VALIKKO
23.1.2019 20:01

Makumuistoja

Kuva MTV3

Elokuinen lauantai aamu. Ilma tuntuu yllättävän viileältä. ”Voi ei, tarkenenko niillä vaatteilla, jotka olin suunnitellut pukevani?”

Rosa saapuu meikkaamaan minut. Kovan hässäkän keskellä saan hetkesi istahtaa alas juomaan aamuteen ja rauhoittua edes vähän aikaa. Pikainen muutos vaatteiden suhteen, jotta tarkenen ja menoksi.

 

 

Kiidän sovittuun aikaan Kuokkalan keskustaan. Ulkona on niin kylmä, että olisi pitänyt ottaa myös takki mukaan. No, nyt ei enää mahda mitään, sillä Makumuistoja ohjelman tuotanto- ja kuvaustiimi on valmiina. Onneksi mukana on edes sateenvarjo, jos alkaa satamaan. Hypin paikallani ja hoen mielessäni: Ei palele, ei palele. Ei saa täristä kylmästä ainakaan kameran edessä!

Ensimmäinen osuus on saatu kuvattua ja päästään siirtymään sisälle ostoksille. On vaikeaa pitää katse ”kurissa”, kun ihmiset tuijottavat kaupassa kuvattaessa. Mielestäni suoriudun siitä kuitenkin ihan hyvin. Nyt päästään sitten siirtymään lapsuudenkotiini.

Kuva Kari Lumikero

Ohjelma olisi voinut hyvin olla kaappaus keittiössä, olemme nimittäin vallanneet äitini keittiön. Kaikkine valoineen, kameroineen  ja ihmisineen siellä on vähän ahdasta, mutta sinne me vain tukeudumme.

Apua, miten vaikeaa on yrittää keskittyä leikkaamaan ananasta ja puhumaan samalla jotain järkevää! Pikkuhiljaa kameroiden läsnäoloon alkaa kuitenkin tottua. Välillä meinaa naurattaa, kun kissat kiipeilevät aivan kuvaajien lähettyvillä tai hyppäävät pöydälle katsomaan, mitä tapahtuu. Mut hei, eihän tämä niin vakavaa ole!

Kuvauskalusto siirretään ulos ja sen jälkeen päästää kattamaan pöytä. Päivän edetessä sää on parantunut huomattavasti ja nyt on jo ihan lämmintä. Ei ole enää pelkoa sateesta vaan aurinko paistaa. Kaikki alkaa olla valmista, jotta voidaan aloittaa ruokailu. Tai eipäs sittenkään. Ensin on odotettava paikalle päivän kunniavieras.

No nyt päästään pöytään ja syömään. Ruoan tuoksu on houkutellut paikalle ampiaisia ja niitä pörrää ympärillä. Välillä ampiaisia joutuu hätistelemään, mutta keskustelu ruoan äärellä etenee mukavasti. Kerromme makumuistoja ja sen, miksi olemme kokoontuneet syömään juuri kalakeittoa. Lapseni kertovat omia lempiruokiaan sekä meidän vanhempien tekemiä mokia keittiössä. Ihanaa, miten luontevasti he osaavat olla vaikka tilanne on uusi ja jännittävä. Myös muut jakavat makumuistojaan.

Lapsille on jäänyt tehtäväksi kakkujen koristelu. Muut juomme sillä välin teetä. Hiljalleen kuvaukset alkavat olla ohi. Jännittävää, millainen kokonaisuus meidän päivästä koostetaan Makumuistoja ohjelmaan.

Ruoka näytti maistuvan kaikille ja tunnelma oli, mitä parhain. Herkullisen keiton resepti löytyy täältä. Minun kalakeittoon liittyviin makumuistoihin tulee uusi lisä. Päivä oli huikea seikkailu. Ihmiset, joihin olen tämän matkan aikana saanut tutustua, ovat kertakaikkisen ihania. Olen kiitollinen, että pääsimme kokemaan tämän!

Kari Lumikero hurmasi meidät kaikki. Hänen karismansa on aivan omaa luokkaansa. Herrasmies isolla H:lla.

Jenni Kokander on huikea ilopilleri. Valloittava huumori ja aurinkoinen luonne tekivät hänestä, niin helposti lähestyttävän. Lapset olivat aivan haltioissaan päästessään syömään Jennin kanssa.

Koko muut tiimi ohjelman taustalla tekivät myös kokemuksesta unohtumattoman ja päivästä tuli ikimuistoinen. Kameroiden sammuttua oli meidän kaikkien aika herkutella ja syödä kakkua.

Jennin sanoja lainatakseni: Huomaako eron teatteritaiteen maisterin ja ruokabloggaajan ottamissa kakkupaloissa?
Kuva Kari Lumikero

Kiitos MTV3, Warner Bros sekä tietysti Jenni ja Kari!

 

Lämmöllä muistellen, Ansku <3

 

Kommentit

 • Henna

  Vitsit miten mielenkiintoinen postaus! 🙂 Ihana tuo viimeinen kuva ja kommentti siitä! 😀

   1
  • Ansku

   Itsestäni on aina mielenkiintoista hypätä kulissien taakse, joten halusin jakaa tämän kokemuksen kanssanne.

    0
 • Nimetön Tupu

  Kauniita värejä, lämminhenkistä tunnelmaa ja herkullisen näköistä lohikeittoa ampiaisten kera. Harmi kun kokonaisuus ei mahtunut tv ohjelmaan.

   1
  • Ansku

   Kiitos! <3 Paljon juttuja jäi teiltä näkemättä. Onneksi muistot säilyy kuitenkin läsnäolijoiden sydämissä. 🙂

    0
 • Mari_Shopaholic

  Super kiinnostava postaus kulissien takaa! Ollut varmasti huikea kokemus 🙂

   1
  • Ansku

   Kyllä oli ikimuistoinen kokemus. 🙂

    0
 • Anni

  Mahtavaa kuulla sun kokemuksia ja verrata valmiiseen jaksoon. Sitä kun harvoin pääsee kurkistamaan kulissien taakse. 🙂

   1
  • Ansku

   Mä ajattelinkin, että tämä voisi olla kiinnostava näkökulma.

    0
 • Jenna

  Vautsi! Katsoin jakson ja oli kyllä hyvä 🙂 Olit tosi luontevasti kameran edessä eikä jännitystä edes huomannut. Ja keitto näytti hyvältä <3

   1
  • Ansku

   Kiitos Jenna! <3 Jännitys onneksi helpotti aika nopeasti, kun tajusi, että saa olla oma itsensä eikä tarvitse vetää mitää roolia. 🙂

    0
  • Ansku

   Kiitos! Tuo jakso, missä oltiin mukana, tuli viime viikolla 23.1. Vielä taitaa olla yksi uusinta ennen tämän viikon keskiviikkon uutta jaksoa. 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.