VALIKKO
4.3.2016 20:03

Paljasta pintaa – apuun valoimpulssihoito

 

abdomen-1140720_1920Kevät tulee ja vaatteet vähenevät. Pian ollaan jo kesässä bikinit päällä, mutta ne karvat… Olen vuosia tuskaillut tummien ja vahvojen ihokarvojeni kanssa.

Sheivaamiseen kyllästyneenä päätin viime keväänä kokeilla sokerointia. Onhan säärikarvojen kasvu jo lakannut lähes kokonaan vuosien epiloinnin tuloksena. Tiesin sokeroinnin sattuvan, mutta rohkeasti varasin ajan, kun karvat olivat kasvaneet sopivan pituisiksi. Ja kyllähän se myös sattui!

Karvojen luvattiin pysyvän poissa useita viikkoja, mutta eipä pysynyt. Jo viikon jälkeen alkoi tulla uutta. Lopulta kävin yhteensä kolme kertaa sokeroitavana ja olihan siitä saatu apu nopea. Kaipasin kuitenkin jotain pysyvämpää.

Apu valoimpulssihoidosta?

Jatkoin siis etsintää ja löysin vaihtoehdoksi valoimpulssihoidon. Sanotaan, että valoimpulssihoito on kivuton ja tulokset pysyviä. Valoimpulssilla voidaan poistaa tummia karvoja, koska käytetyt aallonpituudet imeytyvät tummaan pigmenttiin. Teho perustuu kasvuvaiheessa olevan karvan karvatupen tuhoutumiseen.

Osa karvoista on aina lepovaiheessa ja tästä syystä hoitoja tarvitaan useita pysyvien tuloksen saavuttamiseksi. Hoidetulta alueelta karvat irtoavat viimeistään kuukauden kuluttua.

Valoimpulssihoitoa varten karvat ajellaan pari päivää aiemmin. Karvoja ei saa vahata tai nyppiä, jotta valoimpulssi pääsee tummaa karvaa pitkin vaikuttamaan karvatuppeen. Valoimpulssihoito sopii kasvojen, kainaloiden, bikinialueen sekä säärien karvojen poistoon. Edellytyksenä on tietysti se, että karvan juuriosa on tumma.

beach-650751_1920

Valoimpulssihoito Jyväsylässä

Minähän innostuin tästä suunnattomasti ja löysinkin Jyväskylästä kauneushoitolan, joka tekee valoimpulssihoitoja. Kävin maksuttomassa arvioinnissa ja hoidot olisi haluttu aloittaa saman tien. Ihmettelin kiirettä etenkin, kun netistä olin lukenut, että edellisestä sokeroinnista/vahauksesta olisi pitänyt kulua pidempi aika. Myös auringossa olin ollut ja tulisin taas olemaan jo seuraavana päivän. Hintakin oli aika korkea. En siis alkuinnostuksesta huomatta hoitoon suostunut, enkä varannut uutta aikaa.

Palokasta löytyi Jalka- ja kauneushoitola Belissima, jonka hinnat olivat kohtuulliset. Syksyllä kävin sitten ensimmäisen kerran valoimpulssihoidossa. Mielenkiinnolla odotin millaisia tuloksia tällä menetelmällä tulisi. Itse hoito ei kestänyt pitkään eikä juuri sattunutkaan. Varsinaista kipua ei tuntunut vaan tunne oli pikemminkin nipistys, joka kesti valoimpulssin välähdyksen ajan. Mitään tuntemuksia ei minulle jäänyt hoidon jälkeen.

Seuraavat viikot odotin karvojen irtoamista ja innostus oli suuri, kun se alkoi. Uuden hoidon voi tehdä kuukauden kuluttua. Tämän menetelmän hyvä puoli on myös se, että uuden käsittelyn siirtyminen ei vaikuta jo saavutettuihin tuloksiin.

Viime viikolla kävin kolmannen kerran Belissimassa Tiialla valoimpulssihoidossa. Vaikka tämänkertaisen hoidon tuloksia ei vielä näe, on ero lähtötilanteeseen huomattava. Karvojen kasvu on vähentynyt huomattavasti ja niitä on jo nyt paljon harvemmassa. Vihdoinkin minulla on toivoa karvattomammasta tulevaisuudesta.

Onnistuisiko hoito kotona?

Nyt herää tietysti kysymys, voisiko tämän toteuttaa kotona halvemmalla? Säteilyturvakeskuksen erikoisjohtaja Lasse Ylianttilan mukaan ei kannata. Kotikäyttöisten laitteiden pulssitehot ovat niin pienet, etteivät ne toimi kunnolla. Tuloksia saadakseen lähdetään säätämään voimakkuutta itselle sopimattomaksi tai käytetään laitetta liian usein. Näin olen palovammariski kasvaa. (kauneuskouluttaja.fi)

Itse en lähtisi tällaista kotona kokeilemaan vaan luotan mieluummin ammattilaisen asiatuntemukseen ja laitteiden käyttötaitoon. Vaikka operaatiolle kokonaisuudessaan kertyy hintaa ihan mukavasti, on se minusta sen arvoista.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.