VALIKKO
7.7.2017 20:37

Mokkapalat – lastenjuhlien suosikki

Muistan jo omasta lapsuudesta ja nuoruudesta, että mokkapalat oli mun herkkua. Tämä taitaa olla ainoa resepti, mikä on kulkenut mukana nuoruuden leivonnoista aina tähän päivään asti. Ihan samalla tavalla omat lapseni pyytävät vähintään synttäreiden aikaan leipomaan näitä herkkuja.

Meillä koristelun hoitaa aina lapset

Mokkapalat

  • 4 kananmunaa
  • 4 dl sokeria
  • 300 g sulaa voita/margariinia
  • 2 dl maitoa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 4 tl vaniljasokeria

Kuorrute

  • 250 g tomusokeria
  • 1 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 4 rkl sulaa voita/margariinia
  • noin 4 rkl kahvia

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata rasva. Sekoita vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon vuorotellen maitoa ja jauhoseosta. Jauhot tulee lisätä siivilän läpi, jotta ne eivät paakkuunnu. Muista sekoitella samalla, kun lisäät aineita. Lopuksi vielä sulatettu rasva joukkoon ja sekoitetaan taikina tasaiseksi.

Uuniin laitettaessa pinnalle jäävät epätasaisuudet eivät haittaa

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Kokeile puutikulla keskeltä onko taikina kypsää. Jos taikina tarttuu tikkuun, on se vielä raakaa. Jos tikku puolestaan pysyy puhtaana, on pohja kypsä.

Ota paistunut pohja jäähtymään ja valmista sillä välin kuorrute. Keitä kuorrutetta varten vähän vahvaa kahvia. Myös jäähtynyt kahvi käy, mutta monta tuntia vanhaa en ole koskaan käyttänyt. Sulata rasva. Mittaa tomusokeri ja kaakaojauhe kulhoon. Lisää lusikallinen kerrallaan kahvia sekä sulaa rasvaa tomusokeri-kaakaojauhe seokseen ja sekoita koko ajan. Jos kuorrutteesta tulee liian löysää, niin lisää joukkoon tomusokeria. Mokkakuorrute on sopivaa, kun se on aika notkeaa, jota pystyy levittämään.

Lusikoi mokkakuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Levitä varovasti vaikka lusikalla. Lisää päälle koristeita heti kuorrutteen levittämisen jälkeen. Laita valmiit mokkapalat jääkaappiin hetkeksi ennen niiden leikkaamista, niin kuorrute ehtii vähän jähmettyä. Silloin se leikkautuu paremmin.

Sitten vain herkuttelemaan tällä klassikolla. Sama resepti on tosiaan ollut käytössä jo nuoruudestani lähtien eikä se ole makeannälän yllättäessä koskaan vielä pettänyt. <3

Parhaita paloja on minusta leikatessa jääneet reunat. Niitä on kiva käydä napsimassa aina, kun lapset eivät ole näkemässä.

Onko sulla joku klassikko resepti, johon voi aina luottaa?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.