VALIKKO

Lentävä joogamatto

19.1.2019 08:02

Matkamessut 2019, osa 1

Olin Matkamessuilla ensimmäistä kertaa, ja perjantain lisäksi menen vielä lauantaina. Tässä hieman kokemuksia eilisestä, vinkkejä lopuille päiville ja omia matkahaaveita. Osa 2 kokoaa yhteen vallitsevia trendejä ja nousussa olevia juttuja matkailussa.

 

Mitä tein ja koin perjantaina – kohokohdat

Suomalaiset ovat nyt innostuneita kotimaanmatkailusta, ja itsekin tutustuin ensimmäisenä Kotimaan matkailun osastoon. Otin esitteitä ja jututin edustajia varsinkin Kouvolan, Punkaharjun ja Lapin matkailun ständeillä. Kouvolassa on Asuntomessut tänä vuonna, ja muutaman vuoden tauon jälkeen voisi taas käydä hakemassa inspiraatiota asumiseen. Asuntomessuilla on paljon oheiskohteita, muun muassa Ankkapurhan ja tehtaiden alueella. Asuin Kouvolassa 10 vuotta ja siellä on edelleen ystäviä ja majapaikkoja. Punkaharjulla ja Savonlinnassa kiinnostaa paitsi kauniin luonnon ja kaupunkielämän yhdistelmä kesällä, myös mummin haudalla käyminen. Lappi on vielä käymättä kokonaan, ja Kuusamossa kiinnostaa Karhunkierros ja Suomessa kansallispuistot muutenkin.

 

Rakensin kummatkin messupäivät eri lavoilla tapahtuvan ohjelman ympärille ja kiersin osastoja silloin, kun itselle kiinnostavaa ohjelmaa ei ollut. Itse osastoilla on aika vähän ohjelmaa, ennemmin infoa ja juttuseuraa, mutta Indonesian ständillä oli aina ohi kulkiessa tanssiesityksiä ja tanssijat pukeutuneet kauniisiin perinneasuihin. Ohjelmasta kuuntelin paikallisten, siellä monesti matkailleiden tai pitkään asuneiden vinkkejä Jakartasta, Balkanin maista, Maltasta, Norjan automatkailusta ja Madventuresin Rikun ja Tunnan paneelikeskustelun turvallisesta matkailusta. Pieni osa perjantain ohjelmasta toistuu sunnuntaina.

 

Kaukomaiden osaston kiersin lähinnä hakien vinkkejä maista, joissa en ole vielä käynyt mutta joissa lähivuosina haluaisin käydä. Thaimaasta tarttui mukaan infoa ja hyvä messutarjous Aava Resortilta vähemmön turistiseen kohteeseen.

 

Euroopan osaston jätin vähimmälle, koska Eurooppa on minulle matkustamisen suhteen tutuin mantere. Osallistuin moneen arvontaan, lupasin ottaa kieltenopettajaystävälle materiaalia Espanjasta ja Italiasta, ja nappasin itselleni omia matkahaaveita silmällä pitäen esitteen Gotlannista ja Napolin lähialueesta. Elena Ferranten Napoli-sarjan kirjat ja TV-sarja ovat nostattaneet uudestaan Italia-kuumeen, vaikka olen käynyt Italiassa neljästi.

 

Lauantaina saan ystävän seuraksi messuille ja yhteinen must-juttumme on klo 11 Näe ja koe Singaporessa. Hän menee SG:hen keväämmällä, minä kävin 2017 kesällä ja haluan ehdottomasti joskus uudestaan. Lisäksi Jaakko Selinin matkassa Euroopassa ja Bloggaajien vinkit nousevista kohteista ovat iltapäivän must-ohjelmassa.

 

Sielun ja mielen ravinnon lisäksi myös keho tarvitsee ravintoa, ja Messukeskuksen normaalin ravintola- ja kahvilatarjonnan lisäksi palvelee Tasty travel-alue, jossa on maistiaisia ympäri maailmaa.

 

Matka 2019 lisäksi Messukeskuksessa on yhtä aikaa Matkaan yhdistetty Koti ulkomailla ja Caravan. Itse skippaan Caravanin kokonaan mutta käyn tänään varmaankin selvittelemässä hieman ulkomaan asumisasioita, jos sitten vaikka eläkepäivillä.

 

Omat matkahaaveet 2019

Huomasin, että olen tullut avarakatseisemmaksi matkailun suhteen, ja kiinnostavia maita alkaa olla jo niin paljon, että yksi ihmisikä ei ehkä riitä kaiken kokemiseen. Kaukokohteissa Afrikka on ainoa maanosa, johon suhtaudun isommalla varauksella, mutta sielläkin on muutama kiinnostava maa (Egypti, Etelä-Afrikka, Tunisia, Marokko), tosin näihin en ehkä yksin lähtisi. Euroopassa Balkanin maat ja osa Itä-Euroopasta ovat vielä kokematta, ja esimerkiksi Romania ja Albania olisivat hyviä nyt, kun suuret turistimassat eivät vielä ole siellä. Slovenia on sekä minun että miehen listalla, ja kesällä mennään taas Saksaan autokisoja katsomaan ja tuttavia moikkaamaan. Kotimaanmatkailua harrastan sukujemme hajanaisuuden ja Helsinki- ja kaupunkirakkauden takia muutenkin paljon, mutta messuilta saa kätevästi tietoa ja alkusysäyksen yhdestä paikasta siitä, millaisia mielenkiintoisia tutustumiskohteita ja helmiä kotimaastamme vielä löytyykään. Tykkään myös leikitellä ajatuksella, mihin muuttaisin, jos mitään käytännönasioita ei tarvitsisi ottaa huomioon.

 

Aikuisen lippu: 19 € (Mondo-lehdessä 4 €:n alennuskuponki). Oman lippuni sain blogin kautta. Katso muut hintaryhmät ja tarkempi ohjelma matka.messukeskus.com. Kaikki postauksen kuvat omiani.

 

Seuraa minua Instassa @lentavajoogamattoblogi ja Fb @lentavajoogamatto sekä blogit.fi, somessa myös fiiliksiä Matkamessuilta. Oletko sinä menossa Messuille tai kävitkö jo ja millaisia matkahaaveita sinulla on?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.