VALIKKO

Lentävä joogamatto

18.11.2018 16:15

Syyspäivä (tai kaksi) Helsingissä

Rakastan kaupunkielämää. Rakastan matkustelua. Rakastan Helsinkiä. Valitettavasti elämäni miehet – ensin isäni ja sitten avomieheni – eivät voi sietää Helsinkiä, joten en varmaan koskaan tule asumaan stadissa. En pysy aloillani pitkiä aikoja, mutta haluan matkustaa nimenomaan vapaasta halusta vapaa-ajalla enkä töiden takia. Olen asunut Jyväskylässä, pikkukaupungeissa ja muutaman tuhannen asukkaan pikkukunnassa. Etsin aina syitä mennä Helsinkiin eikä niitä koskaan tarvitse etsiä pitkään. Minulla oli koko päivän koulutus Espoossa viikko sitten lauantaina, joten lähdin matkaan jo perjantaina ja vietin iltapäivän ja illan sekä lauantai-illan Helsingissä. Tässä kuvapäiväkirjaa marraskuisesta Helsingistä.

 

Foodmarket

Luin ennakkoon Stockmannin uudistetusta Foodmarketista, Suomen ensimmäisestä kunnon ruokatorista. Ymmärsin idean hieman väärin eikä siellä ollutkaan juurikaan istumapaikkoja, missä syödä (paitsi Bistro), mutta kävin kuitenkin ostamassa tuorepuristettua appelsiinimehua. Puoli litraa kustansi vain 2,20 euroa. Nam.

 

Ateneum ja museokauppa

Helene Schjerfbeck

Andy Warhol: Ingrid Bergman

Helsingin museoista pyrin käymään Ateneumissa aina, kun siellä vaihtuu näyttely. Tällä kertaa vaihtuvana näyttelynä tammikuun loppuun asti on Kohtaamisia kaupungissa. Pidin näyttelystä kovasti. Se kertoo hyvin suomalaisen yhteiskunnan kaupungistumisesta ja kaupunkikulttuurista. Voittopuolisesti suomalaisten maalareiden tauluja, mutta alakerrassa on Suomen taiteen tarina-näyttelyssä muun muassa yksi Andy Warhol. Ateneumin Museokaupasta löytyy usein jotain kivaa, nyt ystävälle taidesukat ja parit postikortit.

 

Rakastan kiireettömiä iltakävelyitä ja ratikalla kulkemista. Välillä yövyn stadissa ystävien luona ja välillä hotellissa. Tällä kertaa olin yötä kaverilla Hakaniemessä. Kallion Uff:lla oli onneksi 2 euron päivät, ja mukaan tarttui villakangastakki.

 

Hiljaisuuden kappelissa Narinkkatorilla käyn silloin tällöin istumassa hetken pitkän bussimatkan jälkeen, ennen kuin menen muualle määränpäähän. En ole uskonnollinen mutta tykkään hyödyntää kaikki mahdollisuudet rentoutua ja rauhoittua. Kappelin sisällä ei saa kuvata.

 

Shoppailut: Hard Rock Café Helsinki, Zara, Hakaniemen UFF:n 2 €:n päivä. Jotenkin tajusin Hard Rock Cafén vasta nyt, ja pyörähdin alakerran myymälään. Yläkerran kahvilassa en käynyt, koska olin menossa sushibuffettiin Fukuun (arkisin klo 16 asti Mannerheimintiellä), mutta alerekistä löysin tämän ihanan joogatopin. Zaralta ostin hetken mielijohteesta ruutuhuivin ja kuviollisen tunikan. Zara onkin päässyt lempivaatekauppojeni joukkoon. Espanja-fanille harmillista, että maakunnista Zaraa ei löydy.

 

Loppusyksyn ja alkutalven pimenevinä iltoina on mukava käpertyä kotiin ja keitellä teetä tai jakaa viinipullo ystävien seurassa. Ehkä kotihiiri voisi uskaltautua pikkujouluissa myös vähän kaupungille pubiin tai tanssimaan, edes kerran pari vuodessa. Seuraava isompi reissu joulun sukuloinnin jälkeen odottaakin jo vuodenvaihteessa Kanarialle Puerto Ricoon hakemaan aurinkoenergiaa! Odotan jo kovasti ulkona uimista ja vaeltamista, tämä Suomen pimeys kun lannistaa tällaisen valon lapsen aivan täysin. Tsemppiä marraskuuhun! Mitä selviytymiskeinoja sinulla on Pohjolan talveen?

Seuraa blogiminääni Facebookissa, Instassa tai Blogit.fi.

Lue myös muut Helsinki-juttuni:

Kesäpäivä (tai kaksi) Helsingissä

Hotellilomalla Sokos Break Hotelissa ja Flamingo Spassa

Kokemuksia Magnesia-joogafestareilta Helsingissä

Weekend-festivaleilla

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.