VALIKKO

Lentävä joogamatto

20.9.2018 17:47

Risteilyllä Etelä-Konneveden kansallispuistossa

Työpaikkani järjesti eilen virkistysiltapäivän ja pääsin risteilylle Etelä-Konneveden kansallispuiston maisemiin. M/S Linnea starttasi alkuiltapäivästä Häyrylänrannasta Konnevedeltä kolmituntiselle matkalle, joka rauhoitti mukavasti syksyn kiireiden keskellä elävää koulun henkilökuntaa. Menomatkalla satamaan olimme lievästi sanottuna ajatukset kiinni töissä, kun meidät repäistiin sieltä pois puoliltapäivin, mutta niin vain luontomaisemaa puolen tunnin automatkalla ja sitten laivan sisältä ja kannelta tuijotellessa mieli alkoi hiljalleen rentoutua. Huhtikuussa kävin vaeltamassa varsinaisessa puistossa, mutta tämä risteily sisälsi vain lyhyen pysähdyksen pienellä Lapinsalon saarella. Lapinsalosta löytyy katettu laavu ja huussit. Vesi Lapinsalon hiekkarannan edessä oli todella kirkasta, mutta kylmäuintia ei tästä porukasta kukaan tällä kertaa kokeillut.

Muutenkin vesireitin varrella ohitimme lukuisia saaria. Vedet täältä yhdistyvät Kymijokeen ja sitä kautta Suomenlahteen. Miettikääpä, että Konnevedellä on reilut 2700 asukasta ja 101 järveä! Järviä ovat muun muassa Konnevesi ja Keitele. Vedet ovat nyt ympäri Suomea aika matalalla, ja sen huomasi laivan kyydistäkin. Ajoittainen tihkusade ei juurikaan menoa haitannut, ja maittava lohikeitto ja konnevetinen leipä sekä omenapiirakka ja kahvit lämmittivät Lapinsalossa jaloittelun jälkeen. Vaikka monet meistä ottivat kuvia ja somettivat heti paikan päältä, on luonnossa olemisella rauhoittava vaikutus. Maalliset murheet hellittävät ainakin hetkeksi ja tuntee itsensä hyvällä tavalla pieneksi. Säännöllisesti ulkona liikkuessa parantaa kuntonsa lisäksi stressinhallintaa. Monet ovat bongailleet itselleen myös hyvän sienisadon tänä syksynä. Ruska ei vielä ole kovin pitkällä Keski-Suomessa, joten ennen talven saapumista haaveissani on käydä vielä jossain luontokohteessa ihastelemassa kunnon ruskaa.

 

Pelkkä kaksituntinen EK-Linesin risteily kahvitarjoilulla kustantaa 30 euroa, ja tämän lisäksi on kolmituntisia tilausristeilyitä, kuten tämä virkistyspäivämme risteily. M/S Linneaan mahtuu 98 henkilöä, ja lisäksi on pienempi M/S Myllykoski. Heti satamasta alkaen maisemat ovat Etelä-Konneveden kansallispuistoa. Kansallispuisto sijaitsee sekä Konneveden ja naapurikunta Rautalammin puolella. Syömisen ja maisemien myötä paluumatkalla Konneveden satamaan puheensorina ja melutaso laivalla olivat jo lähes pikkujoulujen tasolla, vaikka kotikaljaa vahvempaa ei ollut tarjolla. Voisi varmaankin todeta, että reissu oli onnistunut. Juttu jatkuu kuvien jälkeen.

 

Jos haluat tutustua enemmän itse Etelä-Konneveden kansallispuistoon, keväisen juttuni Etelä-Konneveden ja Repoveden kansallispuistoista voit lukea tästä. Voit seurata minua Facebookissa https://m.facebook.com/lentavajoogamatto ja Instagramissa @lentavajoogamattoblogi. Netissä voit lisäksi tutustua kansallispuistoihin ja muihin Metsähallituksen retkikohteisiin luontoon.fi-sivustolla ja Facebookin Kansallispuistot tutuiksi-ryhmässä.

Kommentit

  • Aila

    Sait todella paljon irti tuosta lyhyestä risteilystä! Melutaso laivalla oli tosiaan kova, joten varsinaista luonnonrauhaa ei ollut. Ehkä risteilyyn olisi hyvä yhdistää pieni patikointi.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.