VALIKKO

Lentävä joogamatto

9.8.2018 15:45

Uusi vanha minä

Siirryn tämän postauksen myötä bloggaamaan Stooriin Bloggerista, jossa pidin puoli vuotta samannimistä Lentävä joogamatto-blogia ja ennen nimimuutosta Ajatuksia joogamatolta-nimistä blogia. Tämä ei ole loppukesän ainoa muutos elämässäni, mutta varsinkin kesällä pitkään lomaileville työntekijöille,koululaisille ja opiskelijoille sekä opettajille kesän ja syksyn nivelvaihe on aina suuri muutos pitkästä kesäkeskeytyksestä takaisin työ- tai opiskeluarkeen. Opettaja tienaa palkkansa karkeasti ottaen elokuun alun ja kesäkuun välillä, ja kesän lisäksi lukuvuoden aikana olevat lomat ovat hyvin tarpeellisia palautumisessa. Minulla ei ole lapsia, joten koululaisia seuraan työni puolesta ja sivusta sukulaisten ja ystävien lasten kohdalla. Elämme jännittäviä aikoja, kun astellaan uusiin tai vanhoihin kouluihin ja työpaikkoihin, tuttuja tai uusia reittejä, enemmän tai vähemmän innoissaan. Vapaasta päivärytmistä siirrytään kellon ja kalenterin kanssa elämiseen. Kodin rauhasta vaihteleviin tilanteisiin ihmisyhteisöissä ja vapaa-ajalla. Uusiin tai vanhoihin harrastuksiin, jotka palaavat tauolta. Tehdään valintoja, mihin aikansa haluaa, voi ja saa käyttää. Ajankäytön realistisuus ja omat voimavarat on kuitenkin hyvä pitää mielessä kaiken uuden ja vanhan jännän äärellä, ja tätä koetan koko ajan itsekin opetella. Itse jatkan harrastuksistani monipuolista ryhmäliikunnassa käymistä, espanjan opiskelua kansalaisopistossa ja joogan ohjaamista ja aloitan uutena paikallisen kirjaston lukupiirissä käymisen. Toivon, että kun joulu koittaa, tunnen että olen tehnyt hyviä valintoja ja se, mitä joogamatolla harjoitan, tuntuisi tasapainona muillakin elämän osa-alueilla. Aina muutos tai sen tietoinen tavoittelu ei ole kuitenkaan edes tarpeellista, vaan asiat tapahtuvat omalla painollaan.

Syksy on myös loistavaa aikaa muodostaa uusia tapoja suhtautua vanhoihin asioihin, joiden ei halua enää hiertävän tai joiden haluaa olevan erilaisia tänä vuonna. Ehkä jostakin asiasta on myös aika luopua. Olen tehnyt jo parikin konkreettista päätöstä, kuinka vähentää työstressiä omalla kohdallani ja niissä pääroolissa on asenne – muiden ihmisten toimintaan en toki sillä suoraan pysty vaikuttamaan, mutta se on hyvä alku mukavammalle arjelle. Luonto alkaa hiljalleen taas valmistautua toiseen vuodenaikaan – oletteko huomanneet, kuinka illat ovat jo alkaneet pimentyä? Ja kyllä, pidän syksystä ja syksyn väreistä, kun lehdet ovat vielä puissa eikä pakkanen nipistele poskia. Ostin uuden syksytakin jo heinäkuussa, ja saatoin uimarannalla, joogamatolla tai marjapuskassa mieli rentoutuneena saada jonkin oivalluksen, joka tulee auttamaan minua sitten, kun talvi vie värit, energiat ja lämmön. Nyt kuitenkin on ihana vaikkapa kirjoittaa, kahvitella, puuhastella ja uida ulkosalla, poimia talteen metsän tai pihan satoa ja viihtyä hetkessä. Kun sähköposti ja Wilma eivät vielä vaadi reagoimaan kovin äänekkäästi, kun muutkaan eivät ole aivan täysin palanneet suorittajamoodiin, kun on tämä lämpö ja aurinko tuomassa hymyn huulille. Minulla ei ole edes seuraavaa ulkomaanmatkaa varattuna, ja syyslomankin aion viettää ”vain” mieheni uudella työskentelypaikkakunnalla ja sukuloimassa. Se tuntuu aivan riittävältä, koska ei maailma katoa mihinkään, vaikken lähde sitä jatkuvasti katsomaan. Jos haluat tutustua matkapostauksiini, niitä löytyy New Yorkista kesäkuulta, Barcelonasta heinäkuulta ja Madeiralta maaliskuulta, lisäksi olen tehnyt Suomen-reissuja pitkin vuotta. Jossain vaiheessa talvea matkustan jälleen ulkomaillekin, ja vähintäänkin Tallinna pyörii mielessä helppona kaupunkikohteena jo syksylle.

Mukavaa loppukesää kaikille ja tekstejä saa kommentoida!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.