VALIKKO

Lentävä joogamatto

2.11.2019 12:59

Messutärpit Jyväskylän Kirjamessuille + arvonta

Yhteistyössä: Jyväskylän Messut

 

Jyväskylän Kirja, Ruoka & Viini 2019 järjestetään 22.-24.11.2019 Jyväskylän Paviljongissa. Mukana on myös Ruoka & Viini. Sain Jyväskylän Messuilta arvottavaksi kaksi lippua. Arvon tässä blogipostauksessa kaksi 1 päivän sisäänpääsylippua (arvo 15€/kpl).

Osallistu näin: Kommentoi tätä blogipostausta kertomalla ainakin yksi asia, mitä tekisit näillä messuilla. Muista kirjoittaa toimiva sähköpostiosoite, jotta saan tiedon voittajasta perille myös henkilökohtaisesti, osoite ei näy muille kuin minulle. Lippu on noudettavissa omaa nimeä vastaan Paviljongista messujen aikana. Arvonta päättyy perjantaina 8.11. klo 18. Voittajalle ilmoitetaan tämän blogitekstin kommenttikenttään sekä henkilökohtaisesti osallistujan antamaan sähköpostiosoitteeseen.

Messuilla on jälleen kerran esillä syksyn uutuuskirjat ja kiinnostavimmat kirjailijat. Luvassa on keskusteluja, haastatteluja, mielenkiintoisia tapaamisia sekä kaupallisia kohtaamisia. Itse pääsen osallistumaan la ja su, ja vaikka muutin pois Keski-Suomesta alkusyksystä, Jyväskylä on edelleen minulle mieluinen vierailukohde. Saan kätevästi yhdistettyä messuihin kaveripikkujoulut ja Jyväskylän joulun avauksen. Helsingin Kirjamessut päädyin jättämään väliin pitkän välimatkan ja Jyväskylän messujen läheisyyden takia, Etelä-Pohjanmaalta on toki autotta matkaa joka suuntaan.

Poimintani perustuvat enimmäkseen omiin kiinnostuksen kohteisiini, joten siksi en ole nostanut tärppeihin esimerkiksi urheilua tai elämäkertoja. Messuilla on todella nimekkäitä suomalaisia vieraita ja aiheita faktakirjojen kautta tekoälystä ja ilmastonmuutoksesta aina lastenkirjallisuuteen, dekkareihin, äidinkieltenopettajien olkkariin, luottoromaanien isoihin nimiin ja hyönteisruokaan. Tarkempaan messuohjelmaan pääset tästä.

Minulle millä tahansa messuilla on tärkeää aina seurata muutamaa ennalta miettimääni ohjelmanumeroa, mutta haluan lisäksi ehtiä kuljeskelemaan, syömään, ehkä tekemään hieman ostoksia ja juomaan lasillisen tai pari viiniä. Jyväskylän kirjamessuilla odotan etenkin Suvi Ratisen ja Sofi Oksasen näkemistä sunnuntaina (arviot kirjoistaan IGTV:ssäni). Messuilla viihdyn yhtä hyvin yksin kuin ystävän seurassa.

Ruokaosaston näytteilleasettajista kiinnostaa etenkin The Big Fat Greek Gyros sekä Samruai Thai Food & Take Away. Nämä ovat ensimmäiset kirjamessuni koskaan, joten näin loppuvuoden pimeyteen nämä ovat minulle odotettu arjen piristäjä!

 

Tapahtuman perustiedot:

Ruoka

Myynti- ja maisteluosastot täynnä herkkuja ja upeita tuotteita, näytöskeittiössä ajankohtaisia aiheita ja kiinnostavia ruokakirjailijoita.

Viini

Tunnelmallinen ja tyylikäs alue, jossa esittelyssä sekä juhlakauden uutuudet että ajattomat klassikot. Maistelulipukkeilla on helppo tutustua tuotteisiin ja löytää suosikkinsa.

AUKIOLOAJAT

Kirja & Ruoka

Pe 9-18
La 10-18
Su 10-16

Viini

Pe 12-21
La 12-21

 

Omat poimintani messuista jokaiselle päivälle:

Perjantai 22.11.:

Puustelli-näytöskeittiö, B-halli pe (ja uudelleen su):

11:00 ChefBug eli Ötökkäkokki Aija Viitaniemi kokkaa hyönteisruokaa

 

Kirjaharju-lava, B-halli:

11:15  Ihme ilmat!, Laura Ertimo (ensimmäinen lapsille suunnattu tietokirja ilmastonmuutoksesta)

14:15 Sankaritarinoita kaikille – Kertomuksia ja sankaritarinoita kaikille, Taru Anttonen ja Milla Karppinen (toim.)

15:45 Kirjavinkkaus opettajille

 

Ravintola-lava, A-halli:

10:45 Tärkeintä tänään, Maaretta Tukiainen (minimalismi ja elämänhallinta)

12:15 Masennuksen biologia, Markus J. Rantala

 

Lauantai 23.11.:

Puustelli-näytöskeittiö, B-halli:

11:00 Huippukokki Kari Aihinen kokkaa lohipastaa

12:00 Pöllöwaarin joulupöytä

 

Alla olevien paikka: kaikki Päijänne-lava, B-halli

11:30 Levoton mieli, Antti Tuuri (taiteilija Arvid Bromsista)

12:30 Bryssel, Strasbourg, Luxemburg, Helena Petäistö (pitkäaikaisen ulkomaantoimittajan Euroopan-matkakirjat saavat jatkoa)

16:00 Jalat ilmassa, Antti Rönkä (esikoisteos)

17:00 Jälkikasvukausi, Roope Lipasti

 

Kirjaharju-lava, B-halli:

12:15 Fingerpori, Pertti Jarla

 

Ravintola-lava, A-halli:

16:45 Dekkaripaneeli

 

Sunnuntai 24.11.:

Alla olevien paikka: kaikki Päijänne-lava, B-halli

10:30 Raivo, Eeva Rohas

11:00 Matkaystävä, Suvi Ratinen

13:00 Täyttä elämää, Tapani Kiminkinen

14:00 Koirapuisto, Sofi Oksanen

15:00 Finlandia-paneeli

 

Lisätietoa:

https://www.paviljonki.fi/messut/kirja-ruoka-viini/kavijat/ohjelma/

https://www.paviljonki.fi/messut/kirja-ruoka-viini/

Somekanavat: Ig @jklkirjaruokaviinimessut ja Fb-sivu Jyväskylän Kirjamessut 2019

Seuraile myös blogini somea ja messuhumua Instagramissa tai Facebookissa @lentavajoogamatto, suoraan tätä blogia tai blogit.fi/lentava-joogamatto. Instagramissani on paljon kirjaesittelyitä ja kirjavideoita, blogissa puolestaan ehkä pari kirjajuttua kuukaudessa. Muista, että kommentoimalla tätä postausta osallistut kahden messulipun arvontaan. Onnea arvontaan!

Kommentit

 • Essi

  Istuisin rauhassa, kuuntelisin ja katselisin messuohjelmaa. Kerrankin niin, enkä vaan haahuilisi messuosastoja väsyttäen itseäni 🙂

   1
  • Pingu

   Kirjallisuuspaneeleja kuuntelisin mieluiten.

    1
 • Saija

  En päässyt Helsinkiin kirjamessuille, joten Jyväskylä olisi kaikin tavoin lähempänä. Meillä on lukupiirin kirjana Koirapuisto eli Sofi Oksanen kiinnostaisi kovastikin.

   1
 • Anu

  Kaikkein hienointa ois taas päästä näkemään kaikki ihanat kirjavalikoimat, täydet kirjapöydät ja myös ihan livenä Outi Pakkanen 🙂 Olen kerran elämässäni päässyt kirjamessuille ja se ol just Jyväskylässä ja siitä on jo 10 vuotta, jollen väärin muista. Silloin ihan huumaannuin valtavista kirjapöydistä ja kauhistuin hirveästä ihmispaljoudesta ja kuumuudesta. Se ol kyllä sen väärtti, kun löyti ihania kirjoja!

   1
 • MarjaKoo

  Helsinki jäi väliin ja nyt toiveissa Jyväskylä! Kirjailijahaastattelut kiinnostaa eniten. Helena Petäistön ja Antti Tuurin ainakin haluaisin nähdä ja kuulla.

   1
 • Johanna

  Kävin Helsingin messuilla ja siellä hulinassa oli niin paljon nähtävää mikä jäi harmittamaanNyt kun messut ovat kotikaupungissa ja matka on lyhyt lähtisin ainakin Sofi Oksasen katsomaanSiihen päälle lasi hyvää viiniä ja ruoka-annos

   1
 • Mari

  Olisi kiva tutustua valikoimiin ja kustantajien tarjontaan. Perjantaina haluaisin nähdä Elina Hirvosen, lauantaina Kari Lumikeron ja sunnuntaina Sofi Oksasen ❤️ joka päivälle jotakin!

   1
 • Sari P

  Kirjailijahaastattelut kiinnostaisi, erityisesti dekkaripaneeli! Varmasti kiertelisin myös Ruoka-puolen hyvin 😀

   1
 • Tanja

  Aikomuksena olisi lähteä messuille maistelemaan syksyn parhaat viinit ja katsomaan, mitä näytöskeittiössä valmistuu. Helena Petäistön Bryssel, Strasbourg, Luxemburg vaikuttaa myös kiinnostavalta.

   1
 • Mirtzu

  Dekkaripaneeli olisi kiinnostava ️‍♀️
  Ja viinejä pitää tietysti päästä maistelemaan!

   1
 • Lentävä joogamatto

  Arvonta päättynyt! Saija, onneksi olkoon – olet voittanut 2 kpl yhden päivän lippuja messuille! Ilmoitan nimesi messuille ja saat liput suoraan Paviljongista. Kiitos kaikille osallistujille.

   0
 • mjokinen

  Monet kirjailijaesittelyt ovat kiinnostavia esim.
  La12:30 Bryssel, Strasbourg, Luxemburg, Helena Petäistö (pitkäaikaisen ulkomaantoimittajan Euroopan-matkakirjat saavat jatkoa)

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.