VALIKKO

Life near London

29.9.2016 13:02

TOP 5 Britannian negatiiviset vaikutukset minuun

Jellybeans -pelin negatiivinen vaikutus minuun :-D , sain pelissä dog food makuelämyksen!

No pitihän mun kirjoittaa tämä jatkoksi TOP 5 Britannian positiivisille. Niin, mitä ovatkaan TOP 5 Britannian negatiiviset vaikutukset minuun? Kyllähän niitäkin nimittäin on, pakko vastahakoisesti tunnustaa 😉 ….

Päin punaisia kävely

Petworth Parkissa ei onneksi tarvita liikennevaloja vaan sulassa sovussa mentiin peuralaumojen seassa.

Petworth Parkissa ei onneksi tarvita liikennevaloja vaan sulassa sovussa mentiin peuralaumojen seassa.

Aarrrgh pakko tämä on tunnustaa, mutta lieventävänä asianhaarana todettakoon, että lauman mukana menen toisinaan 🙂 , en suinkaan aina. Pikkukaupungin kasvattina, sopivasti ’herran pelkoa’ korvien välissä ja tämä suomityttö usein odottelee valojen vaihtumista, vaikka yhtään autoa ei ole edes kuuloetäisyydellä. Suomessa käydessäni olen edelleen kuuliainen jalankulkija, mutta täällä Britanniassa tulee tehtyä poikkeuksia. Paitsi jos valoissa odottaa myös lapsia, silloin ’äiti’-geeni onneksi iskee päälle ja vihreää odotellaan yhdessä.

En tiedä onko päin punaisia kävely yleisempää Lontoon seudulla/isommissa kaupungeissa vai onko se jonkinlainen kansanperinne täällä Britanniassa? Mutta jos satutte joskus Lontooseen, esimerkiksi Leicester Squaren ja Covent Gardenin välimaastoon, niin pysähtykääpä hetkeksi tarkkailemaan tilannetta. Väittäisin, että erityisesti illansuusta alkaen noin 90% jalankulkijoista kävelee päin punaisia. Ennemmin jättäisin sormen oven väliin, kuin ajaisin autoa sillä suunnalla, sen verran karmeaa menoa!

Kaappikiukuttelua autossa

Minä kiltti suomityttö en tietenkään julkisesti raivoa, huuda tai kiukuttele, osoittele sormella tai varsinkaan uskaltaudu tööttäämään idioottikuskeille. Mutta minä se sitten jupisen, jurputan, kiukuttelen ja manaan itsekseni autossa.

 • siis SAA vilkuttaa, miksei toikaan voinut vilkuttaa, VILKUTA risteyksessä per&%¤#
 • siis just tollasten kuskien takia tää sliproad taas ruuhkautu, tollei kiilaa viime metreillä väliin kyllä ärsyttää
 • jaa taas mennään etanavauhdilla, onkohan siellä kolari tai jonkun auto hyytynyt, no mikähän siellä nyt oikein mättää…. ja kohta mennään taas 70m/h ja MITÄ? Ei taaskaan mitään selitystä tälle ihme pysähtelylle…
 • no niin taas, siellä roikutaan puskurissa kiinni, kuule tässä on 30m/h ja mun edessä on AUTOJA haloo, ei tässä kuule nyt pääse kovempaa, pysy kaukana mun peffasta prrrrk#¤ Se on pelottavaa kun joku on 30 sentin päässä puskurista! Että turvaväli kiitos! Nää britit ei edes tiedä sanan merkitystä!
 • ärrinmurrin 🙂
Paras ruuhkakokemus ikinä. Kuva Tower of Londonin kupeelta eräänä kauniina iltana. Valtava väkijoukko ihailemassa keraamisia unikkoja, me muiden mukana.

Paras ruuhkakokemus ikinä. Kuva Tower of Londonin kupeelta eräänä kauniina iltana. Valtava väkijoukko ihailemassa keraamisia unikkoja, me muiden mukana.

Matkustamisen ’besserwisser’

Britanniaan muuttoni myötä lentomatkustamiseni on lisääntynyt huimasti ja sen myötä rutiinit lentokentällä ovat tietysti tulleet tutuiksi. Sama pätee toki junamatkustamiseen ja tuubiin Lontoossa. Mutta sen sijaan mun kärsivällisyys muita kanssamatkustajia kohtaan on laskenut huimasti. Oon kamala ihminen! Kilttinä tyttönä en lauo ajatuksiani ääneen kuin äärimmäisessä ’otsasuoni ratkeaa kohta muuten’ -tilanteessa, mutta naama on varmaan välillä kuin petolinnulla 😉 …..

Yksi neuvo kaikille matkustajille: laittakaa ne passit, matkaliput ja tarvittavat lipareet sellaiseen paikkaan, että ne LÖYTYY NOPEASTI silloin kun niitä tarvitaan. Ja ne voi ottaa valmiiksi käteen kun lähestyy tuubin porttia tai lentokentän porttiskanneria. Kiitos kiitos kiitos!

Otsasuoni ratkesi muutama viikko sitten Finnairin koneessa matkalla Suomeen. Istuin ikkunapaikalla täydessä koneessa ja ilokseni keskipenkille lottokone oli arponut todella isokokoisen nuoren miehen. No eihän siinä, mitään, sopu sijaa antaa. MUTTA kun iso mies haisee vanhalle viinalle, nukahtaa ennenkuin kone nousee ilmaan ja ei herää kun kone laskeutuu, niin alkaa kuule kiltillä suomitytölläkin hieman panta kiristämään. Kävi nimittäin niin, että mies päätti käyttää minua tyynynään! Kaksi kertaa oikein venytteli mahtavasti ja laski kyynärpäänsä mun hartialle ja päätti jatkaa uniaan siinä asennossa. NO EI JATKANUT! Minä tuupin, monotan kyynärpäällä, murisen, työnnän, ähisen ja mies on aina viitisen minuuttia keskipenkin puolella. Sitten kaaallliiissstuuuu taas mun syliin. Osan matkasta nukkui lippalakin reuna mun reidellä, juu REIDELLÄ, hyvä etunoja. Siinä ei auttanut muu kuin tyynesti irrottautua todellisuudesta ja litistää itsensä ikkunaa vasten, kiitos mindfullness-tekniikka!

Makean mussutus

Pieni pala suklaakakkua ennen 'tyttömäisiin' polttareihin lähtöä...

Pieni pala suklaakakkua ennen ’tyttömäisiin’ polttareihin lähtöä…

Suklaat, sticky toffee pudding, isot cookiet, triplasuklaamuffinssit, sitruunakakut….. Naaaaam! Tuoreita herkkuja saa aivan naurettavan halvalla. Tykkään kovasti leipoa, mutta näillä hinnoilla laiskuus iskee helposti. Esimerkiksi viisi kappaletta isoja cookieta, yhteensä 1 punta kiitos! Viisi hillomunkkia, yhteensä 60 p kiitos! Neljä isoa suklaa- tai mustikkamuffinssia 1 – 1,50 yhteensä, kiitos! Kekseistä ja suklaista on aina jokin tarjous menossa marketeilla. Oon sokerihiiri! Irtokarkit ovat jääneet Suomeen, mutta tilalle on tullut (liikaa) muita herkkuja. Onneksi koira vie joka päivä lenkille ja taas voi dipata hobnobseja teekupposeen 🙂 !

Vertailu

Britanniaan muuton myötä alkoi vertailu. Aluksi varmasti oli ihan luonnollista mietiskellä mitkä käytännön asiat ovat eri tavalla täällä kuin Suomessa. Vertailu saavutti jonkinlaisen vuorenhuipun ensimmäisen vuoden aikana ja alkoi laantumaan siitä. Mutta tunnistan kyllä vielä ärsyttäviä tilanteita, jossa alitajuisesti vertaan asioita edelleen. En haluaisi tehdä sitä, koska mitä se hyödyttää? Miksi vertailla kun sitä arkea elää täällä Britanniassa ja asiat ei vertailemalla mihinkään muutu. Yritän lopettaa! Ja kaverit, potkaistaa vaikka nilkkaan jos vinyyli lähtee pyörimään 🙂 !

 

Minkälaisia vaikutteita sinä olet saanut ulkomailta?

Kommentit

 • Kuullostaa niin tutulta! 😀 Nykyisin huomaan erot vasta Suomen matkoilla, kun Britannian elämänmenosta on tullut sitä ”normaalia”, ja silloin pitää muistaa esim just tuo liikennevalokäyttäytyminen. Kuulemma punaisia päin kulkeminen ei ole Briteissä lainvastaista vaan tapahtuu omalla vastuulla, kun taas Suomessa voi rapsahtaa sakot.

  • Marjo Peel

   🙂 näin mua on valaistu tänään. En tosiaan tiennyt, että se ei ole lainvastaista. Ehkäpä sen pitäisi olla, saataisiin Britannian NHS:lle puuttuvat rahat kokoon rikesakkojen määrällä 😀 !

 • Marita Lowry

  En minä Suomessakaan enää valoissa seiso jos autoja ei ole. 21 vuotta täällã opettaa pois turhasta tyhmyydestä.

  • Marjo Peel

   🙂 näinhän se on. Brittimies kysyi aikanaan, että odotatko sinä, että se auto tulee jostakin vai mitä tässä seisotaan?

 • Nimetön Nimetön

  Ai kun ihnaa tekstia, ei olisi paremmin voinut sanoa itse! 🙂 Nain se juuri on! Ja hauskaa oli viela etta mun mies on myos kommentointut miltei samoin sanoin etta odotatko etta auto tulisi vai mita tassa viela seisotaan? 😀 Kiitos kun jaksat kirjoittaa ja kiitos kun olit jakanut Brittisuomalaisten fb-sivuille linkin, en olisi muuten tata loytanyt 🙂 Iloista syksya!

  • Marjo Peel

   🙂 hauska yhteensattuma! Ja kiitos kauniista palautteesta. Mukavaa syksyä!

 • Virva

  Täällä Zimbabwessa vedellään kadun yli surutta oli punaiset tai vihreät tai suojatie tai ei suojatietä tai keskeltä moottoritietä. Missä vaan on tilaa, niin siitä mennään. 😀 Poliisia ei kiinnosta, sillä on ihan muut korruptoituneet mielenkiinnon kohteet.

  Vertailua ei ole juurikaan esiintynyt, toki In Finland we…-kommentteja lauon välillä, mutta ihmisiä yleensä kiinnostaa. Ollaanhan me kuitenkin aika kaukana sieltä, ei monet edes tajua kuinka kaukana.

  PS. Kiitos sukulaiskirjeestä Särkisalon koululta. 🙂 Lämmitti mieltä, vaikka täällä kyllä näin alkukesällä tarkenee muutenkin. Nimim. +32 C.

  • Marjo Peel

   🙂 kiitos itsellesi! Oli iloinen yllätys saada viesti sieltä kaukaa Särkisalon perukoille!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.