VALIKKO

Lentävä joogamatto

8.11.2019 17:23

Yötä Jyväskylän Local Culture Hostel & Caféssa

Onko mielikuvasi hostelliyöstä nukkumista isossa makuusalissa vieraiden ihmisten kanssa ja arvotavarat tyynyn alla? Joskus opiskeluaikoina yövyin tällaisessakin paikassa, mutta lähes joka kerta olen valinnut hotellin hostellin sijaan. Nyt kuitenkin halusin sijainnin ja rakennuksen takia yöpyä nimenomaan Local Culture Hostel & Caféssa. Minulla oli Jyväskylässä, entisessä asuinkaupungissani, parin päivän koulutus, ja kouluttaja maksoi majoituksen ja matkakulut. Tämä ei siis ole maksettu blogiyhteistyö.

Haastattelin hieman yhtä Localin työntekijää sekä poimin faktat paikan historiasta netistä ja aulassa olevasta taulusta. Local Culture Hostel & Café sijaitsee Jyväskylän yläkaupungilla vastapäätä yliopiston kirjastoa. Rakennus itsessään on kaunis vanha Jugend-kivitalo, ja hostellilta on helppo suunnata kävelylle ihailemaan Älylän ja Seminaarinmäen arkkitehtuuria.

 

Faktat rakennuksesta

– rakennettu 1851 viljamakasiiniksi

– Jyväskylän vanhin kivirakennus

– toiminut kirjastona

– toiminut Suomen Kotiteollisuusmuseona

– palvellut Jyväskylän yliopiston hallintorakenuksena, Rehtoraattina

– helmikuusta 2018 lähtien hostelli ja kahvila, perustajat Rinna Valjakka ja Minna Suominen

 

Kahvila

Valikoimista löytyy muun muassa erikoiskahveja, pikkusuolaista ja -makeaa, muutama viini (myös orgaanista ja vegaanista löytyy) ja aamiaista. Aamupalabuffettia (14,30 €) tai erikseen ostettavia aamupalatuotteita en itse nauttinut, sillä sain aamupalan koulutuksessa. Sen sijaan kofeiiniton Marianne-raakakaakao maistui pimeänä iltapäivänä todella hyvältä. Yläkerrassa on näyttely, ja kahvilan yleisilme on valoisa ja tilava.

 

Huone

Hostelli on kuulemma yleensä rauhallinen, ja sitä se olikin näin torstai-iltana ja perjantaiaamuna. Iltakahdeksan jälkeen ulko-ovesta mennään ovikoodilla sen jälkeen kun kahvila on sulkenut. Vartijan saa tarvittaessa kiinni soittamalla.

Huoneita hostellissa on 11 ja kaikki on sisustettu eri teeman mukaan. Sain huoneekseni Niityn. Huone maksoi 76,05 € reilu viikko etukäteen varattaessa. Niittyteema näkyi sisustustekstiileissä. Hostelli on otettu hyvin vastaan ja siellä käy myös kansainvälisiä vieraita, mutta kaikki eivät kuulemma aina ymmärrä hotellin ja hostellin eroa. Huoneeni oli pieni, viihtyisä ja siisti, ja WC ja suihkut sijaitsivat ala-aulassa ja kellarikerroksessa. Huone oli hyvin ilmastoitu ja nukuin hyvin.

Huoneita on kahden hengen huoneista aina kuuden hengen huoneeseen asti. Päärakennuksen lisäksi majoitusta on pihamökissä. Hiippailin yläkerran käytävään, jolta löytyi muun muassa Metsä- ja Wivi Lönn- huoneet. Sovittelin avaintani myös Kirjasto-nimiseen oveen, kunnes tajusin, ettei se taidakaan olla kaikkien vieraiden yhteinen kirjasto vaan jonkun oma huone! Luonnollisesti ovi ei minun avaimellani auennut.

 

Hostellin yleiset tilat

Yhteistiloista olohuone ja keittiö sijaitsevat maakerroksessa vasemmalla ala-aulasta katsoen. Kävin katsomassa televisiosta iltauutiset ja kääriydyin peittoon. Kaltaistani lukutoukkaa ilahduttivat oleskeluhuoneen lukuisat pinot kirjoja sekä aulan book swap-piste. Jääkaapissa voi säilyttää omia eväitä, ja myös välineet kahvin- ja vedenkeittoon löytyy. Ympäriinsä hostellia on kivoja sisustustauluja, huonekasveja ja jotenkin sellainen ihanan urbaani fiilis, joka hyödyntää myös Jyväskylän parhaita puolia. Booking.comissa hostellilla on hyvä arvosana, ja myös vieraskirjan kommentit ovat positiiivisia.

 

Tämän kokemuksen perusteella voisin hyvinkin mennä uudestaan Local Culture Hostel & Caféhin yöksi, viinille tai kahville. Tulen jatkossa myös useammin pohtimaan siistiä hostellia ja kahden tai yhden huonetta vaihtoehtona hotellille. Mutta kaltaistani introverttiä on turha tunkea yhteiseen makuusaliin pelkäämään muiden kuorsaamista tai heräilemään muihin ääniin. Ovatko hostellit sinulle kauhistus vai varteenotettava majapaikka? Katso stoorejani Instagramissa @lentavajoogamatto ja pysy kärryillä uusista blogiteksteistä Facebookissa @lentavajoogamatto.

 

Lue myös ystäväni Tässä kaupungissa tuulee aina-Lauran juttu Localista viime vuoden keväältä.

Katso myös: https://www.thelocalhostel.fi/majoitus/

Lisää hotellijuttujani:

Kymin huvila

Flamingo Spa

 

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.