VALIKKO

Lentävä joogamatto

23.5.2018 16:33

Nettijoogat testissä: bonuksena Yoga International

Ruutukaappaus Yoga Internationalin pääsivu mobiilissa

Pidän amerikkalaisen Yoga Internationalin pääsivulla olevasta sitaatista: Be there for others but never leave yourself behind. Vapaasti kääntäen: Ole läsnä muille mutta älä unohda itseäsi. Yoga International on amerikkalainen vaihtoehto suomalaiselle Yogaia- ja ruotsalaiselle Yogobe-palvelulle. Internationaliin voi tehdä ihan ilman alennuskoodeja tunnuksen, joka on ilmainen kuukauden, mutta jäsenyys on muistettava lopettaa itse, muuten jäsenyys jatkuu automaattisesti ja 14 dollarin kuukausimaksu menee ihan huomaamatta, koska tunnusta tehdessä on pakollista antaa luottokorttitiedot. Näin kävi minulle, ja jäsenyys täytyy muistaa päättää itse myös Yogaialla. Yogobe loppuu itsestään ilmaisten kokeilupäivien jälkeen. Myönnettävä on, että minulla oli yhtä aikaa niin monta palvelua kokeilussa, että unohdin tehneeni tunnukset Yoga Internationaliin, ilmaisen kuukauden aikana en ehtinyt tehdä harjoituksia ollenkaan ja ensimmäinen maksu oli jo veloitettu, kun huomasin että olihan minulla tämäkin. Maksullisen jäsenyyden otin lopulta Yogaialta, 6 kk 3:n hinnalla (voimassa 31.5.2018 asti).

Kevät on ollut niin kiireinen töiden, vapaa-ajan reissujen, omien joogaohjausten ja muun elämän kanssa, että ehdin testailla Yoga Internationalin joogatunteja vain neljä kertaa. Niistäkin valitsin vain 15-30-minuuttisia harjoituksia, en mitään pidempää. Enemmän hyödynsin laajaa artikkelikirjastoa, joka tyydyttää myös joogaa pidempään harrastaneen tai joogaa ohjaavan tiedon nälkää, mm. anatomiasta ja turvallisista asanavaihtoehdoista löytyy paljon juttuja. Usein tapitan ja teen tunteja ihan kännykällä, joskus isommalta läppärin ruudulta. Tärkeintä on että kuulee ohjaajan puheen. Tässä omat ohjaajan ja harrastajan kokemukseni Yoga International-palvelusta:

+ korkeatasoiset ohjaajat
+ selkeä Amerikan englanti – jos pysyt mukana katsoessasi elokuvia tai sarjoja englanniksi ilman tekstejä, pysyt mukana tässäkin
+ eri pituisia ja tyylisiä harjoituksia joka lähtöön
+ tunnusta luodessa määritellään omat tarpeet ja tausta (tämä toki muissakin joogapalveluissa)
+ laaja artikkelikirjasto
+ videot toimivat hyvin
– luottokorttitiedot annettava tunnusta tehdessä
– muistettava katkaista jäsenyys itse, jos ei jatka ilmaisen kuukauden jälkeen
– joogaan niin paljon muutenkin, että tämä kokeilu jäi turhan lyhyeksi, mutta seurailen palvelun artikkeleita edelleen

Tämä toukokuu 2018 jää varmasti ihmisten mieliin yhtenä Suomen lämpimimmistä, hellepäiviä on ollut monta! Ulkona grillaamisen, kahvittelun, pihan ylläpitämisen ja näin opettajana myös etäpäivinä/lyhyinä päivinä terassilla työskentelyn lisäksi olen usein siirtänyt joogaharjoitukseni ulos. Tällä viikolla illalla ulkona joogatessa tosin huomasin hyttysiä ilmestyneen jostakin ja läiskin niitä kuoliaaksi grillikatoksessa samalla, kun yritin pysyä pystyssä yhdellä jalalla 🙂 Hyttysjooga toimii myös mahtavana keskittymisharjoituksena! Onneksi kotiinkin saa luontoefektin, kun avaa ikkunoita ja kuuntelee linnunlaulua. Tsemppiä, jos kärsit siitepölyallergiasta, siitepölyssä on nyt kaikki pinnat ulkona ja ilma on tosi kuiva ja sateeton. Hyvää kesää, pitäkää huolta itsestänne.

Aiemmin keväällä testailin pidemmän aikaa Yogaiaa, Yogobea ja DownDogia sekä muutamia YouTuben joogakanavia, löydät postaukseni täältä:
Yogobe
Yogaia
YouTube
DownDog app ja muita ladattavia sovelluksia

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.