VALIKKO

Lentävä joogamatto

3.5.2018 18:40

Tallinnan miniloma yksin

Matkailen vuosittain yksin johonkin helppoon kompaktiin kaupunkikohteeseen, välillä parikin kertaa vuodessa. Lisäksi kavereiden tai miehen kanssa matkustan pidemmille lomille tai kaukokohteisiin. Yksinäni en halua joutua suunnistamaan hankalassa maastossa huonolla suuntavaistolla. Vapun ansiosta tänä vuonna sai pitkän viikonlopun, jos maanantain otti vapaaksi. Aina on aikaa ja intoa lyhyeen reissuun, tällä kertaa Tallinnaan pienellä budjetilla.  Kun viikonloppuna oli Kouvolassa tiedossa ystävien luona kyläilyä ja käynti Repoveden kansallispuistossa, Helsinkiin ja Tallinnaan oli siitä enää kivenheitto, joten varasin vajaa viikko aiemmin kahden yön matkan Tallinnaan. Ensimmäinen yö sujui sunnuntaina 29.4. Silja Europalla ja toinen yö Tallink Express Hotelissa Tallinnan satama-alueella. Näin itse laivayö + hotelliyö tulivat maksamaan yhteensä vain 76 €. Lisäksi ostin ennakkoon lounasbuffetin paluumatkalle Megastarille (25 €) ja kylpylälipun (8 €) hotelliketjun Tallink Spa & Conference-hotelliin.  Tallinnan vanhankaupungin ja uuden keskustan kaupat olen kolunnut niin monesti, että nyt keskityin Kalamajan ja Telliskiven ja Kadriorgin linnan alueisiin sekä spahan.

Su 29.4.
Tein fiksun päätöksen ja skippasin illallisbuffetin laivalla. Sen sijaan söin Ju Fussa Helsingin Rautatientorin buffetissa järkevän määrän sushia ja kiinalaista ja thaimaalaista pääruokaa. Laivan kaupasta päätin ostaa itselleni lahjaksi Guessin laukun blogin perustamisen ansiosta, tosin pari kuukautta myöhässä. Kotona laitan myyntiin tästä hyvästä ainakin viisi laukkua ja kierrätän kavereille parit (omistan aika monta laukkua). Hytissä TV:stä tuli tuntikaupalla Muumeja, joten yhden skumppalasin ja tax free-kierroksen jälkeen vetäydyin hyttiin niitä katsomaan. Nukuin autokannen alla hieman huonosti.

Ma 30.4.

Jätin välistä laivan meriaamiaisen, mutta maksoin silti samat noin 12 € aamiaisesta kahdessa eri paikassa. Laivalla nautiskelin smoothien ja leivän kahvilassa. Aamukahvin ja croissantin hörppäsin hotellihuoneeseen pääsyä odotellessa vanhan kaupungin puolella Café Mademoisellessa, selkäreppu alkoi jo painaa ja v-käyrä uhkaaavasti kurvata ylöspäin. Kahvilan wifin ansiosta sain suunniteltua loppupäivän.

 

Hotellille tavarat vietyäni kävelin Kultuurikilomeeterin kautta Kalamajan ja Telliskiven alueelle reilun kilometrin päähän, missä on paljon pikkuputiikkeja, second handia, kahviloita ja ravintoloita.

Kultuurikilomeeter

Lounas hoitui yhdessä Telliskiven konttiravintoloista, ulkona kauniissa auringonpaisteessa ja pienessä tuulessa. Kiertelin läpi Balti Jaama turgin asemahallin kauppoja, kahvittelin ja join lasin kummallista (liian makeaa) valkoviiniä. Aurinko oikein houkutteli ihmiset ulos ja kääntämään kasvot kohti taivasta. Turvauduin ratikkaan ja tsekkasin vielä Kadriorgin linnan puiston, itse linna on kiinni ma-ti. Kesällä puisto on varmasti hyvin kaunis, nyt puistotyöntekijät vasta laittoivat istutuksia.

Balti Jaam turg

 

Junavaunut Telliskiven Luovan keskuksen lähellä toimivat baarina

 

Kadriorgin linna

Keskustassa lempparipaikkani kauppojen suhteen on Rotermanni, missä tällä kertaa en shoppaile, vaan ainoastaan katselen, tympäännyn koska ostoikkunani sulkeutui jo laivalla ja lepuutan vain hetken väsyneitä jalkoja.

Rotermanni

Hotellilla lepäilen ja teen kaksi puolen tunnin joogaa Yogobesta (Yogobe-juttuni täällä). Tulee ihan valtaisa väsymys. Välipalan ja illallisen ratkaisen tänään ruisleivällä ja kylmillä kasviswrapeilla, ravintolaan en jaksa enää mennä. Päätän laahustaa viereisen rakennuksen kylpylään, jossa altaiden vesi on minulle hieman liian kylmää ja vietän lähes parituntisen kuudessa eri saunassa, lähinnä miedoissa höyrysaunoissa ja hamamissa. Täällä Tallink Conference and Spa-hotellissa olen aiemmin yöpynytkin ja ihastuin jo silloin paikan saunamaailmaan. Yön nukun loistavasti.

Ti 1.5.
Vappu ei ole Virossa Suomen tyyppinen iso juhla, ja kaupat olisivat auki. Aamiaisen jälkeen teen puolen tunnin joogan Yogaiasta, menen vain viereisen Conference & Span parafiinihoitoon käsille (25 min ja 15 €),  uusittuun Nautica-ostoskeskukseen ostamaan tuliaissuklaan ja laivalle. Megastarin lounasbuffet on ruokamäärältään ja hinnaltaan kohtuullinen, ja keskityn mereneläviin ja jälkiruokiin. Kaupan kierrän haluttomasti läpi ja luen loppumatkan kirjaa. Nopean laivan käynti on aalloilla sen verran horjuttavaa, että istun mielelläni, vaikka satamasta on vielä viiden tunnin matka ja luvassa on lisää istumista Keski-Suomeen. Viikonloppu ja edelliset viikot ovat olleet niin täynnä mukavaa ohjelmaa, että etukäteen mietin, onko mitään järkeä taas lähteä kotoaan pois. Reissut ovat tähän mennessä kannattaneet aina, kunhan muistaa jättää vapaata aikaa kuljeskella rauhassa ilman suorittamista, sitä mahtuu arkeen ihan tarpeeksi 🙂

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.