VALIKKO
5.8.2019 12:00

Karamellisoitu ananas-kanakastike

Käytätkö ananasta ruoanlaitossa? Kanakastike saa makean piristyksen, kun lisäät siihen ananasta. Karamellisoidun ananas-kanakastikeen lisukkeeksi sopii riisin lisäksi ohra tai vaikka peruna. Itse käytän pääosin tuoretta ananasta, mutta kastikkeesta tule aivan yhtä maistuva säilyke ananaksestakin.

Karamellisoitu ananas-kanakastike

  • 250 g kanan filesuikaleita
  • 250 g ananaspaloja
  • 2-3 rkl fariini- tai kookossokeria
  • 3 rkl tamaria tai soijakastiketta
  • (3 valkosipulinkynttä)
  • n. 3 dl vettä/ananasmehua ja kanaliemikuutio tai kanalientä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • mustapippuria
  • suolaa

Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä kanat paistinpannulla ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Siirrä kanat sen jälkeen lautaselle odottamaan. Lisää kuumalle pannulle sokeri ja anna sen sulaa. Kun sokeri on sulanut, laita ananaspalat pannulle muutamaksi minuutiksi paistumaan. Karamellisoinnin jälkeen lisää pannulle hienoksi pilkotut valkosipulipalat, tamari/soijakastike sekä paistetut kanat.

Sekoita perunajauho 0,5 dl nestettä. Kaada pannulle n. 2 dl nestettä (jos käytät vettä ja liemikuutiota, niin murskaa liemikuutio pannulle nesteen sekaan ja sekoita hyvin, että kastikkeeseen ei jää liemikuutioklönttejä). Lisää perunajauho-vesi seos samalla sekoittaen kastikkeeseen. Mausta ananas-kanakastike mustapippurilla. Anna kastikkeen kiehua heti ja lisää tarvittaessa nestettä, jotta koostumuksesta tulee sopivaa.

 

Ja sitten ei muuta kuin syömään!

Ansku <3

 

 

 

Joko olet maistanut savukalakeittoa tai kylmäsavuolohipastaa?
Vai haluaisitko kenties paistaa herkullisia pinaattilettuja?

 

 

Kommentit

  • Melissa

    Kuulostaa super hyvälle <3 Pitää testata joskus.

     0
  • Marjut

    Tykkään käyttää ananasta ruoassa. Tätä voisin kokeilla vege versiona, kiitos tästä 🙂

     0
  • satu

    Kuulostaa ihanalta. En ole koskaan hoksannut laittaa noin paljon sokeria pääruokaan. Tulee varmaan maukasta.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.