VALIKKO
5.4.2019 06:30

Ole kiitollinen vartalollesi

Kaupallinen yhteistyö: Lumoamo

Peilistä katsoo takaisin vuoden päästä neljäkymmentä täyttävä nainen. Vuodet ovat jättäneet jälkensä kasvoihin ja vartaloon. Ensimmäisenä erottuvat rypyt silmien ympärillä ja muutoinkin kasvoissa. Ne kertovat pienistä sekä suurista ilon ja onnen hetkistä, mitä elämä on tuonut tullessaan.

Meidän jokaisen keho
kertoo tarinan.

Kasvojen rypyt eivät ole ainoita merkkejä eletyistä päivistä. Näkyvimpänä ovat vatsalla olevat arvet. Arvet joita ei tarvitse enää piilotella tai häpeillä. Ne ovat muistoja elämän tärkeimmistä hetkistä ja ihmisistä. Ne ovat jälkiä, joita ei haluta pyyhkiä pois tai unohtaa. Ne kertovat ihmiskehon suurenmoisesta kyvystä venyä äärimmilleen.

Meidän jokaisen keho kertoo tarinan. Tarinan siitä, millaisten koettelemusten ja riemujen läpi se on kulkenut tähän hetkeen. Sen ei tarvitse olla tämän päivän ihanteiden mukainen, jotta sen voi hyväksyä. Ole kiitollinen vartalollesi, että se on antanut sinulle mahdollisuuden kokea tämä päivä vaikka se ei olisi täysin ehjä tai terve.

Minulle on tullut rauha
oman vartaloni suhteen.

Jos koet, että haluat parantaa kehosi hyvinvointia, tee se itsesi vuoksi. Älä sen takia, mitä muut sinusta puhuvat tai ajattelevat. Älä siksi, että mahtuisit yhteiskunnan asettamaan muottiin. Tee se sen vuoksi, että kehosi jaksaisi kuljettaa sinua eteenpäin tulevinakin päivinä.

Mikäli sinulla on lapsia, muista myös se millaisen esimerkin annat heille. Puhutko omasta vartalostasi kunnioittavasti ja rakastavasti, vaikka et kokisikaan sitä täydelliseksi? Pystytkö toimimaan esikuvana, jotta lapsi ei oppisi pienestä alkaen kritisoimaan omaa kehoaan tai vertaamaan sitä muihin? Näytä mallia myös ”virheiden” hyväksymiselle.

Lumoamon Henriikka sai houkuteltua minut mukaan boudoir-kuvaukseen (voit lukea valmistautumisesta ja kuvauspäivän tunnelmista tarkemmin täältä) ja olen siitä hänelle ikuisesti kiitollinen. Ennen tätä uskomatonta ja unohtumatonta kokemusta en olisi voinut edes villeimmissä kuvitelmissani ajatella julkaisevani tässä postauksessa olevien kuvien kaltaisia otoksia missään. Kokemus ja kuvat avasivat kuitenkin silmäni.

Minulle on tullut rauha oman vartaloni suhteen. Kehoni ei ole yleisen näkemyksen mukaan täydellinen, mutta minulle se on sitä jo nyt. Liikun ja pyrin elämään terveellisesti, koska haluan voida hyvin. Haluan myös parantaa kuntoani, jotta jaksaisin tulevaisuudessakin. En siksi, että näyttäisin erilaiselta. En myöskään muiden ihmisten mielipiteiden vuoksi.

”Sulla on ihanan pehmeä maha.”

Joku voisikin loukkaantua lapsen viattomasta kommentista taputellessaan äidin vatsamakkaroita: Sulla on ihanan pehmeä maha. No, niin on! Haluan olla äiti, joka hyväksyy itsensä ja näin toimii esikuvana omille lapsilleen. Yritän myös opettaa heitä hyväksymään muut sellaisena kuin he ovat.

Jos haluat muutosta mieti, onko sinun tavoiteesi mahdollisimman alhainen rasvaprosentti? Vai haluatko olla kenties pari vaatekokoa pienempi kuin tällä hetkellä? Kumpikin on ihan yhtä oikein kunhan syyt sen taustalla ovat kohdallaan. Ja muista miettiä millä asenteella kuljet kohti tavoitettasi. Kuritatko kehoasi näännyttämällä sen vai teetkö matkasi lempeästi, itseäsi rakastaen? Minä etenen höpsöttelyhetkien siivittämänä vatsamakkaroita taputellen lapsen kanssa ennen nukkumaan menoa.

Onko boudoir-kuvaus ollut salainen haaveesi?

Jos olet haaveillut boudoir-kuvauksesta, niin ota rohkeasti yhteyttä Henriikkaan. Laita viestiä osoitteeseen henriikka(at)lumoamo.fi, niin pääsette sopimaan juuri sinun näköiset kuvaukset. Lumoamon palvelut löytyvät Jyväskylästä, Helsingistä ja Kuopiosta.

 

Ihanan aurinkoista viikonloppua ja muistakaa arvostaa kaunista vartaloanne!

Ansku <3

 

 

 

Kommentit

 • Maria / Nyt heti

  Kauniita kuvia ja tärkeitä teksti! Malli miten omaa kehoa kohtelee ja kuinka siitä puhuu on lapsille erittäin tärkeä. <3

   1
  • Ansku

   Sitä ei aina edes tule ajatelleeksi, millaisen mallin lapselle antaa niillä lähes huomaamattomilla sanoilla itsestään.

    0
 • Jasmin

  Voi että miten ihanan positiivinen postaus ja vieläpä niinkin herkästä ja henkilökohtasesta asiasta kun oma vartalo/keho ❤️
  Oot huippu ❤️

   1
  • Ansku

   Kiitos! Taitava kuvaaja osaa kaivaa esille ne piilossakin olevat puolet.

    0
 • Karina

  Aivan ihana sinun 4.kuva! Vaikka kaikki toki kauniita onkin 🙂 Toivottavasti minäkin pääsen joskus sinut itseni kanssa vartalon suhteen, Nyt tuntuu, että vielä on paljon muokattavaa (siis salilla ei veitsen alla), jotta olisin siitä ylpeä, vaikka ylpeä saa olla jo nytkin 🙂 ihanaa viikonloppua!

   1
  • Ansku

   Voi kiitos Karina! Toivon sydämestäni, että pääset sinuiksi itsesi kanssa. <3

    0
 • Asta B.

  Ihana, kaunis teksti ja lumoavan kauniit kuvat! Mulla on vielä matkaa siihen, että osaan hyväksyä vartaloni juuri tällaisenaan – mutta askelia parempaan suuntaan on jo otettu. Ehkäpä se hyväksyminen siintää jo horisontissa. 🙂 Ihanaa kevättä! <3

   1
  • Ansku

   Kiitos! Pienin askelin on hyvä edetä kohti hyväksyntää. Ihanaa kevättä ja kesää myös sinulle Asta. 🙂

    0
 • Marjut

  Samoista aiheista olen itsekin joskus kirjoitellut ja olen niin samaa mieltä kanssasi <3 Koskaan en ole häpeillyt raskauden aiheuttamia arpia, enkä vatsanahkaani. Enkä arpia ylipäänsä. Kehoni on ollut niin monen kokoinenkin.

  Lapset ovat kysyneet joskus miksi mahani tällainen ja olen kertonut, että siellä he ovat kasvaneet ja, että jokainen meistä on erilainen ja niin sen kuuluu ollakin.

  Kiinnitän enemmän huomiota omaan kehoon ja sen hyvinvointiin, jotta itse jaksan paremmin. Hyvä postaus tärkeästä aiheesta 🙂 Nuo kuvat ovat todella kauniita, olet upea.

   1
  • Ansku

   Kiitos! Olenkin lukenut sun postauksen aiheeseen liittyen. 🙂

    0
 • tuulanneli

  Aivan ihana teksti ja todella kauniit kuvat! Meille naisille on todella tärkeää rakastaa omaa kroppaansa juuri tälläisenä kuin sen on!

   1
  • Ansku

   Kiitos ja niin on! <3 Kaikki me ollaan oman rakkauden arvoisia.

    0
 • Isivuosi

  Olipa hienon hieno teksti. Jokainen keho todella kertoo tarinan ja tuon tarinan jäljet meidän pitäisi kantaa ylpeydellä.

   1

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.