VALIKKO
5.9.2019 07:30

Omenapiirakka – helppo ja herkullinen resepti

Suoraan puusta poimitut omenat ovat tällä hetkellä lähes jokapäiväistä herkkua. Sellaisenaan syötyjen omenoiden lisäksi niistä tulee leivottua paljon. Tällä reseptillä tehty omenapiirakka on nopea valmistaa eikä edes vatkainta tarvita. Omenan tilalle makua antamaan sopivat esimerkiksi puolukat tai keväällä raparperi.

Lähes aina kun tarjoan tätä, joku pyytää reseptiä, joten tässä se nyt olisi teille kaikille. Resepti on alunalkaen raparperipiirakalle ja olen saanut sen äidiltäni. Hän on sen todella monta vuotta sitten ilmeisesti jostain lehdestä löytänyt.

Omenapiirakka

  • 6 dl piimää
  • ¾ dl rypsiöljyä
  • 1,5-2 dl sokeria (hedelmien tai marjojen happamuudesta riippuen)
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • omenoita

Kaikki muut ainekset paitsi omenat sekoitetaan tasaiseksi taikinaksi kulhossa. Taikina kaadetaan leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Leikkaa omenoista siivuja. Tarvittavien omenoiden määrä riippuu paljon niiden koosta sekä siivujen paksuudesta. Pinnalle ladotaan omenasta leikatut siivut (puolukat, myös pakastetut käyvät tai raparperin kuoritut ja paloitellut palat). Lopuksi pinnalle ripotellaan kanelia ja sokeria (kaneli-sokeri sopii kaikkien edellä mainittujen täytteiden päälle).

Piirakka paistetaan 200 asteessa noin 20–30 min, riippuen piirakan paksuudesta. Tarkista kypsyys puutikulla. Jos taikina tarttuu tikkuun, on piirakka vielä raakaa ja jos se ei tartu tikkuun voit ottaa piirakan uunista.

Parasta omenapiirakka on vähän lämpimänä vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa, seurana gyokuro teetä. Hyviä herkkuhetkiä!

 

Ansku <3

 

Pst. Gluteeniton versio tästä omenapiirakasta on työn alla, mutta se vaatii vielä pientä viilausta. Resepti tulee löytymään lähiaikoina Instagramista, joten mikäli se kiinnostaa, laita @anskun.lumikumpu seurantaan.

 

Joko olet maistanut taivaallisen hyvää mustikkapiirakkaa, suklaista browniesia tai uunissa valmistuvia donitseja? Blogista löytyy myös monia muita suussa sulavia herkkuja ja osa on gluteenittomia ja/tai maidottomia.

 

 

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.