VALIKKO

Lentävä joogamatto

25.6.2018 17:07

Holiday Club-tutustumisloma Break Sokos Hotelissa ja Flamingo Spassa

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FLAMINGO SPAN KANSSA

 

Teen vuodessa useampia reissuja yksin ulkomaille tai Suomessa kavereiden luona, välillä Suomen-reissuilla yövyn myös hotellissa, jos paikkakunnalla ei asu tuttuja. Tämänkertainen reissu oli Holiday Clubin esittelyloma Vantaan Break Sokos Hotel Flamingossa, kestoltaan kaksi vuorokautta. Yövyin työmatkalla viime vuonna Holiday Club Saimaassa Imatralla, ja tämän jälkeen olen saanut Holiday Clubin kirjeitä tavallisista hotelliöistä sekä näistä 2 vrk:n esittelylomista, joilla saa siis huokealla hinnalla korkeintaan 2 aikuisen ja aikuisen lapsen loman koko porukalle alle sen hinnan, mitä paras hotellitarjous maksaisi yhdeltä henkilöltä yhdeksi yöksi kyseisessä paikassa. Ensimmäisen esittelyloman vietin Holiday Club Tampereessa viime joululomalla. Idea on se, että asiakas on velvollinen kuuntelemaan kahden tunnin lomaosake-esittelyn Holiday Clubista mutta ei ole velvollinen ostamaan mitään. Jos matkustaa puolison kanssa, hänet on otettava mukaan esittelyyn.

 

Break Sokos Hotel Flamingoon saavuin Keski-Suomesta iltatöiden takia vasta aamuyhdeltä 21.6. ja vietin Vantaalla torstain ja perjantain. Matkan varasin kaksi kuukautta aiemmin, ja hotelli maksoi yhteensä 65 € kahdelta yöltä (sis. vesipuistolipun). Matkani tavoite oli rentoutua kylpylässä ja ostoskeskus Jumbossa. Rakastan kylpylöitä ja hotelliaamiaisia ja mielestäni mikä tahansa syy on hyvä syy matkustaa. Helsingissä en jaksanut pyöriä tällä kertaa, koska käyn siellä vielä kesän aikana. Onneksi olin liikkeellä yksin enkä ollut suunnitellut ihmeempiä, koska pyörin hotellin yhteydessä olevassa Jumbossa torstaina kahteen otteeseen yhteensä noin seitsemän tuntia vaatekaupoissa, Ciao Caffessa ja kiinalaisessa, ja perjantaina vielä hetken hakemassa pari hyvin harkittua ostosta! Olen vähentänyt impulssiostoksia ja alkanut ottaa enemmän kuvia tavaroista ja harkita, ja osassa kaupoista kävinkin kaksi kertaa. Vaatteita, yhdet tupsukorvikset ja käsilaukun toin mukanani kotiin. Harmi, että Suomessa Zarassa ja Mangossa voi shoppailla vain muutamassa liikkeessä.

Break Sokos Hotel Flamingon edustaa
Vaateliike Volt Jumbossa oli panostanut sivistykseen
Flamingo Span kotisivujen mukaan Viihdekeskus Flamingo – – – avattiin yleisölle – – – 2008. Pohjoismaisittain ainutlaatuisen viihdekeskuksen suurimman vetonaulan muodostaa elämyskylpylä Flamingo Spa, jossa yhdistyvät suuri Vesipuisto ja aikuisille suunniteltu kylpylämaailma. Flamingo Span Vesipuisto on rakennettu koko perheen viihtymistä ajatellen. Vesipuiston valtteja ovat Pohjoismaiden suurimpiin ja vauhdikkaimpiin kuuluvat vesiliukumäet, jotka lähtevät korkean mayatemppelin huipulta. Vesiaiheista vaikuttavimpia ovat myös virtauskanaali, viihdeallas, porealtaat jaquzzi ja vettä syöksevä geysir, sekä hyppyallas ja sporttiallas vesipeleihin. —Ylellinen Spa Kylpylä on maailmankuulun Paul Haslauerin ideologialla toteutettu hyvän olon ja virkistyksen keskus. Muinaisen Kaksoisvirtojen maan tunnelmia henkivä Spa muodostuu lukuisista teemoitetuista saunoista, lämpöisistä hemmottelu- ja mineraalivesialtaista sekä ylellisistä hoidoista mystisessä tunnelmassa. (Flamingo Span kotisivun oma teksti) 

 


Torstai-iltapäivänä kävin hieman lyhennetyssä Holiday Club-esittelyssä, koska olin vastaavassa jo viime joulukuussa pitkän kaavan mukaan. Tämän jälkeen sain vesipuistolipun koko perheen puolelle kylpyläkompleksia. Itse aikuisten kylpylä- ja saunamaailmaan on ikäraja 18 vuotta ja tuonne sain lipun Flamingon myyntiosastolta perjantaille ilmoitettuani kirjoittavani paikasta jutun. Vesipuistossa tykkäsin siitä, että vesi oli oikeasti lämmintä ja varmaankin sen luvatut +32 astetta. Vappuna totesin nimittäin Tallinnassa sijaitsevan Tallink Spa & Conference hotelin spassa, että altaiden vesi oli minulle liian kylmää ja vietin aikani saunoissa. Uskaltauduin vesipuistossa laskemaan loivemmasta vesiliukumäestä ja lilluin kahdessa porealtaassa ja juoksin ympyrää virtausaltaassa. Vesipuistossa on myös Spa Cafe, jonka ostokset saattoi maksaa kylpylästä poistuessa lippuluukulle, mutta minun lompakkoni oli turvassa hotelihuoneessa ja bataattiranskalaiset pekonilla jäivät haaveeksi. Vasta vesipuistoon tultuani tajusin, että aikuisten kylpylään on eri lippu. Elämys olisi kieltämättä jäänyt puolitiehen, jos en olisi puhunut itselleni myös pääsyä itse aikuisten kylpylään. Juuri sulkemisaikaan kävin vielä Deliberi-kahvilassa hakemassa pizzapaloja illalliseksi ja seuraavan päivän lounaaksi. Asiakaspalvelu oli ystävällistä ja mm. lohi-avokadotäyte toimi hyvin. 


Kuva Flamingo Span aikuisten kylpylämaailman sivuilta, kylpylässä en luonnollisesti kuvia ottanut. Reissun kokokohta oli ehdottomasti perjantaina aikuisten kylpylän saunamaailma (kaksi höyrysaunaa ja bio-, kristalli-, suomalainen ja perinnesauna) ja 32- ja 37-asteiset altaat sekä toisessa, mineraalialtaassa, porepedit. Perinnesaunassa oli vastat juhannuksen kunniaksi ja osassa saunoista soi itämainen musiikki. Kylmän suihkun myllyn rattaasta jätin suosiolla väliin, koska inhoan kylmää. Span baarissa on klo 11-17 tarjous lasillinen skumppaa 3 € ja sen kipaisin tilaamaan heti klo 12. Spa-hoitoja en tällä kertaa hyödyntänyt. Suomessa hieronnat ja muut hoidot ovat yksilöhinnalla mielestäni usein melko kalliita, pari- tai ryhmähoidot joskus ihan siedettäviä. Usein otan ulkomailla kynsi- tai ihohoidon tai hieronnan. Span respasta minulle kerrottiin, että Flamingo Spa ja vesipuisto ovat suosittuja, ja vesipuisto on hyvä varsinkin lapsiperheille, spassa puolestaan on paljon tarjolla yksilö-, pari- ja ryhmähoitoja. Span lippuhinnat vaihtelevat sesongin ja viikonpäivien mukaan, ja lähtiessä voi ostaa seuraavaa kertaa varten halvemmat ennakkoliput. 

Hotellista sai lainata omaan huoneeseen joogamattoa ja kahvakuulaa, ja hyödynsin joogamattoa vielä puolen yön aikoihin  lyhyeen nettijoogaharjoitukseen. Miten ihmeessä lomalla nukkumaanmeno tuntuu aina venyvän myöhäiseksi? Tähän hotelliin voisin palata ihan kylpylän takia tai matkalla lentokentälle, Helsinki-Vantaa sijaitsee vain 2,5 kilometrin päässä.

Kotimatka alkoi perjantai-iltapäivänä parahiksi ennen juhannusta, lähes seitsemän tuntia busseilla vaihtoineen Keski-Suomeen. Jälleen kerran huomasin miettiväni tätä reissuriippuvuuteni järkevyyttä, kun kohteeseen päästäkseen on matkustettava edestakaisin 12 tuntia. Mutta enpä sitä ajokorttia ja autoa ole hankkimassa. Tämä juhannus oli sateinen, mutta se ei vähentänyt esimerkiksi tämän Heinolassa olevan maiseman kuvauksellisuutta Onnibusin yläkerroksen keulapaikalta (+2 €). Onneksi helteet ovat tulossa takaisin tällä viikolla, joten sitä uutta olkapäät paljaiksi jättävää off-shoulder-mekkoakin pääsee piakkoin käyttämään. Kivaa kesää kaikille, toivottavasti sinäkin saat lomailla tai rentoutua muulla tavoin! Jaa ihmeessä omat kylpylävinkkisi kommentteihin tai kerro mielipiteesi Flamingosta.

 

Lisätietoa:
https://www.flamingo.fi/
https://www.sokoshotels.fi/fi/vantaa/sokos-hotel-flamingo
https://www.jumbo.fi/
www.deliberi.fi

Seuraa minua FB 

Insta

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.