VALIKKO

Lentävä joogamatto

13.12.2018 16:26

Suosikkiblogini top 10 + arvonta

 

Mielestäni ihmisten pitäisi kehua toisiaan paljon enemmän – ainakin Suomessa. On helppo arvostella itseä ja muita, mutta positiivisen ääneen sanomista ja kiitollisuutta voisi olla paljon enemmän. Niinpä päätinkin tehdä postauksen, jossa mainitsen blogeja, jotka ovat minulle tärkeitä ja joiden parissa vietän aikaa viikoittain. Välillä joudun tinkimään puoli tuntia tai jopa tunnin yöunistani ehtiäkseni lukemaan blogeja, kirjoja tai tekemään omaa blogiani. Olen aivan koukussa matkablogeihin, koska rakastan matkustamista, mutta en voi olla koko ajan matkalla. Niinpä matkojen suunnittelu ja muiden matkoista lukeminen rentouttaa lähes yhtä paljon kuin oma matka. Varsinkin talvista ankeutta Suomessa angstatessa on ihana täyttää somevirta värikkäillä matkakuvilla ja matkapostauksilla. Matkojen lisäksi tykkään lukea myös kirjallisuudesta, arjen sattumuksista, terveydestä ja hyvinvoinnista sekä tuttavien kuulumisista.

Esittelen tässä jutussa 10 suosikkiblogiani, joita luen joka viikko. Ne eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan aakkosjärjestyksessä. Ne kaikki ovat omalla tavallaan hyviä ja omista syistäni listalla. Aloin itse blogata kuluvan vuoden helmikuussa ja aloin lukea muiden blogeja vasta samoihin aikoihin.

Korostettu esittelyteksti bloggaajan oma esittelyteksti hänen blogistaan.

Adalmina’s Adventures

Matkablogi. Maailmanmatkaaja, seikkailijatar ja vapautta rakastava oman tiensä kulkija, jonka sydän vetää yhä uudelleen kaukomaille. Matkablogissa elämänmakuisia matkatarinoita sekä seikkailuvinkkejä soolomatkailijan silmin yli 100 maasta.

Luen, koska: Anna-Katri on ammattibloggaaja, joka matkustelee jatkuvasti. Soolomatkailija, ja koska itsekin matkustan useamman kerran vuodessa yksin, on kiva hakea vinkkejä esimerkiksi yksinäiselle naiselle turvallisista kohteista. Tekee myös podcasteja.

http://adalminasadventures.com/

ADHDMultitaskQueen

Terveys ja hyvinvointi. Olen 43 -vuotias kahden sirkustelevan tyttären äiti, upseerin vaimo ja kääpiövillakoira Iisakin emäntä. Olen tehnyt yli 25-vuotisen uran hyvinvoinnin ja liikunnan parissa, vuodesta 2004 asti myös yrittäjänä. Kun 15 -vuotiaana sanoin että haluan vain liikuttaa ihmisiä, en voinut arvatakaan mihin se minut vie. Liikuttamisesta on tullut kokonaisvaltaista, elämäntehtävä. Mukanani kulkevat ADHD, sekä perinnöllinen välilevyrappeuma. Viimeksi mainittu on vienyt minut uupumukseen, leikkauspöydälle ja konkurssiin, tässä järjestyksessä. Nyt minulla on tuki- ja liikuntaelinsairaus, valtava velka ja työttömyys. Silti näen elämän kasvuna ja merkitykseni auttajana. Elämä on mahdollisuus tehdä hyvää.

Luen, koska: Marjo on liikunnan ammattilainen ja iso persoona, kollega ja mentori. Joogatyyppi henkeen ja vereen.

https://stoori.fi/adhdmultitaskqueen

Ja sitten matkaan

Matkablogi. Kulinaristi metallibasisti, pitkätukka golffari, it-nörtti, tulisieluinen pohdiskelija. Matkustan, syön ja nautin elämästä yhdessä elämäni naisen kanssa. Kirjoitan blogiini seikkailuistamme maailmalla.

Luen, koska: Aronilla on matkajuttuja laidasta laitaan. Valtavan kiinnostava ja inspiroiva joulukalenteri maailmanperintökohteista.

https://jasittenmatkaan.blogspot.com/

Kerran poistuin kotoa

Matkablogi. Ihanan tarkasti muun muassa matkabudjetit ja -kulut, asia jossa itse olen huono enkä omista matkoistani jaksa niitä koskaan postailla erikseen. Luin erityisen tarkkaan jutut New Yorkista, koska vihdoin pääsin sinne itsekin viime kesänä. Olen kolmekymppinen, vasta aikuisiällä matkustamisen makuun päässyt seikkailijaluonne. Rakastan maailman kauneutta, vuoria, luontomatkailua sekä historiaa. Haluaisin asua vanhassa linnassa. Pidän myös isoista ja pienistä kaupungeista, kunhan niissä on persoonaa. Haluan nähdä kohteista muutakin kuin mitä matkaoppaat nostavat niiden tärkeimmiksi nähtävyyksiksi. Käytyjä maita on 48 ja halu nähdä maailmaa kasvaa jatkuvasti. Tammikuusta toukokuuhun 2018 tein 4,5 kuukauden pituisen, 7 maan halki kulkeneen maailmanympärimatkan.

https://www.rantapallo.fi/kerranpoistuinkotoa/

Kirsin kuntopiiri

Terveys ja hyvinvointi. Hei! Olen Kirsi Hartikainen, 40-vuotias personal trainer, ryhmäliikuntavastaava ja ryhmäliikuntaohjaaja Jyväskylästä. Voit tulla moikkaamaan minua työpaikalleni Kuntomaailmaan.Olen koulutukseltani fysioterapeutti (amk), filosofian maisteri (pääaine puheviestintä), sekä personal trainer (Trainer4You). Harrastan afrotanssia, parisalsaa, sekä kotijoogaa. Pyrin myös tekemään voimaharjoittelua, vaikka se ei intohimoni olekaan. Nautin lukemisesta, elokuvista, luonnossa liikkumisesta ja matkustelusta. Paheitani ovat punaviini, aurajuusto, sekä sipsit. 😉 Postaan blogissani matalan kynnyksen kuntoiluvinkkejä, jaan herkullisimmat reseptini, ja välillä pääset myös kurkkaamaan arkeeni, mm. matkoilleni.

Luen, koska: Sain olla vuoden Kirsin työkaveri. Liikunnan ja puheviestinnän ammattilainen, upea nainen ja tosi monipuolisen blogin pitäjä.

https://blogit.terve.fi/kirsinkuntopiiri/

Kolmistaan

Karoliina. Kolmistaan on blogi rakkaudesta ja likasukista. Mukavista tennareista ja oikeasta elämästä. Uusperheestä, vanhemmuudesta, ihanista mekoista ja viinilasillisista, jota kohotetaan hämärtyvissä syysilloissa. Suklaasta ja suukoista, fiilistelystä ja tasa-arvosta. Uustamperelaisuudesta ja keskisuomijuurista. Kerrostaloelämästä ja pyörällä kuljettavista matkoista, joiden määränpäätä ei tiedä (johtuen seikkailunhalusta tai vaan huonosta yhteydestä Google Mapsiin). 

Luen, koska: Monipuolinen blogi. Karoliina oli aiemmin opettaja, mutta vaihtoi alaa. Alun perin päädyin Facebook-jaon kautta lukemaan opepostauksia.

https://www.lily.fi/blogit/kolmistaan

Lentävä joogamatto

Eija. Tasapainottelua lennokkuuden ja rauhan, vapaa-ajan ja työn välillä. Terveys & hyvinvointi, lifestyle: ihmissuhteita, töitä, matkoja, kirjoja, arkea ja juhlaa keskisuomalaisittain. Motto: elämä ei sijaitse vain kodin, työpaikan ja ruokakaupan välillä. 

Kirjoitan, koska: Miksi kirjoittaisin blogia, jos en pitäisi siitä?! 🙂 Kirjoittaminen on minulle sopivampi itseilmaisun väline kuin video. Piirtää taas en osaa ollenkaan. Suomen kieli on kaunein kieli, ja ajatukseni liikkuvat usein ja kroppa heiluu kuin lentävä (jooga)matto. Jos en kirjoittaisi tätä blogia, lukisin sitä silti. Jos mä oisin sä, kyl mäkin oisin mun kaa, vai miten se meni. Saan mahtavat kicksit, kun lähetän tekstin maailmalle ja sitä luetaan, jos sitä kommentoidaan ja jos se jopa roikkuu luetuimmat top 5-listalla Stoorissa. Mutta en saa blogista yhtään rahaa, ja päivätyön ohessa en yksinkertaisesti jaksa jahdata yhteistöitä. Haaveilen edelleen keksiväni, mitä haluan sitten joskus isona tehdä vai tulenko aina tekemään montaa hommaa, huomaamaan että kaikki pallot ei pysyneet ilmassa tänäkään vuonna ja kipuilemaan ihmistyön kuormittavuutta? Ehkä jonain kauniina päivänä sitten keksin sen. Julkaisen yleensä kahdesti viikossa, lisäksi Instassa muutaman kerran viikossa ja Facebookissa tekstit. Blogini arvontaan (20.12. asti) voit osallistua kommentoimalla jotain tähän postaukseen – muistathan laittaa sähköpostiosoitteesi – tai suoraan arvontajulkaisuun Fb-sivullani pääset tästä.

https://stoori.fi/lentavajoogamatto

Minishow

Perhe, muoti, rakentaminen. Melina hullaantuu kauniista arjesta, oli kyse sitten lastenvaatteista, muodista, sisustuksesta, leipomisesta tai liikunnasta. Positiivinen esteetikko kirjoittaa rehellisesti, mutta hyvällä fiiliksellä. Minishowssa tapahtuu aina, siitä pitävät huolen aviomies Niko, lapset Minea (s. 2012) ja Nooa (s. 2015) sekä ranskanbulldoggi Pablo! Perhe asuu vastavalmistuneessa modernissa omakotitalossa, jota sisustetaan minimalistisella mutta lapsiperheelle sopivalla otteella.

Luen, koska: Melina on ystävä ja kirjoittaa laadukasta blogia. Hän postaa ahkerasti Instaan videoita, jotka ovat usein todella piristäviä arjen sattumuksia lapsiperheestä, ei vain täydellistä siloteltua kodin esittelyä. Ainoa sisustusblogi, jota seuraan.

http://www.minishow.fi/

Tyhjä ajatus

Saranda. Kosovolaissuomalainen, elämästä nautiskelija kirjoittaa hyvänmielen blogia. Tervetuloa lukemaan. <3 

Luen, koska: Saranda uskaltaa kirjoittaa muun muassa mielen hyvin- ja pahoinvoinnista ja raskaudesta.

https://www.lily.fi/blogit/tyhja-ajatus

Tässä kaupungissa tuulee aina

Laura. Kaunokirjallisuutta, kroonista matkakuumetta ja kasvisruokakokeiluja. Sushia, pinaattilettupäiviä, to-do-listoja ja lastenhuoneen lattia legoja täynnä. Pintaa ja pinnan alta, puistopäiviä ja silmät ristissä keitettyä kahvia. Tervetuloa seuraamaan oikea lapsiperheen arkea.

Luen, koska: Laura on ystävä, keskisuomalainen kuten minä (Jyväääskylä näkyy myös postauksissa) ja älyttömän monipuolinen kirjoittaja. Miten voi ehtiä lukea noin paljon, vaikka on päivätyö ja kaksi lasta? Vau!

http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com/

 

Toivottavasti jutusta oli jotain hyötyä sinulle ja löydät siitä vaikkapa jonkin uuden seurattavan blogin. Millainen sinusta on hyvä blogi? Kaupallinen vai ei? Lisää juttujani somesta ja netistä:

Someton syyskuu

Muista osallistua myös blogini arvontaan.

Instassa @lentavajoogamattoblogi

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.