VALIKKO

Lentävä joogamatto

2.4.2018 21:58

Nettijoogat testissä, osa 1/4: Down Dog ja muita sovelluksia

Pääsiäisen aikaan oli mahtava ilma ulkoilla, mutta myös aikaa joogailla kotosalla. Yllä oleva kuva on anoppilasta, kunnon kissajoogaa kun välillä silittelee kissaa ja hyvin rentouttavaa. Tänä talvena olenkin kotoillut poikkeuksellisen paljon ja tykästynyt tekemään joogaharjoituksia kotoa. Monesti töiden jälkeen olen vain sulkeutunut kotiin ja joogaharjoittelu on hoitunut vierashuoneessa. Vaikka olen koulutettu joogaohjaaja, helposti alkaa tehdä jatkuvasti samoja juttuja omalla mukavuusalueella. Tykkään vaihdella eri joogalajeja ja ohjaajia.

Ohjattu joogatunti on aina ohjaajansa näköinen, ja netin kautta pääsee jopa ilmaiseksi tai edullisesti harjoittelemaan monia eri joogatyylejä. Kotijoogassa välineiden kanssa voi olla luova, ja jos ei omista joogatiiltä, tilalla voi käyttää kahvipakettia tai paksua kirjaa. Kotijoogan suhteen suosittelen että käy ensin ohjatulla alkeiskurssilla ja opettelee perusasiat eikä ala vammariskin
takia tekemään ensin itsekseen. Yogaialta löytyy myös ohjattua livejoogaa, jossa ohjaaja näkee ohjattavat verkkokameran kautta. Usein netistä löytää myös ohjattuja mediaatioita ja tekniikkavideoita. Suosittelen sekä käymään tunneilla että tekemään harjoitusta kotona 🙂

Tänä talvena olen käyttänyt paljon varsinkin Down Dog-nimistä ladattavaa sovellusta ja nimenomaan sen ilmaista versiota. Maksullisesta versiosta (9,49 €/kk) minulla ei ole kokemusta.
Käyttäjäkokemukset Down dog app:
+/- englanninkielinen
+/- ei ole tallennettu livetunnista vaan ohjaaja näyttää liikkeet still-kuvina ja puhuu nauhalle jälkiäänitettynä
+ viisi eri tasoa: kaksi aloittelijoille, kaksi keskitasoisille ja yksi edistynyt
+ ohjaajan puheen määrää, musiikin tyyliä ja harjoituksen tyyppiä pystyy säätämään itse, esim. valitsemaan kohdealueeksi selän
+ harjoituksia 10 minuutista ylöspäin eli aika ei ole esteenä
– äppi kaatuu välillä
– ei erillisiä tekniikkavideoita

 

 

Kuvankaappaukset

Meditaatiosovelluksia Guided meditations, Meditation Music
+/- Guided Meditations sovelluskaupasta, ilmaisia ohjattuja meditaatioita englanniksi aloittelijoille, eri teemoja. Jopa liian paljon puhetta omaan makuuni.
+ Meditation Music sisältää eri musiikkiteemoja (etenkin luonnosta) , jotka voi ajastaa soimaan tietyksi ajaksi. Ei puhetta. Sopii vaikka sohvapötköttelyyn tai harjoituksen lopuksi savasanaan.

Kuvankaappaukset

Mindfulness-artikkeleita englanniksi: The Mindful Way-äppi.
Muista myös suomenkielinen Hidasta elämää-yhteisö ja sen Facebook-sivu, jossa suomeksi paljon artikkeleita, sekä yhteisön julkaisemat kirjat.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.