VALIKKO

Lentävä joogamatto

22.4.2018 22:10

Nettijoogat testissä 3/4: Yogaia

Yogaia on suomalainen nettijoogapalvelu. Yogaian slogan on ”Joogaa. Kun sinulle sopii”. Palvelusta löytyy myös lihaskuntotreenejä, mm. kahvakuulaa, sekä mediataatiota ja pilatesta. Kuten aiemmat postaukseni ja kokeilemani nettijoogat, kotona netistä treenaamisen taika on juuri tässä: ei tarvitse kiirehtiä johonkin tiettyyn aikaan alkavalle tunnille vaan  voi sovittaa joogan tai täpäkämmän treenin joustavasti osaksi päivää. Yogaian tunteja tein paljon varsinkin lopputalvesta, viime aikoina olen puolestaan koukuttunut Yogobeen. Kokemukseni mukaan kannattaa ladata Yogaian sovellus, johon kirjaudutaan. Tällöin sovellus on myös aian hollilla puhelimessa ja on taas yksi tekosyy vähemmän olla joogaamatta. Toinen vaihtoehto on joogata selaimen kautta, kirjautuminen vaaditaan tällöinkin. Ilmaiseksi saa suppean kokoelman tallenteita, kun taas jäsenyydellä tai kokeilukoodilla oikeuden varata ja tehdä livetunteja ja laajan valikoiman tallenteita (= tallennettuja livetunteja). Ohjaajat ohjaavat suomeksi Espoosta tai englanniksi Lontoosta tai New Yorkista. Muutaman tallenteen pystyy tallentamaan omiin suosikkeihin ainakin sovelluksessa. Joskus teen monta lyhyttä tallennetta peräkkäin, kiirepäivänä vain yhden lyhyen tai joskus pidemmän 45-60 min.

Yogaian selkeä etu kilpailijoihin verrattuna on mahdollisuus saada ohjausta livetunneilla oman tietokoneen kameran kautta. Itse en kuitenkaan tätä toimintoa ole halunnut käyttää vaan teen ainoastaan tallenteita. Liveyleisölle ohjattu tunti tuo lämpöä ja vuorovaikutteisuutta tuntiin, vaikka itse tekisikin vain tallenteita. Joogatyylejä on paljon ja harjoituksia muutamasta minuutista täyspitkiin. Ohjaajat ovat ammattitaitoisia ja harjoituksia löytyy erilaisiin tarpeisiin ja fiiliksiin. Tässä kaupungissa tuulee aina-blogin Laura on Yogaian vankkumaton käyttäjä jo noin kolmen vuoden ajalta ja Laura kommentoi Yogaiaa näin: ”sovelluksen avulla kaikki tekosyyt kehon ja mielen huoltamiseen on tehty jotenkin hyödyttömiksi, kun treenata voi missä vaan ja milloin vaan ja valittavana on kaikkea reilun tunnin ynistä pitkään lihaskuntotreeniin ja toisaalta ihan lyhyisiin taukojumppiin ja 5 minuutin mindfulnessiin.”

Ruutukaappaukset Yogaia-sovelluksen kirjautumissivulta mobiilissa

Tuntikuvauksissa on selkeästi tunnin sisältö ja taso asteikolla 1 – 3. Edullisin jäsenyystyyppi on vuosijäsenyys 9,99€ kuukaudessa. Bloggaajat kirjoittavat ahkerasti myös joogasta, joten netistä hakemalla voi tuurilla välillä löytyä koodi Yogaian käyttämiseen esimerkiksi kuukauden ajan. Lisätietoa löydät Yogaian nettisivuilta https://fi.yogaia.com/. Viimeisessä osassa postaussarjaa tulossa Yogobe. Stay tuned! 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.