VALIKKO
6.3.2017 19:47

Melkein brownies (gluteeniton ja maidoton)

Yritän pikkuhiljaa muokata vanhoja lempparireseptejä gluteenittomiksi ja tällä kertaa vuorossa oli brownies. Maku on kohdallaan, mutta koostumuksen vuoksi annetaan tälle lisänimi: melkein.

Pidemmittä puheitta tässä olisi resepti.

Brownies

  • 200 g margariinia/rasvaa
  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl (kookos)sokeria
  • 1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 0,5 dl (raaka)kaakaojauhetta
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta
  • 1 rkl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja sokeri miedolla lämmöllä kattilassa. Käytä riittävän suurta kattilaa, niin saat tehtyä koko taikinan samassa astiassa.

Anna seoksen jäähtyä hetki. Lisää joukkoon kuivat aineet ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

Paista 20-30 min, vuoan koosta eli taikina kerroksen paksuudesta riippuen. Minä olen käyttänyt tässä noin 25 cm x 33 cm kokoista vuokaa.

Heti tuoreeltaan brownies maistuu taivaallisen hyvälle jäätelön kanssa.  Näin meillä ”juhlistettiin” talviloman päättymistä. 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.