VALIKKO

Lentävä joogamatto

6.1.2019 01:21

Talvipäivä Helsingissä ja New York-teema

Kuvat 1-4 Hautomo/joogasali Merimiehenkatu 29, Punavuori


Brooklyn Cafe, Punavuori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakastan Helsinkiä ja jo yhden reissun perusteella voin sanoa myös rakastavani New Yorkia. Viime viikon perjantaina yhdistin nämä kaksi rakkautta ja aloitin Kanarian lomamatkan varaslähdöllä – päiväksi ja yöksi Helsinkiin. Tämä säästi minut myös matkaamasta yötä myöten, koska lauantain 8.30 lento olisi suoraan matkatessa tarkoittanut parin tunnin koiranunia pitkän matkan bussissa. Vihaan sitä.

Aamulla perjantaina lähdin sukulaisten luota Etelä-Pohjanmaalta loma-aamuksi luvattoman aikaisin junalla stadiin. Kiitos VR, joka vaihtoi Pendolinojen loputtua (!) menopelin hitaampaan InterCityyn. Juuri kun ei olisi saanut myöhästyä yhtään. Olin ostanut pitkän jahkailun jälkeen lipun Ole armollinen itsellesi-cityretriittiin Ishtayogaan. Kun suunnistin junalta ja ratikalta Google mapsin avulla punavuorelaiselle joogastudiolle myöhässä, kieltämättä mietin miksen jäänyt aamulla nukkumaan. Harjoituksen päätyttyä olin kuitenkin tosi tyytyväinen menooni – ohjaaja ei tehnyt minkäänlaista numeroa myöhästymisestäni (25 min, kiitos VR), ja kun osa meistä jäi 3 tunnin päätteeksi vielä juttelemaan ja juomaan teetä kiireettömän oloisen ohjaajan kanssa, tuli itsellekin rauhallinen olo. Itse joogatunnillehan tulin mukaan valmiiksi laitetulle matolle kaikkien kuviteltavissa olevien apuvälineiden keskelle, mutta kiireestä ja suoraan takareiden venytykseen.

Ishtayogan Aino ja Mikaela opettavat ja asuvat New Yorkissa mutta käyvät muutaman kerran vuodessa Suomessa opettamassa. Olen tutustunut hieman ishtaan Yogoben nettijoogatunneilla. Mikaela kertoili ja me kyselimme myös elämästä NYC:ssä. Teet ja teepussit Yogi-tee. Paikkana Hautomo by Edhb.

Joogasta olin ajatellut mennä italialaiseen ravintolaan mutta se oli joululomalla. Kävelin siis suoraan Brooklyn Cafe-kahvilaan ja yhdistin lounaan ja kahvit. Bagel, tomaattikeitto, cupcake ja hyvää tummaa kahvia ja tilaus ja small talkit englanniksi. Ja hei kirjahyllyjä, joista sai ilmeisesti lukeakin kirjoja! Ratikkastoppi Viiskulma suoraan edessä. Haaveilin Amos Rexissä käymisestä, mutta päätin kuitenkin ottaa jo kahvilasta 80 min voimassa olevan seutulipun ja katsoa jonotilanteen museoon keskustaan päästyäni. No, jono oli melkoinen, joten jääköön Amos Rex minulla suosiolla vuoteen 2019.

Kulutin hetken aikaa keskustan Sokoksella ostoskiihkoisten ihmisten keskellä – alennusmyynnit! – enkä ostanut mitään, ja hipsin sitten lentokenttäjunaan. Onneksi tarkistin junassa saapumisohjeet hotelliin, koska tajusin vasta tässä, että Clarion ei olekaan lentokentän vieressä. Valoisassa ja käsimatkatavaroilla olisin matkan ehkä vielä kävellytkin, mutta pimeässä 10 tuntia matkaan lähdön jälkeen en. Tilasin kentältä siis shuttle bus/taksikuljetuksen ja respasta paluukyydin aamulle. Ja mikäpä oli hotellin ravintolan teema? Tietenkin Manhattanin maut yhdistettynä suomalaisiin makuihin ja perinteisiin. Kitchen ja Table-ravintola on ruotsalaisen huippukokin Marcus Samuelssonin käsialaa.

Hotellin saunassa käytyäni katsoin TV:stä kympin uutiset ja mietin, tuleeko päivän lopetukseksi vielä jokin Jenkki-viittaus. Tulihan sieltä, koska loppukevennys oli oudosta valoilmiöstä New Yorkissa. Ei olleet alienit tälläkään kertaa, vaan muuntajakopin räjähdys. Matkan olisi kruunannut se, että olisin lentänyt New Yorkiin. Mutta ei, Las Palmasiin. Kanariasta kuulette blogissa ensi viikolla useammassa postauksessa, ja Instassa @lentavajoogamattoblogi ja FB @lentavajoogamatto olenkin postaillut matkalta jo paljon. Mahtavaa vuotta 2019!

Minäkin pääsen kohta kotia kohti tuonne maakuntien Suomeen. Ensi viikonloppuna pitäisi taas matkustaa, Tampereelle joogafestarille ja Vire-messuille.

Food & Table, Clarion Airport Helsinki

Clarion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää NYC- tai Helsinki-juttujani:

Oikeaan New York-juttusarjaani pääset tästä.

Syyspäivä Helsingissä

Kesäpäivä (tai kaksi) Helsingissä

Holiday Club-tuttustumisloma Break Sokos Hotel Vantaa ja Flamingo Spa

 

Linkin somekanaviini löydät blogin biosta.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.