VALIKKO

Lentävä joogamatto

28.6.2018 21:49

Pikku-Pietarin Torikujalla ja kirppiskierroksella Kuopiossa

Tunnelmallista shoppailua ja kahvittelua Pikku-Pietarin Torikujalla

 
Koko lähisukuni asuu monien vaiheiden jälkeen Kuopiossa ja olen viihtynyt kaupungissa aina todella hyvin, vaikkei minulla vielä ole ollut mahdollisuutta asua siellä. Lempipaikkojani Kuopiossa ovat järvenrannat, mm. Väinölänniemen alue ja satama, rännikujat joiden varrella on säilytetty kauniita vanhoja puutaloja, eloisa tori ja Puijon ulkoilureitit. Keskustan ostospaikkojen helmi on mielestäni Pikku-Pietarin Torikuja, joka tarjoaa kotisivun mukaan Hyvän parasta paikallista Arts & Crafts & Cafe. Puodit ovat auki kesäkuussa ma-pe 10-17 ja la 10-15, heinä-elokuussa samoin paitsi torstait klo 19 asti. Kahvila avaa arkisin jo klo 8. Haastattelin AarreAitan Niina Heiskasta eli Niinuskaa ja Tallilyhdyn Aittapuodin Tarja Tiihosta kujan tarjonnasta ja viehätyksestä.

 Niinuska/AarreAitta – YHTEISTYÖSSÄ

AarreAitan tiloissa toimivat uusiotuotteita kierrätyskankaista valmistava Niinuska, romutaidetta kierrätysalumiinista tuottava Mari Puttonen ja keramiikkaa työstävä Savilla. Niinuskan mukaan Torikuja on ainutlaatuinen paikka keskellä kaupunkia, jossa on aivan oma tunnelmansa. Kuopion keskustassa (Puistokatu 21 ja Hatsalankatu 24) sijaitseva Pikku-Pietarin Torikuja avaa monien aittojensa ja kahvilansa ovet lahjatavara-, sisustus- ja herkkuostoksia varten kesäkuusta elokuuhun ja kahtena viikonloppuna ennen joulua. Monissa aitoissa on puotien lisäksi taidenäyttely. Näin kesällä kujalla vuorottelee neljä eri Pietaria, jotka soittavat eri instrumentteja, laulavat ja toivottavat vierailijat tervetulleeksi. Niinuskan yritys on toiminut vuodesta 2010, mutta hänellä on myös päivätyö. Niinuska ompelee kierrätyskankaista laukkuja, pussukoita ja asusteita sekä perheen pienimmille mekkoja ja muita lastentuotteita. Niinuskan tuotteita voi bongata lisäksi syyskuussa 2018 Kuopio-hallissa järjestettäviltä Kädentaitomessuilta. AarreAitan yläkerrassa on esillä joulunäyttely. Olen heikkona koruihin ja ostin Mari Puttosen valmistaman avainkaulanauhan ja korvikset. Pikku-Pietarin tee on palkkio blogiyhteistyöstä ja tuoksuu muuten hurmaavalta.

 

 
 

 

 
Kuva: niinuska.fi
 
 

 

Tallilyhdyn aittapuoti – YHTEISTYÖ

 

Tallilyhdyn aittapuodin Tarja Tiihonen pyörittää alkuvuodesta 2018 perustettua yritystään 25 vuoden kokemuksella myyntityöstä. Reipas nainen oli aiemmin yrittäjänä kioskialalla. Hän opiskeli Savonia Ammattikorkeakoulussa uuden ammatin Sisustusarkkitehdiksi ja kalustemuotoilijaksi. Tallilyhdyn aittapuodissa hän myy omia sekä eri toimittajien sisustustuotteita. Yrityksen palveluihin kuuluu myös sisustussuunnittelu. Erikoisuutena Tallilyhdyn aittapuodissa on saatavilla Annie Sloan Chalk paint-seinä- ja sisustusmaalit ja vahat ja Greengaten tuotteita. Kesän jälkeen Tallilyhdyn aittapuodin tuotteita saa lisäksi syksyllä avattavasta Tallilyhdyn Aittapuoti-pihamyymälästä, joka on auki läpi vuoden. Myymälässä tulee olemaan myytävänä kauniita sisustustuotteita ja monien pohjoissavolaisten käsityötoimijoiden tuotteita. Myymälään tulee pienimuotoista kirpparitoimintaa, jossa myydään myös vanhoja ja tuunattuja sisustustuotteita. Myymälässä tullaan järjestämään myös kursseja kalkkimaalauksesta ja niiden eri tekniikoista. Myymälässä tulen ihan varmasti käymään sen avauduttua ja valikoimasta saattaa lähteä ostoskoriin jotakin. Kotisivulla tallilyhty.fi on myös sisustustuoteverkkokauppa. Torikujalla samassa aitassa toimii myös Ateljee Marjut, joka on ompelimo. Alla kuvat Tallilyhdyn aittapuodista.

 

 

 

 

 

 

Tori ja kirpparit


Torikujalta kävelee nopeasti torin laidalle, ja Sokoksen talossa katseeni kiinnittyi Iloinen Viivi-kauppaan, joka myy vaatteita ja sisustustuotteita. Olen kulkenut näköjään laput silmillä pitkään, koska kauppa oli ollut siinä kuulemma jo muutaman vuoden. Ostin pienen Buddha-patsaan ja raijasin sen samana iltana pitämälleni joogatunnille, kotona tosin patsas etsii vielä vähän paikkaansa. Kun Kuopiossa ollaan, tori on katsastettava, mutta tällä kertaa vain fiilistelin ohikulkumatkalla. Jatkoin matkaani Puijonkadulle ja astelin hetken mielijohteesta Charmante (home decor)-kauppaan, jossa keskityin vain ihastelemaan. Puijonkadun ja Maljalahdenkadun kulmassa pistäydyin vielä Kirpputori Kuparipannuun ja vieressä sijaitsevaan Kirpputori CityPörssiin, joissa pidin kukkaron nyörit visusti kiinni, mutta olen nämä lähes joka Kuopion-reissulla halunnut katsoa läpi. Kirppareiden jännitys piileekin siinä, että välillä löytyy juuri jotain itselle sopivaa tai aitoja merkkituotteita pilkkahinnalla, välillä jotain jollekin läheiselle ja toisinaan ei sitten yhtään mitään. Puijonlaakson ostarilla kipaisin vielä ViaDia-Torille, josta shoppailin parilla euroilla off-the-shoulder puseron (näitä alkaa kertyä) sekä eurolla taulun New Yorkin Flatiron Buildingista (tämä oli kohtalo ja minulle tarkoitettu, katselinhan tuota rakennusta juuri kaksi viikkoa aiemmin paikan päällä N.Y.C:ssa). Jos liikut Savossa, käy ihmeessä Kuopion Kauppatorin Suurkirppiksellä 15.7.2018. Tänä vuonna en itse sinne pääse, mutta aiempina vuosina myyjiä ja tavaraa on ollut huima määrä. Hyvää kesää!

 

 

 

 

Kuparipannussa nähtyjä tuotteita, sopivat minun huumorintajulleni

 

Facebook: Pikku-Pietarin Torikuja, AarreAitta, Niinuska, Designtallilyhty

Instagram: niinuska, designtallilyhty

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.