VALIKKO
29.12.2018 15:00

DIY keittiön valaisin

Meidän keittiö on ollut koko viime talven hämärä. Myin ruokapöydän päällä olleet valaisimet jo keväällä 2017 ja uusien hankinta siirtyi ja siirtyi. Visio tästä valaistusratkaisusta on ollut jo pidempään ja pimenevät päivät saivat nyt viimeinkin tarttumaan toimeen. Marraskuun pimeys ja harmaus toimi kannustimena, että on kertakaikkiaan pakko saada keittiöön uusi valaisin. (Ei me siis aivan pimeässä suinkaan olla viime talvea vietetty, mutta käytössä oli valaisin, joka teki alapuolelleen ison varjon, joten ruokapöytä oli aina varjossa.)

Ruokapöydän yllä komeilee tällä hetkellä vanha kelottunut oksa mustan ketjun varassa. Alkuun ajatuksena oli kiinnittää ketju koukuilla, mutta kokeilin kierittää sen oksan ympärille ja tykästyin siihen. Varsinaiset lamput ovat suuria polttimoita ilman mitään erillisiä varjostimia. Nämä hankimme kuukausi sitten Vantaan reissun yhteydessä Ikeasta.

Pidän kokonaisuuden epäsymmetriasta ja oksa tuo ripauksen lisää ”luontoa” keittiöön.

Erityisen innoissani olen siitä, että tämä ”valaisin” on helppo muokata vuodenaikojen mukaan sisustuselementiksi. Nyt somistin sen jouluisaksi havuköynnöksellä ja muutamilla koristeilla sekä valoilla. Näin se tuo jouluisen tunnelman hämäriin iltoihin, kun valoja ei muuten tarvitse pitää päällä.

Mielessä on myös visio jo pääsiäiseksi sekä vapuksi. Niin ja tietysti kesälle. Saa siis nähdä kuinka usein se tulee olemaan tällainen pelkistetty versio.

 

Löytyykö sinulta itse tehty tai suunniteltu valaisin tai valaistusratkaisu? Tai onko idea vielä toteuttamatta?

 

Ansku <3

 

 

Kommentit

  • Ansku

   Kiitos paljon! Tämä oli ihanan helppo toteuttaa, kun vain sai aikaiseksi ryhtyä puuhaan. 🙂

    0
  • Ansku

   Totta. Itse tajusin kaikki mahdollisuudet, mitä tämä tarjoaa vasta, kun se oli paikallaan.

    0
 • souliina

  Tosi makee idea ja vielä kun siinä oli tuota havua niin ihan mahtavaa!

   1
 • Outi

  Hieno ja tunnelmallinen valaisin, varsinkin joulupuvussaan. Sitä jäin pohtimaan, että häikäisevätkö nuo Ikean lamput, kun niissä ei ole varjostinta?

   1
  • Ansku

   Kiitos! Eivät häikäise liikaa. Niitä on saatavilla myös sellaisia, joissa on ”maalattu” alaosa, mutta kaipasin nyt keittiöön nimenomaan runsaasti valoa, joten nuo toimivat hyvin.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.