VALIKKO

Lentävä joogamatto

27.4.2018 12:01

Nettijoogat testissä, osa 4/4 Yogobe

Kaupallinen yhteistyö: Yogobe Suomi

Yogobe ja ilmaiskoodi

Yhteistyössä Yogoben kanssa. Sisältää 14 päivän ilmaiskoodin JOOGAMATTO palveluun keväällä 2018 tehdessäsi uudet tunnukset.

Tänä talvena olen täysin hurahtanut kotona joogaamiseen, koska ensiksikin olen hyväksynyt sen, että talvella haluan käpertyä itseeni ja kotini lämpöön, ja toiseksi netistä olen löytänyt valtavasti laadukkaita joogatunteja, jopa täysin ilmaiseksi. Olen oppinut keskittymään kotiharjoituksiin jopa silloin, kun olisi muutakin tekemistä tai kun kodin lattialla pomppii pölypalloja. Vaikka panostaisi rahaa sen tyypillisen 19,90 € kuukaudessa tai 199 € vuodessa, hinta on silti edullisempi kun pari joogastudion käyntiä kuukaudessa tai useimpien kuntosalien vuosijäsenyys. Tämän kertaisessa postauksessa esittelen Yogobea. Kuten aiemmassakin postauksissani, itse koulutettuna joogaohjaajana suosittelen aina käymään ensin jonkin joogan alkeiskurssin ohjattuna, ennen kuin alat tehdä kotiharjoitusta tai tee sekä ohjattua joogaa että kotijoogaa toisiaan tukevina harjoituksina. Vaikka kävisi useamman eri lajin alkeet, opit jokaiselta opettajalta, jokaisesta lajista ja itsestäsi aina jotain uutta.

Yogobe on pohjoismaalainen alusta, josta löytyy jooga-, kotitreeni-, tekniikka- ja luentovideoita, blogeja hyvinvoinnista ja mm. tietoa Yogoben koulutuksista. Toimitusjohtaja ja perustaja Peter Munteanu oli aiemmin kiireinen ja sairasteleva markkinointipäällikkö, joka huomasi että Ruotsista puuttui mahdollisuus joogata kunnolla verkossa. Nykyään Yogobella on iso valikoima joogaopettajia ja joogasuuntauksia, ja 04/2018 videoita oli suomeksi, ruotsiksi, norjaksi ja englanniksi reilut 1200, pelkästään suomeksikin päälle 200. Rakastan juurikin valinnanvaraa ja tätä mahdollisuutta joogata eri kielillä, olenhan kieltenopettaja päivätyökseni, mutta varmasti suomenkielisistäkin videoista löytää tarpeeksi tekemistä.

Yogobe toimii nettiselaimessa ja aloittaessa teet sinne tunnukset, jotka ovat käytössäsi 3 – 7 päivää. Sen jälkeen päätät, haluatko jatkaa tilausta maksullisena. Postauksen lopusta löydät myös ilmaiskoodin pidempää kokeilua varten. Minä olen tykännyt Facebookissa Yogobe Suomi- ja Yogobe-sivuista jo pidempään ja hyödyntänyt sitä kautta jaettuja ilmaisia maanantaivideoita. Nyt olen kuitenkin jo niin koukuttunut, että tulen ottamaan jäsenyyden. Yogoben valikot ovat suht selkeät ja ne ovat suomenkieliset. Quickstart-näkymästä saa valittua ”Jotain rauhallista” tai ”Jotain kuormittavampaa”. Hakuehdoista voi hakea suoraan nimellä tiettyä tuntia tai ruksata erikseen aloittelijat, vain tekniikan, vain joogan tai vain treenin. Tekniikka- ja luentovideot ovat yleensä lyhyitä, noin 5-minuuttisia, ja harjoitusvideot n. 15 – 75 min. Lihaskuntotreenit ovat kehonpainolla tehtäviä, joihin ei tarvitse jumppamattoa kummempia varusteita, ja joogan apuvälineetkin tiili, joogavyö ja bolsteri ovat helposti korvattavissa kotoa löytyvillä tyynyillä, huiveilla, vöillä, paksuilla kirjoilla tai kahvipaketeilla. Samalla ohjaajalla voi olla treenejä ja joogaa. Kokeile esim. Jarno Härkösen kehonpainotreenejä (tehokasta ja simppeliä) tai joogan käsitasapainoiluja (eivät onnistu minultakaan vielä). Itse on tykästynyt etenkin lyhyisiin, 20-30 minuutin harjoituksiin yiniä ja erilaisia flow-sarjoja. Palaan usein Kaisa Kärkkäisen videoihin sekä New Yorkissa pitkään ohjanneen Aino Sirénin ISHTA-tunteihin. Jos uskoo ayervedan keho-mielityyppeihin, niin Yogobelta löytyy useampikin tunti vata-tyypille ja kapha-tyypille täältä. Itse olen vuosien joogaamisen jälkeenkin vielä aikamoinen vata, mutta onneksi olen jo vähän rauhoittunut 🙂

 

Ruutukaappaukset hakutoiminnoista
Ruutukaappaukset omista tarpeista

Kokemukset ja edut Yogoben käytöstä

+ tekosyyt ajanpuutteesta poistuvat sekä kotona että matkalla, koska harjoitukset ovat jo käden ulottuvilla, kunhan on toimiva nettiyhteys
+ jo 15-20 minuutissa saa hyvän harjoituksen
+ iso valikoima tunteja ja ohjaajia
+ hyvä toimivuus eikä kaatuile tai pätki, kunhan nettiyhteys toimii ja on kirjautunut sisään
+ innostuneet ja osaavat ohjaajat, Pohjolan parhaimpia, jotka itsekin ohjaavat aktiivisesti ja osa kouluttaa joogaohjaajia
+ tekniikkavideoita on runsaasti tiettyjen liikkeiden ja hengitystekniikoiden oppimiseen
+ joogatyylejä yli tusina, ja myös lapset, äijät ja perheet huomioitu
+ muita kohderyhmiä esim. työntekijät – toimistojooga – ja koululaiset – ruotsinkielinen koulujooga SKOLYOGA
+ kielivalikoima suomi, englanti, ruotsi ja norja
+ ei tee mieli jättää harjoitusta kesken, vaikkei olekaan livetunti, ja jos valitsee itselleen huonon videon, voi aina vaihtaa toiseen
+ omasta historiasta näkee, mitä tunteja on tehnyt
+ Yogoben artikkelit ja blogit ovat mielenkiintoista luettavaa

+ BEYOGA365-yhteisö Facebookissa
– ilmaiset maanantaivideot Yogoben Facebookista katkeavat välillä heti alussa

Omat tunnukset ja kahden viikon ilmaisen kokeilun Yogobeen keväällä 2018 saat, kun luot uudet tunnukset syöttämällä blogini koodin ”joogamatto” isolla tai pienellä Lahjakortti-kohtaan tästä. Koodin käyttö ei sido sinua mihinkään ilmaisen 14 päivän jakson jälkeen eikä tilaus jatku itsestään maksullisena vaan loppuu siihen. Nyt kannattaa suoda itselleen hyvää oloa helpoin kostein!

Tietoa ja kuvia jooga-asanoista sankskriitiksi, englanniksi ja suomeksi täältä. Anna-lehden tekemään vertailuun nettijoogista pääset tästä.
”The answers you seek never come when the mind is busy, they come when the mind is still.” – Tuntematon

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.