VALIKKO

Lentävä joogamatto

8.2.2019 09:24

Mainettaan paremmat Kanariansaaret osa 4: Puerto de Mogán

 

 

Gran Canaria-sarjan viimeisessä osassa esittelen markkinapäivän kenties saaren viehättävimmässä kylässä Puerto de Mogánissa. Nyt alan odottaa seuraavaa matkaa, joka suuntautuu Vietnamiin mukavan turvalliselle Aurinkomatkojen pakettimatkalle. Yövyin siis joululomalla viikon Puerto Ricossa ihan Puerto de Mogánin naapurissa. Suuntasin Mogániin perjantaimarkkinoille. Olin kuullut että kylä on viehättävä ja sitä se olikin, markkinoiden takia toisaalta myös täynnä turisteja. Jos et pidä ihmisjoukoista, kylä voi tuntua turhan pieneltä eikä markkinapäivä ehkä ole paras vierailupäivä.  San Mateon sunnuntaimarkkinoista ja Gran Canarian sisämaasta voit lukea täältä.

 

Perto de Mogán on pieni kalastajakylä, jossa turismi on hyvin näkyvässä asemassa. Se löytyy muun muassa suurten suomalaisten matkanjärjestäjien valikoimasta. Puerto Ricosta pääsee bussilla, lautalla tai pyörällä, jos vuokra-autoa ei ole. Minä valitsin lautan, jonka liput meno-paluuna kerralla ostaessa maksoivat 14 euroa. Lautta oli mukavan vilponen menopeli lämpimänä tammikuun päivänä ja muilla lauttaretkillä en käynytkään. Markkinoilla näin ainoan Kanarialla näkemäni varoituksen taskuvarkaista. Hienoa Eija, taas kaikki käteiset ja kortti mukana. Pidin laukkua toisella kädellä lonkkaa vasten, mutta mitään ei onneksi tapahtunut (Barcelonassa viime heinäkuussa en näin onnekas ollut).

 

Markkinoilta en lopulta ostanut mitään, mutta siellä olisi ollut tarjolla muun muassa paikallisia ruokia, käsitöitä ja Kiina-tavaraa. Kylän ympäri kävelemisen jälkeen ostin kummitytölle Disney-kaupasta sukat ja itselleni jostain vaatekaupasta uudet bikinit ja istahdin rantakadulle lounaalle. Sen jälkeen menin heti vieressä olevalle pienelle rannalle ja otin aurinkoa pari tuntia. Hain jäätelön ja kahvin rannalla olevasta baarista ja palasin rannalle. Auringonottajissa oli myös yläosattomia, ja pukukopin puuttuessa jotkut aikuisetkin vaihtoivat vaatteet rantahiekalla. Onneksi en taaskaan uinut meressä (en itse asiassa koko lomalla uinut veden kylmyyden takia), joten en joutunut miettimään, miten toteutan vaatteidenvaihdon. Pois lähtiessä ajattelin kävellä vielä rantakadun toiseen päähän ja kas, rantabulevardilla oli Espritin kauppa. Ja kas, siellä oli viime kesänä kuolaamani EDC:n farkkumekko puoleen hintaan juuri minun koossani. Mielessäni vilahti Muumi-matkalaukkuni ja Thomas Cook Airlinesin 14 kilon painoraja. Kyllä mahtuu vielä laukkuun! Kuvan mekosta näette seuraavalta matkaltani 🙂 Kylässä on joka puolella kauniita kukkaistutuksia ja Kanarialle tyypillisesti kissoja. Tietyt espanjalaiset kylät kuten Puerto de Mogán tai Aurinkorannikon Mijas tuovat vahvasti mieleeni Kreikan saaret (itse olen ollut vain Kreetalla mutta nähnyt paljon kuvia muista).

 

Lautalle päästessäni vastassa oli melkoisen pitkä jono ihmisiä. Viimeiset joutuivat jäämään odottamaan seuraavaa (ja viimeistä lauttaa) Puerto Ricoon. Markkinapäivinä Mogánin suuntaan on lisävuoroja aamulla, mutta Puerto Ricoon viimeinen lautta lähtee iltapäiväviiden jälkeen. Itse poistuin neljän jälkeen eli Mogánissa vietin reippaat kuusi tuntia. Lauttamatka kesti reilut 30 minuuttia, korkeintaan 45. Paluumatkalla lautta pysähtyi ilmeisesti lentokalojen takia mutta en itse nähnyt ainuttakaan. Bussi saattaisi olla nopeampi ja halvempikin, mutta rakastan tällaisia lyhyitä lauttamatkoja. Mikään purjehtija en  ole enkä jaksa enää hitaita Tukholman ja Tallinnan laivoja.

 

Jos ei vielä ole tullut selväksi, en ole mitään reppureissaajatyyppiä 🙂 En etsi lomalta myöskään mitään surffi,- seikkailu- tai snorklauselämyksiä enkä välitä saada matkoilla uusia ystäviä. Rakastan kävelyitä ja kuljeskelua, aurinkoa, merta, vuoria ja historiaa sekä hyvää juomaa ja viinejä. En halua yöpyä vieraiden ihmisten kanssa hostellihuoneessa enkä todellakaan missäään teltassa. Minulle Singapore ja Gardajärvi ovat ihan yhtä kiinnostavia kohteita ja suomalainen ja ulkomaalainen tasa-arvoisia. En tee asioita blogin takia vaan blogi elää sen mukaan, mitä teen muutenkin. Matkablogeja on nykyään niin paljon, että pienenä blogina on myös aika haastavaa saada yhteistöitä. Luen tosin itsekin mieluiten riippumattomia blogeja, jotka eivät täyty varsinkaan kaupallisista yhteistöistä ja alennuskoodeista, koska silloin blogin sisältö saattaa muokkaantua liikaa yhteistyötahon mukaan.

 

Teen vuodessa useita soolomatkoja ja muutamia miesystävän ja kavereiden kanssa. Tästä vuodesta on tulossa ahkerin matkavuoteni koskaan, sillä heinäkuun loppuun 2019 mennessä olen ollut vuoden alusta ainakin kuudella ulkomaanmatkalla, ja talvivihaajana loppuvuodelle on varmaankin pakko varata joku matka. Viime vuonna olin kuudella ulkomaanmatkalla.

 

Vuosi 2019: Kanaria yksin – check. Tulossa soolomatkat: Phan Thiet ja Ho Chi Min City/Vietnam, Vilna/Liettua, Montenegron joogamatka sekä Montenegrosta päiväretket Dubrovnikiin ja toivottavasti myös Bosnia-Hertsegovinaan. Seurassa olen menossa kesällä Saksaan ja Ruotsiin. Kesäkuu on tällä hetkellä ilman reissua ja sinne pohdin halpaa parin viikon rantalomaa jonkin historiallisen kaupungin kupeessa, ehkä Varnan Kultahietikolla, tai sitten reissaamme kesäkuussa vain Suomessa. Tänä vuonna tulee täyteen tai hieman ylittyykin 30 käytyä maata. Laskin että ekan kerran matkustin ulkomaille 16-vuotiaana ja työelämän aloittaessani olin käynyt vasta 11 valtiossa. Viimeisen vajaan 10 vuoden aikana ja seuraavan puolen vuoden kuluessa tulee siis 20 maata lisää! En ole mikään maailmanympärimatkailija, mutta yhä enemmän kiehtoo matkustaa kerralla pidempään ja tutkailla yhtä maata tarkemmin tai sitten käydä kahdessa pienessä naapurimaassa samalla reissulla.

 

Lisätietoa Puerto de Mogánista täältä Pienen matkaoppaan sivuilta, joita usein luen matkoja suunnitellessa.

 

Minkälaisia matkaunelmia sinulla on vuodelle 2019? Entä onko kokemuksia Kanariansaarista ja voitko suositella minulle tuntemattomia saaria (muita kuin Gran Canaria ja Teneriffa)?

Lue myös:

Soolomatkailun hyvät ja huonot puolet

Matkamessut 2019

Matkamuistoja Euroopasta

Talvipäivä Helsingissä ja NYC-teema

 

Tykkää blogista Facebookissa ja seuraa Instagramissa @lentavajoogamattoblogi.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.