VALIKKO

Lentävä joogamatto

13.4.2018 19:43

Matka Turun Keski-Maahan: Taru Sormusten Herrasta-näytelmä

Turkkunen on jo kevätfiiliksissä eikä lunta ole paljon missään! Ja Turussa on suomalaisittain ison kaupungin meininki, jota niin rakastan, samoin kuin Tampereella ja Helsingissä. Yhden yön reissulla torstaista perjantaihin ehti nähdä ja tehdä sopivasti. Opettajan työssä on se hyvä puoli, että töitä ei ole aina ma-pe klo 8-16, joten välillä tällainen irtiotto on mahdollinen.

Viime viikolla siis varasin liput Turun kaupunginteatterin Taru sormusten herrasta-näytelmään ystävän kanssa, ja onnistuimme saamaan viimeiset paikat permannolta, jolta ei ollut näköesteitä. Loppuihin kevään näytöksiin oli jäljellä enää paikkoja, joissa on näköesteitä. Esitykset jatkuvat syksyllä. Tämä oli minulle jo neljäs teatterikäynti kahden kuukauden sisään, vaikken aina käy edes joka vuosi. Sormusten herrat ja Harry Potterit ovat koukuttaneet teini-ikäisestä lähtien, Potterit enemmän kirjoina ja Sormusten herra elokuvina. Kahlasin ylioppilaskirjoitusten jälkeen Tarun ja se taisi olla rankempi luettava kuin yliopiston saksan ja ruotsin pääsykoekirjat yhteensä! Turun kaupunginteatterin toteutus oli loistava puvustusta ja lavastusta myöten, ja elokuvien trilogia ja noin tuhannen sivun kirja oli tiivistetty melko sujuvasti reiluun kolmeen tuntiin. Jos olet menossa katsomaan, kannattaa väliajoilla suunnata alakerran kahvilaan juomaan ja syömään  ja kahvilan saniteettitiloihin, koska siellä ei ollut samanlaista ryysistä kuin yläkerrassa päänäyttämön vieressä. Taru Sormusten herrasta lunasti ystäväni ja minun odotukset hienosti, hyvä tarina kestää aikaa ja useamman katsomiskerran.

 

 

Yöpaikaksi valitsimme Laivahostelli s/s Borean Turun satamassa, koska paikka oli vähän erilainen. Keski-Suomesta on Turkuun pitkä bussimatka ja joutuu istumaan paljon, joten pitkähkö kävelymatka satamaan ei haitannut meitä. Huoneet olivat siis ihan oikeita hyttejä ja laiva liikennöi vielä joitakin vuosia sitten. Hintaan kuului aamusauna sekä hyvä aamiainen, josta puuttui vain pekoni ja munakokkeli.

 

 

Suht hyvin nukutun yön jälkeen kävimme Turun linnan alueella ja nautimme auringosta, pikkuputiikeista ja kalamarkkinoista. Cafe Artissa sai nautiskella kahvit ulkona Aurajokea tuijotellen ja Sushi Pandassa hyvän ja edullisen lounaan. Perjantain iltapäivän lämmössä sai riisua jo takinkin. Kevät <3

Seuraa minua: Fb @lentavajoogamatto ja Insta: @lentavajoogamattoblogi ja blogit. fi.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.