ahkera lukija, kasassa on vasta yksi kuunneltu äänikirjakin.

Olen äärimmäisen huono keskittymään, jos en saa seurata tekstiä, joten esimerkiksi venyttely tai vaatteiden silittäminen pitää fokuksen kuuntelemisessa edes jotenkin, ellen sitten ole jo uponnut omiin ajatuksiini. Introvertin rikas sisäinen elämä/mielikuvitus nääs. Tässä siis muutamia suosikkejani.

Podcasteja

Jetlagissa

Jetlagissa-podcast ja Instagramissa @jetlagissa on toinen mun kahdesta lempparipodcastista. @Veerabianca (Veera) ja @adalminasadventures (Anna-Katri) kirjoittavat molemmat omaa matkablogiaan ja ovat ahkeria maailmanmatkaajia ja soolomatkailijoita. He ovat myös ystäviä. Anna-Katrilla on plakkarissa yli 130 maata, vaikka ikää on vasta noin 35 vuotta! Nojatuolimatkoja, inspiraatiota omiin reissuihin tai kolmikymppisten naisten arkea. Täällä ei puhuta kakkavaipoista eikä lastenruoista! Kuuntele vaikkapa jakso Unohtumattomia matkakokemuksia. 

 

Kirsin Book Club

Aikuisten naisten kirjakerho. Blogi päivittyy useammin, mutta podcasteja löytyy kymmenkunta ulkomaisista ja kotimaisista kirjoista. Blogilla on noin 25 000 lukijaa kuukaudessa (itselläni on reilut 1000). Podcasteissa muun muassa Pajtim Statovcin uutuus Bolla ja Kim Thuýn Ru.

 

Tähän podcastiin aion tutustua:

Joogaa eri näkökulmista käsittelevä Maailmanpuu, kuunneltavissa mm. Spotifyn kautta

sekä

Eettisen kaupan puolesta, Maijan yritysvastuukoulu.

 

Blogit ja Instagram-tilit:

Täytän somesyötteeni matka- ja kirjajutuilla, joista mainitsen tässä vain pari. Minulla on sellaisia kausia, etten jaksa klikkailla blogeihin asti ja ihastelen vain somejulkaisuja, mutta usein googletan tulevia matkakohteitani tai luettavaa juuri blogeista.

https://www.rantapallo.fi/unnaleks/

Suomalainen opettaja maailmalla-blogi ja @unnaleks. Nuori naisopettaja on Vietnamissa englanninopettajana ja kertoo moninaisista kulttuurien yhteentörmäyksistä ja työstään.

Kestävämmän elämäntavan kannattajat, (sillä oma muuttoni on herättänyt minimalistin minussa eloon): Vähän vähemmän-blogi @vahemmanblogi, Hyvän mielen vaatekaappi (Facebook), @365asua (ei uusia vaatteita vaan joka päivä kuva omista vanhoista vaatteista koostetuista asuista), @ilmastoahdistus. Instagramissa on valtava bookstagram-yhteisö ja siellä verkostoituu nopeasti, haen kirjavinkit nykyään enimmäkseen sieltä, esimerkiksi @miljalukee, @lukemattomienkirjojenkerho ja @lukujonossa. Reseptejä ja varsinkin kasvisversioita löydän etenkin @tassakaupungissatuuleeaina (Facebook ja blogi) sekä Instagramissa tililtä @kasvisreseptit.

Onko sinulla lemppareita, joita voisit suositella minulle tai muille? Hyvää syyskuuta!

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.