VALIKKO
11.3.2016 17:55

Elämä

20160224_125813Olen vierestä seurannut läheisten ja tuttavien kamppailuja sairauksia, onnettomuuksia sekä muita haasteita vastaan, jotka elämä on heidän eteensä heittänyt. Jostain syystä joitain ihmisiä koetellaan paljon enemmän kuin toisia. On uskomatonta, kuinka he selviävät lähes mahdottomalta tuntuvista tilanteista. Yleensä heidän asenteensa elämää kohtaan on ihailtava.

Koettelemukset asettavat asiat oikeisiin mittasuhteisiin ja avaavat silmät todella tärkeille asioille. Vastoinkäymisten kasautuminen erityisesti tiettyjen ihmisten harteille tuntuu hyvin epäreilulta. Pidänkin heitä äärimmäisen vahvoina. Uskon ja toivon kuitenkin, että ihminen saa kannettavakseen vain sellaisen taakan, jonka hän jaksaa kantaa.

Asenne

Yritän opetella, että en murehtisi asioita, joihin en pysty vaikuttamaan. On hyvin kuluttavaa käyttää aikaa tuskaillessa sitä, mikä ei ole omissa käsissä. Elämää ei voi liikaa suunnitella ja on itsestä kiinni, kuinka asiat kohtaa.

Monet ovat varmasti huomanneet, että ei kannata yrittää muuttaa muita ihmisiä. Se ei tule onnistumaan. Muuttamalla omaa suhtautumista ja näkemystä voi saada myös toiset tarkastelemaan asioita uudelta suunnalta. Ei pidä kuitenkaan laskea sen varaan, että oman muutoksen myötä saisi muutoksen toisessa aikaiseksi. Lähtökohtana on aina tehdä omasta asenteesta sellainen, että on hyvä elää.

Kiitollisuus

Muiden koettelemuksia seuranneena olen tajunnut, että minua elämä on kohdellut silkkihansikkain. Yritän silti pitää kirkkaana mielessä jokaisen päivän arvon. Vastoinkäymisten hetkellä pyrin muistuttamaan itseäni kaikesta hyvästä ja kauniista, mitä elämässäni on. Teen myös päivittäin kiitollisuusharjoituksen. En halua pitää mitään itsestään selvänä, vaan antaa elämässäni oleville ihmiselle heille kuuluvan arvon. Tiedostan lisäksi elämääni helpottavat ja arjesta mukavamman tekevät asiat ja olen niistäkin kiitollinen. Kaikki on kuitenkin vain pienen hetken tässä.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.