VALIKKO

Lentävä joogamatto

26.2.2018 09:40

Matkakuumetta

Sielläkin on elämää, ihmisiä, maailma ei ole vain tässä. Jos en saisi matkustella, minulta puuttuisi paljon. Jo yli puolet elämästäni minulla on tämä kuume ja polttava tarve ollut. Ensimmäisestä matkasta asti ja toivottavasti aina. Se sykähdyttävä syy tarkastella ympäristöään kuin pieni lapsi, harjoittaa tätä katoavaa taitoa. Mitähän tuon nurkan takaa löytyy ja moneltako aurinko täällä laskee. Vanhempieni kanssa en ole matkustellut, mutta lähisukulaiset pyysivät mukaan ensimmäiselle reissulleni Italiaan, osittain lastenvahtiavuksi ja osittain koska ajattelivat että tykkäisin. Tykkäsinhän minä, 9. luokan kevätjuhlissa olkapäät olivat palaneet ja mielessä into oppia mahdollisimman monta kieltä ja nähdä maailmaa. Mummi sponsoroi vahvasti ensimmäistä matkaani, ymmärsi tarpeeni pelkällä kansakoulutaustallaan mutta Keihäsmatkoilla matkustelleena.

Muistatteko kun R-kioskeilta sai hakea matkanjärjestäjien painettuja lomaoppaita? Niitä luin siihen asti, kunnes seuraava ItaIian-matka koitti samassa porukassa ylioppilasjuhlien jälkeen. Siinä välissä oli vanhojen risteily Tukholmaan ja Tallinnan-ostosmatka yksin. Sittemmin matkoja on ollut kymmeniä. Rahassa en ole koskaan kylpenyt, mutta yksistään opiskeluaikoina sain opintomenestyksen ja oman kiinnostuksen ansiosta stipendeillä ja kieliharjoitteluina yhteensä kuusi opiskelureissua Saksaan ja Pohjoismaihin,  ja myöhemmin opettelin etsimään netistä itse edullisia matkoja. Aina kun olen hammaslääkärillä tai muussa ikävässä tilanteessa, muistelen maita tai pääkaupunkeja, joissa olen ollut ja saan ajatukset kiinnitettyä mukaviin asioihin. Muutamat viime vuodet olen matkustellut vuosittain myös yksin, ja näistä reissuista en keksi mitään muuta kielteistä kuin toisinaan koittavan tylsyyden ravintolassa ruokaa odotellessa. No, kirja mukaan tai aistit avoinna tarkkailemaan ympäristöä! Olen todella iloinen, että tänä vuonna pääsen vihdoin reissuun myös isäni kanssa. Ensi viikolla kertoilen Madeirasta, joka sääennusteen mukaan on sateinen. Kunhan ei ole pakkasta ja lunta, koska niihin olen jo ihan kypsä. Talvi ei ole mun juttu, joten etelä on ainoa vaihtoehto 🙂 Vaikka se tarkoittaa, että esim. tänään heräsin klo 5 ja olen Suomen aikaa perillä Madeiralla vasta reilut 12 h myöhemmin. Kivan takia pitää vähän ponnistella joskus. Kivaa helmikuun loppua ja lomaa, jos sitä on!  

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.