VALIKKO

Lentävä joogamatto

9.8.2019 19:01

Uusi työ, uusi asunto ja paluu arkeen

 

Luin jostain, että suurien muutosten stressaavuudessa heti oman sairauden tai läheisen ihmisen kuoleman/vakavan sairauden jälkeen stressaavimpia ovat positiiviset muutokset uusi työ ja muutto. Aloitin uudessa päivätyössä muutama päivä sitten ja asun nyt pääasiallisesti eri paikkakunnalla kuin ennen. Olo on sekä hieman stressaantunut ja sekava että onnellinen.

Viimeksi aloitin uuden päätyön eli opettajantyön uudessa koulussa 2010, sivutöissä liikunta-alalla olen puolestaan aloittanut ja lopettanut työpaikoissa paljon useammin. Viimeksi muutin 2011-2012 vuodenvaihteessa. Nyt vaihtui myös asumismuoto omakotitalosta huolettomampaan rivitaloon, mikä on tuntunut todella hyvältä.

Voisi siis sanoa, että elokuu on ollut minulle uuden opettelua, ja ajatukset ovat risteilleet päässä laidasta laitaan ja vielä höyrynneet hieman uloskin korvista. Muutos antaa silti enemmän kuin ottaa ja juuri siksi kaikki tunnemyrskyt ovat sen arvoisia. Jos on vuosia ollut paikassa, joka ei aivan tunnu omalta tai omat ajatukset ja toimintatavat kiertävät kehää, silloin kannattaa kokeilla jotain muuta. Jos sinutkin yllättää ajatus, ettet halua enää omaa elämääsi, silloin pitää kokeilla muuta.

Vaikka on aivan helvetin ärsyttävää opetella uuden tiski- tai pyykkikoneen toimintaa, todeta että liian pienen cityn kaupoista ei saa kaikkea haluamaansa, tutustua kahden eri työpisteen toimintaperiaatteisiin, opetella neljä eri oppikirjasarjaa, tavata noin 120 uutta oppilasta per jakso ja muutama tusina aikuista siihen päälle, luopua virasta ja omasta luokasta ja vähentää asuinneliöitä sadalla, niin en olisi halunnut jäädä vanhaan. Ja kun tänään kaikkien kymmenien uusien oppilaiden ja kiireen keskellä sain välillä hallitussa puheensorinassa todeta, että täällä tehdään asioita yhdessä meitä kaikkia varten tai kun arkiahdistuksen keskellä käperryin sohvalla avopuolisoa vasten, muistin että aina kannattaa. Heittäytyä vapaapudotukseen. Ajatella laatikon ulkopuolelta. Luottaa. Muuttua. Muuttaa.

Ehkä mulla on ADHD tai ADD tai jotain ihan muuta, ehkä teen lapsen tai en, ehkä muutan nimeni, ehkä jään tänne tai en, ehkä löydän oman paikkani tai se tulee aina muuttumaan, mutta jossittelemalla en saa yhtään mitään. En ole esikuva tai varoittava esimerkki mistään, koska en neuvo kenellekään mitään. Voin pettää vain itseni.

En pyydä anteeksi, että blogi päivittyy epätasaisesti tai että välillä en ehdi lukea tai matkustaa blogin ja bookstagramin kannalta tarpeeksi säännöllisesti. Kaikesta en myöskään halua kirjoittaa. Postaan, kun jotakin asiaa on 🙂

Vuosi 2019 ei ole minulle merkityksellinen avioitumisen, lapsen saamisen tai minkään muun valtavan, monen aikuisen normielämään kuuluvan asian takia. Monelle ystävälle nämä onnelliset tapahtumat ovat tänäkin vuonna ajankohtaisia ja iloitsen niistä heidän kanssaan. Vuonna 2019 olen nollannut taipumustani määritellä itseni työn ja suoritusten kautta ja siirtää haitalliset ja uuvuttavat tapani taas yhdestä asiasta toiseen juuri, kun olen oppinut hölläämään jollain elämänalueella. Opettajan työn ristiriitaisuudesta olen kirjoittanut aiemmin, joten en palaa siihen. Iltasanomien jutusta voit lukea, kuinka ex-kansanedustaja kertoo päässeensä poliitikkona helpommalla kuin opettajana. Mutta jotkut sillat on joskus poltettava, jotta ei polttaisi itseään loppuun.

Hyvää elokuuta. On ehkä suurikin haikeus loman loppumisesta, mutta onhan ne rahat seuraavaan matkaan ja muuhun elämään taas tienattava. On myös mukava taas olla osa työyhteisöä ja saada rutiinia päiviin ja huomata, että on täynnä intoa ja elämä tarjoaa monenlaista uutta, mutta myös jotakin vanhaa. Kiitos kun luit.

Kommentit

 • Sari

  Harmi meille, kun muutit pois täältä. Mutta kuten sanoit, muutos antaa enemmän kuin ottaa. Kaikkea hyvää sinne uuteen vaiheeseen 🙂 Päivitähän kuulumisia, kun siltä tuntuu.

   0
  • Nikka

   Ilo meille, kun päätit uskaltaa uuteen. Tervetuloa, toivottavasti viihdyt ”meidän mafiassa”!

    0
   • Lentävä joogamatto

    Kiitos, mukava astua uuteen hommaan. Olen vain maailman kärsimättömimpiä ihmisiä ja haluaisin osata kaiken heti, mutta eiköhän se siitä hiljalleen 🙂

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.