VALIKKO
27.12.2017 15:03

Ommellen iloa

Syksyllä sain ajatuksen, että olisi ihanaa yhdistää oma ompeluinnostus auttamiseen. Tavoitteenani oli ommella pipoja Keski-Suomen keskussairaalaan pienille potilaille. Toinen lempikangaskaupoistani Ommellinen Jyväskylästä lahjoittikin kankaita ompeluprojektiin ja olen siitä todella kiitollinen. Liisalla kumppaneineen on sydän paikallaan ja aina yhtä iloinen hymy huulillaan.

Omasta mielestäni mahtava idea oli mennä pieleen, kun marraskuussa kolarissa satutin niskani. Joulukuun alkupuolella olin kuitenkin onneksi siinä kunnossa, että pystyin tarttumaan toimeen. Sain tehtyä pari viikkoa ennen joulua lähes 30 pipoa ja ”tonttulakkia” valmiiksi. Joitain jäi vielä kesken, kun resori loppui. Heti ensimmäisenä arkipäivänä kiiruhdin ostamaan lisää resoria, että saan loputkin pipot valmiiksi.

No, ne loput pipot odottavat edelleen tuolla keskeneräisinä. Automme perään ajettiin ennen, kuin ehdin saada ne valmiiksi. Vasta toipumassa ollut niskani ei kestänyt toista törmäystä. Näin ollen jäi kaikki muutkin joululahjat ompelematta.

Onneksi keskeneräiset pipot eivät ole jouluisia, niin toimitetaan ne perille sairaalaan myöhemmin. Eiköhän niistä ole iloa vielä ensi vuoden puolellakin. Ja omat perheenjäsenet ja sukulaiset ovat ymmärtäväisiä. He saavat lahjansa vähän myöhässä. Eniten sormet syyhyävät päästä tekemään äidilleni tunika ihanasta Ommellisen kankaasta, joka odottaa tuolla kaapissa. Nyt, kun joulupukki toi lahjaksi vielä Mekkotehdas Aikuisille kirjan, niin loma menee kuin siivillä.

Paras joululahjani

Paltaanpa vielä hetkeski varsinaiseen aiheeseen: Pipot toimitin keskussairaalan lastenpolille reilu viikko ennen joulua. Niin ihana oli pikkupotilaille ommella, että varmasti tulen tekemään jatkossakin jotain vastaavaa. Tästä syksystä viisastuneena ryhdyn vaan puuhaan aiemmin, niin ei viimehetken yllätykset ainakaan pilaa suunnitelmia.

Lastenosaston nalle sai toimia mallina

Minä marssin nyt hakemaan ompelutarvikkeet esiin ja aloitan joululahjojen tekemisen. Parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. 😉

Ansku <3

 

Kommentit

  • Ansku

   Tervetuloa ensi vuonna mukaan talkoisiin!

    0
  • Ansku

   Kiitos! Täytyy tänä vuonna aloittaa vähän aiemmin, että ei tule niin kiire. 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.