VALIKKO
26.1.2018 14:26

Mollan murut – korat kissojen ensimmäinen viikko

Vuorokauden vaihduttua sunnuntaiksi viime viikonloppuna käynnistyi korat kissa Mollan synnytys. Molla on meidän Mairen emo. Olimme myötäeläneet ja jännittäneet koko tiineyden ajan syntyisikö Mairelle pikkusisko, jolle voisimme antaa kodin. 

Koratin tiineys kestää 63-67 vuorokautta. Mollan vatsan koon perusteella oli pentuja arvioitu olevan 3 tai 4. Tosin, kuten alla olevasta kuvasta näkyy, hyvin on Molla onnistunut masunsa piilottamaan kuvaa varten.

Molla vain muutama päivä ennen pentujen syntymää

Maire on Mollan ensimmäisestä pentueesta ja tämä oli hänen kolmas pentueensa. Tällä kertaa Mollan pentueeseen syntyi sunnuntaina 21.1.2018 kolme suloista palleroa. Ensimmäisenä syntynyt oli isoin ja kaksi muuta pienempiä. Synnytyksen osalta kaikki oli mennyt hyvin. Mitä nyt kasvattaja Tuija, oli väsynyt yön valvomisesta.

Kaikki postauksen kuvat: Tuija Huuhtanen

Ensimmäiset kaksi viikkoa ovat pienille kissanpennuille kriittistä aikaa. Niiden pitää oppia imemään maitoa ja sitä pitää olla tarjolla. Molla saakin olla ahkeraan maitobaarina. Pienin pentu taisteli sitkeästi ja hakeutui syömään sisarustensa kanssa.

Toisena päivänä selvisi, että kaikki pennut ovat poikia. Kasvattaja kertoi, että ensimmäistä kertaa heille syntyneen pentueen, jossa kaikki ovat samaa sukupuolta. Ja me olisimme tarvinneet vain sen yhden tytön! Aina vain tyttökissojen kanssa asuneena ajatus pojasta tuntuu vieraalta. Koratpoikien tosin sanotaan olevan ihania mussukoita. Oikeita sydäntensärkijöitä! ️

Mollan katse kertoo, että kaikki ei ole hyvin

Elämä järjestää yllätyksiä eikä kaikki mene aina käsikirjoituksen mukaan. Molla-emo oli vaistonnut, että kaikki ei ole hyvin. Käytös oli ensimmäiset päivät levotonta. Ja niin surullisesti kävi, että vain kolme päivää syntymän jälkeen pienin pennuista menehtyi. Molla raukka oli seuraavan yön huudellut, kun oli ollut niin kovasti asiaa.

Kaksi poikaa jatkavat kasvuaan ja vahvistuvat päivä päivältä. Vielä ei voi huokaista helpotuksesta, koska heillä on ikää vasta vähän alle viikko. Toivotaan kuitenkin, että kaikki menee hyvin ja Molla saa kasvattaa seuraavat kuukaudet pienokaisiaan. Ainakin Mollan levottomuus on poissa ja tilanne sen puolin rauhoittunut.

Levollinen perjantaiaamu

Minä raportoin näiden pentujen kasvusta joka toinen viikko. Käyhän siis viimeistään nyt laittamassa Lumikumpu seurantaan Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin’ssa tai vaikka kaikissa, niin et jää paitsi tästä hauskuudesta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei nimittäin tule koratin pentujen kanssa puuttumaan.

Tuorein kuva Mollan pojista

Vielä on auki tuleeko Maire saamaan kaverikseen pikkuveljen. Seuraavalla kerralla on se asia jo ratkennut, kun tiedämme onko tyttöä edes tarjolla. Yhden toisen pentueen syntymää odotellaan nimittäin ihan näinä päivinä. Elämme siis edelleen jännittäviä aikoja.

Jos sinulla on eri sukupuolta olevat kissat niin, miten ne tulevat toimeen? Pidätkö enemmän tyttö vai poika kissoista? Kumman valitsisit, jos nyt saisit päättää? Ja ennen kaikkea poikakissojenne parhaat ja pahimmat puolet saa jakaa kanssani, kun yritän tällä pähkäillä asian kanssa! 

Ja vielä tähän lopuun muisteluita Mairen pentuajoilta sisarustensa kanssa.

Maire sisaruksiensa kanssa
Kuva Tuija Huuhtanen

Ensikertaan, Ansku <3

Kommentit

 • Jenni Flink

  Ihania pieniä karvakasoja. <3

  Meillä kävi lapsuudessa niin, että otettiin uroskissa Aku, joka ehti olla meillä vajaan vuoden, jonka jälkeen katosi ja luultiin kuolleen. Otettiin sit narttukissa Viivi. Viivi ehti olla muutaman viikon meillä kun kaikkien ihmetykseksi Aku palasi kotiin! :D..oli niin syöneen näköinen pullukka, että todettiin jonkun syöttäneen sitä pitkän aikaa. Akusta ja Viivistä tuli parhaat ystävät ja lopulta ne katos yhdessä ja Viivi palasi 3 kk päästä kotiin. Olivat ulkokissoja ja loppuaikana Aku oli niin vanha ja sairas, että spekuloidaan Viivin saattaneen Aku viimeiselle matkalle.

  Joten ei muuta kuin positiivisia kokemuksia kummastakin sukupuolesta. Aku oli meillä lempeämpi ja rauhallisempi kuin Viivi. 🙂

   1
  • Ansku

   Hyvä, että on positiivisia kokemuksia molemmista sukupuolista. Olen monelta kuullut, että pojat olisivat lempeämpiä.

    0
 • Birgitta Kemppainen

  Apua, en kestä <3 Meillä on yksi poika ja kaksi tyttöä. Ihan hyvin tulevat toimeen, joskin pieniä viikoittaisia riitoja on. Isossa talossa onneksi nyt on hajurakoa tarvittaessa mukavasti. 🙂

   1
  • Ansku

   Siis noi on niin söpöjä! <3 Haluaisin vaan hypätä autoon ja ajaa sen vajaa 300 km katsomaan niitä. Meillä on myös tilaa kissojen temmeltää. 🙂

    0
 • Minna Rajala

  Moikka! Ihania pikkukissoja ja kaunis emo! Meillä on tyttö- ja poikakissa ja molemmat ovat leikattuja. Tulevat tosi hyvin toimeen keskenään ja sisaruksia kun ovat keskenään, ei tarvinnut edes totuttaa toisiinsa. Oon henk. koht. enempi sitä mieltä, että sukupuolta enemmän luonteet ja niiden sopivuus merkkaavat enemmän. Toki kissat ovat todella reviiritietoisia eli välttämättä alun perusteella ei kannata vielä vetää johtopäätöksiä. Tykkään siis sekä tyttö- että poikakissoista 🙂 Yksilökohtaisiahan luonteenpiirteet ovat, mutta meillä poikakissa on selvästi raamikkaampi ja isokokoisempi, kun tyttö on pieni ja siro. Poikakissa on myös rohkeampi tempauksissaan eli esim. kiipeilee mielellään korkealla ja on jollain tavalla ”ronskimpi”, itsepäisempi ja luottaa itseensä ja omiin taitoihinsa välillä liiankin hyvin. Toisaalta on myös hyvin rauhallinen, lempeä ja haluaa toisinaan olla paljon paijattavana, kun taas välillä on niin itsenäinen.

  Tyttö taas on varovaisempi, mukautuvaisempi ja herkempi. Näiden yhteiselo toimiikin ehkä niin hyvin osin senkin takia, että tyttö mukautuu tilanteisiin ja antaa tilaa. Toisaalta tyttökin osaa pitää puolensa halutessaan ja kumpikin on leikeissä välillä häviöllä ja välillä voitolla.

  Sekavaa ajatuksenjuoksua taisi olla tämä kommentti, mutta yhteenvetona en ehkä niin miettisi sukupuolta, etenkin leikattuna, vaan enempi yksittäisen kissan luonnetta ja sen mahdollista sopivuutta omiin kissoihin 🙂

   1
  • Minna Rajala

   Heh sen siitä saa, kun lisäilee tekstiä aiemman sekaan, eikä lue kunnolla asiayhteyttä 😀 Eli tosiaan raamikkuus ja isokokoisuus jne. olivat rakenne-eroja, eikä luonteenpiirteiden eroja! 😀

    1
   • Ansku

    Mulle käy monesti myös noin, kun täydentää tekstiä. 🙂
    Niin se taitaa olla, että enempi on merkitystä luoneteella. Uusi kissa, kun tulee olemaan samaa rotua, niin toivottavasti luonteetkin osuisivat yksiin.

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.