VALIKKO
20.5.2019 18:45

Nopea ja helppo arkiruoka – Kylmäsavulohipasta

Helppo, nopea ja herkullinen ruoka! Mitä muuta sitä arjessa ruoalta kaipaa, kun kylmäsavuolohipasta vastaa tuohon tarpeeseen paremmin kuin hyvin.

Sain inspiraation ja jonkun ohjeen (mikä on sittemmin kadonnut) tähän ruokaan vuosia sitten serkultani. Ohje on käytännössä muovautunut tällaiseksi, joka maistuu myös perheen pienimmille. Sitten itse asiaan eli reseptiin:

Kylmäsavulohipasta

150 g kylmäsavulohisiivuja
1 prk (Sitruuna & Pippuri) kermaa
1/2 sitruuna
pippuria

pastaa esim. fusillia
suolaa

pinjansiemeniä

Laita pastaa kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan, suolalla maustettuun veteen, kahden henkilön annoksen verran. (Valitse gluteeniton pasta, jos sille on tarvetta.) Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla hetki, jotta niiden väri alkaa tummua aivan aavistuksen. Varo polttamasta niitä! Kaada pinjansiemenet odottamaan lautaselle.

Paista kylmäsavulohisiivut pannulla molemmin puolin ja pilko ne samalla pieniksi paloiksi. Lisää pannulle Sitruuna & Pippuri kerma ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Rouhi mukaan vielä mustapippuria. Mausta pastakastike sitruunapippurilla, jos käytät tavallista ruokakermaa.

Kaada pastan keitinvesi pois ja lisää pasta pannulle. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja anna seoksen kiehua vielä hetki. Kun ruoan koostumus on mielestäsi sopiva, nosta pannu pois levyltä. Ripottele kylmäsavulohipastan päälle pinjansiemeniä ja tarjoile annos.

Meillä osa lapsista ei pidä niin sitruunaisesta pastasta kuin itse, joten puristan yleensä vielä lautaselle valmiin annoksen päälle lisää sitruunamehua.

Tämä arkiruoka pelasti taas yhden kiireisen iltapäivän. Maukasta viikkoa!

Ansku <3

 

 

Joko olet kokeillut muita nopeita ja helppoja arkiruoka reseptejäni:

Kasvissosekeitto
Tomaattikeitto

Kommentit

  • Anni

    Oi miten hyvän kuulosta! Rakastan kalaa, tuntuu vain että oon syönyt kaikkia lemppareitani jo liiallisuuksiin asti. Ehkä tästä vois tulla uus suosikki 🙂

     0
    • Ansku

      Kala on hyvää ja tätä kannattaa kyllä kokeilla. On niin ihanan vaivaton valmistaa. 🙂

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.