VALIKKO
16.9.2016 22:48

Burleskia ja ilotulitusta

2016-09-15-photo-00000174

Kuva S. Hartikainen Photos

Toissa viikonloppuna tuli käytyä mieheni kanssa pitkästä aikaa istumassa iltaa kaupungilla. Tilaisuuden tullen päätimme myös samalla käydä katsomaan burleskiesitystä. Itselleni tämä oli ensikosketus kyseiseen taiteenalaan livenä.

Illallisen jälkeen suuntasimme Red Neck baariin, jossa vierailu oli ensimmäinen kerta sekin. Ihan sattumalta emme kyseiseen baariin kuitenkaan päätyneet. Olin nähnyt burleskiesityksen mainoksia ennakolta Instagramissa ja Facebookissa.

Esityksen järjestelyt jättivät toivomisen varaa. Facebookissa kyseisen tapahtuman ilmoitettiin alkavan klo 21 ja Red Neckin nettisivuilla klo 22. No, esitys alkoi vasta puoli yhdentoista jälkeen.

Minua ainakin jännitti

Ensimmäisenä lavalle asteli pitkä tumma Kiss Kiss Forbid’n. Esitys oli hyvä, mutta ehkä yleisö ei ollut vielä päässyt parhaaseen tunnelmaan. En tiedä kuinka moni oli burleskia ensimmäistä kertaa katsomassa, mutta yleisön joukossa ilmapiirissä oli havaittavissa pientä jännitystä.

Vartti tämän esityksen jälkeen saimme kuunnella Rockabilly musiikkia Wild Willie & Big Dealin tahdissa 45 minuutin ajan. Tässä vaiheessa tunnelma alkoi vapautua.

Kun seuraavan kaunottaren vuoro koitti oli, yleisökin jo päässyt hyvään tunnelmaan (tai riittävään humalatilaan 🙂 ). Nyt meno katsomon puolella oli rennompaa. Kaunis punapäinen Molla La Donna osasi ottaa yleisön. Hänen shownsa oli hieno ja sai yleisön villiintymään.

Jälleen odoteltiin vartin verran, jonka jälkeen vuorossa oli viileän vaalea Minnie Von Stripes agenttitunnelmissa. Valitettavasti en hänen esityksestään nähnyt kuin ihan alun. Eteeni tunki paljon itseäni pidempi nainen ja peitti minulta näkyvyyden kokonaan. Yleisön reaktiosta päätellen tämäkin esitys oli mahtava. Ainakin aplodit ja suosion osoitukset olivat sen mukaiset.

Pimenevän yön väriloistoa

Musiikista olisi voinut vielä jäädä nauttimaan, mutta puoli yhden aikaan päätimme lähteä nukkumaan. Heti ulos päästyämme näimme ja kuulimme satamasta ammutut ilotulitteet. Pitihän niitä ihastella samalla kuin kävelimme autolle.

Ilotulitus oli hieno päätös illalle. Burleskiesitykset olivat (siltä osin kuin näin ne) hyviä. Valitettavasti jokainen viihdytti yleisöä lavalla vain yhden kappaleen ajan. Jos esitysten välissä ei olisi ollut niin pitkiä taukoja vaan ne olisi sidottu yhtenäisiks, olisi kokonaisuus ollut minusta ehyempi. Neitokaisilla kyllä löytyy selkeästi potentiaalia pidempiinkin esityksiin. Jokaisella oli oma tyyli ja ne sopivat heille hyvin. Ei voi kuin ihailla näiden nuorten kauniiden naisten rohkeutta nousta lavalle yksin ja vetää hieno show.

En uskokaan, että tämä ensimmäinen kerta jää viimeiseksi, kun burleskia käyn katsomassa. 😉

Kiitokset Molla la Donna kuvan lainaamisesta.

Kommentit

 • Marjo Peel

  Oli kiva lukea arviointisi esityksistä. Minulla on burleskiesitykseen meneminen/pääseminen aika korkealla to do -listalla, mutta jostakin syystä en ole saanut aikaiseksi. Pitää siis kunnostautua :-)!

   0
  • Ansku

   Ei muuta kuin etsimään, missä olisi seuraavan burleski esitys. 🙂

    0
 • Jenni O

  Mä olen käynyt tänä vuonna eka kertaa katsomassa burleskia (vaikkakin ”vahingossa”, työn merkeissä) , pakko sanoa että oli äärettömän viihdyttävää. Ihailen myös itse tuota esiintyjien rohkeutta ja taitoa vangita yleisön huomio täysin esityksillään. Itsellä käteen jäänyt ajatus oli sama kuin sulla: kerta ei varmasti jää viimeiseksi 🙂 !

  Ps.. pakko sanoa että maanantaiaamun piritys löytyi sun infolaatikostasi: ”Tähän kai pitäisi kertoa itsestään, mutta veljeni sanoi, että ei ketään kiinnosta.” 😀

   0
  • Ansku

   Hienoa, jos pystyin piristämään aamuasi. Ihanaa viikkoa! 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.